Tesilll Odesláno 23. červen 2024 Odesláno 23. červen 2024 (upraveno) 307 měla špatný vstřik.Vyměnil jsem a auto fungovalo,3dny stálo,po třech dnech jsem v pohodě nastartoval a odjel 3 km k baráku.Druhý den nemohu nastartovat ,napumpuji a po delší době se povedlo.Potom pokaždem zastavení zavzdušněné !Výměna balonku stále stejné! Teď už nenastartuji! Neblafne ani na eter! Už jsem vyskoušel všechno ,napojil jsem i kanystr před balonek ,za balonek a pořád bublina od čerpadla. Všechny hadičky ,až k čerpadlu vyměněné. Napojil jsem kanystr rovnou na čerpadlo a nafta pomalu protýka přepadem!Když nechám přepad zapojený a kanystr netlačí z velké výšky tak opět bublina od čerpadla do kanistru.Když odpojím kanystr tak pomalu z hadice odteče nafta přes čerpadlo a přepad do nadrže./kanystr na pojený ve víčku,takže nemožnost přisavaní!,rychle řešení!,zavada stále ,ale stejná/ Nevim jak tlačí čerpadlo?Ale co jsem četl ,tak s tím mělo více lidí problém a řešili čerpadlo simens/bosh není problém/,ale tim to nebylo!Jak to vyřešili nevim. Už se s tím prdím tak měsíc.Teď budu mít padesatiny a jsem, už psychicky na dně.Už k tomu raději ani nechodím. Potřebuji pomoc! Buď je čerpadlo v hajzlu /moc nevěřím,lidé měli stejný problém ,když jim došla nafta na simensu/.Nenapsali řešení./taky se s tím srali a prosili o radu/ A nebo je tam naký fígl, když se to takle hodně zavzdušní./ten by mi pomohl/.Diagnostika nic při prvních problemech nic nehlasila.Teď nevím. Promiňte za gramatiku a sloh.Prostě JEZEDÁK jen chci dodat 66kw a rok asi 2003 Upraveno 23. červen 2024 uživatelem pavelu96 nepiš další příspěvky - použij "Upravit" Citovat
Tesilll Odesláno 24. červen 2024 Autor Odesláno 24. červen 2024 (upraveno) Dnes, po konzultacích pokus jestli není přeskočený řemen/důvod ,že jsem stříkal dříve eter/.Vše v pořadku !Kontrola přes aretaci,ne přes diagnostiku/. Pokus odvzdušnit i na vstřikách neuspěšný/vysokotlak/! Jinak balonek v pohodě/konečně,už třetí výměna/tam je vše vpoho. Zítra opět pokus odvzdušnění ,až na vstřikach.Ale jinej plán. Plan je při běhu čerpadla/startovaní/ a každý povolit a hned utahnout. -Dnes došla baterka a měli jsme povolene všechny trubky na jednou. Což možná byla chyba. Potom jen čerpadlo!! Ale ja to mu nevěřím!!! Jemi jedno jestli nechám repas udělat za 5 000 kč,ale ono to nebude fungovat a to mě *neumím psát slušně*! Upraveno 24. červen 2024 uživatelem Tesilll Citovat
Tesilll Odesláno 28. červen 2024 Autor Odesláno 28. červen 2024 Odvzdušněno na vstřikách ,někdé velký tlak někde menší.Při použití eteru auto chce chytit ,ale nemá naftu.Tak jsem sundal přepad s každeho vstřiku./jestli neprotýká naký vstřik/.Výsledek!Nejde ani kapka ,ze žádného vstřiku./Nejde tam nafta/.Takže ,až bude čas tak vyndavám čerpadlo a posílám na kontrolu. Citovat
dýzl Odesláno 28. červen 2024 Odesláno 28. červen 2024 IMO, na starých čerpadlech byl stop ventil....prověřit kabeláž, konektory.. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 28. červen 2024 Odesláno 28. červen 2024 Nevím jak moc máš vybavenou dílnu. Ale některý motory se odvzdušňujou blbě. Zkusil bych na přepadovou (vracecí ) hadičku připojit odsávačku a protáhnout to takhle. Dělám to automaticky při výměně naftových filtrů nebo si nechám nezapojenou hadičku na výstupu z filtru a balonkem pumpuju dokud z filtru nejde čistá nafta pak připojím hadičku a nebo když pospíchám tak rovnou zapojím odsávačku na poslední spoj hadic na výstupu z motorového prostoru a nechám to pořádně protéct. Citovat
Tesilll Odesláno 30. červen 2024 Autor Odesláno 30. červen 2024 Jo děkuji za radu.Mám dvě 307mičky,měnim filtry, každý rok.Jedna je z balonkem druhá s podávacím čerpadlem.Na balonku mám pruhledné hadičky vydim ,že mám odvzdušněno.Tam je vše už v pohodě/nebilo/.Ale problem ,že čerpadlo nenatlakuje /Common Rail/ 1. Buď nemá tak vysoký tlak. 2.Nebo se neudrží vysoký tlak v liště/musí tam bít zřejmě nakej zpětnej ventil. Zřejmě jak jsem dělal vstřik tak se tam dostal bordel. Je možné,že to je stále zavzdušněné!Ale před čerpadlem ne! Proto jsem odvzdušňoval až na vstřiku a ,tam jsem zjistil při odpoji přepadu na vstřiku ,že nejde žádná nafta. Takže vstřiky nemaj naftu, v takovém tlaku, aby přepadly přes vstřik. Teď mam ty narozeniny a pak začnou žně.Takže nevim kdy se na to dostanu.Určitě ,ale napíši ,zas po dalšim pokusu. Ale děkuji za každou radu,která se tu objeví. Citovat
Tesilll Odesláno 2. červenec 2024 Autor Odesláno 2. červenec 2024 Děkuji, za příspěvek od ,,dýzla". Velice děkuji a je na zamyšlení!! Ale hlavně čerpadlo už je venku. Škoda ,že nepřišla rada dříve!!! Čerpadlo má dva konektory , jedno na zapnutí čerpadla /to i dělalo tlak, tam zavada asi není/ a druhý konektor bude zřejmě na ten tlakový ventil co udržuje tlak./ten tlak neudrželo, ale já nevim/ A já pořad řešil ,že tam je nakej ventil.Když to čerpadlo vyndáš , celé je to vidět./čerpadlo a druhá část ,něco jako ventil/Ale odvezl jsem ho rovnou na zkoušku a uvidíme./ono se to dá asi opravit i nějakou sadou ,ale na to nemám čas.Škoda ,kdyby to bylo v zimě a neměl co dělat,rád bych to i rozebral,ale dělám v JZD/ Jak říkám mám narozeniny a potom jsou žně nevim ,kdy to dodělám.Omlouvám se ,že zde asi nebudu ,ale dám vědět. Ale příspěvek od Dýzla ,mě dostal.Tam by mohl být zakopaný pes ?! Dost dobrá rada i pro příští opraváře. moc ti děkuji. Citovat
dýzl Odesláno 2. červenec 2024 Odesláno 2. červenec 2024 To byla rada když mi nestartoval seat ibiza, ale tam byla vada jinde . žel je to hooodně dlouho a na to auto nevzpomínám v dobrém, furt se sr....a když budu počíta i peníze za opravu po DN pak jsem do ní nasypal za asi 7 roků 70 000kč. Pak se ještě ztratila, asi pak jezdila s jiným motorem a pod jinou identitou. Citovat
Tesilll Odesláno 8. červenec 2024 Autor Odesláno 8. červenec 2024 Tak mě dneska zavolali ze servisu. 1.čerpadlo dali na stolici a čerpadlo nemá tlak!Předběžná cena cca 7000-14000 kč.Cenu nemužou vědět ,až to rozerberou!Říkají oni! Já na to,že se mi to zdá hodně,že jsou naký i opravný sady a nemuselo by to stát tolik! A potom povídám,že zřejmě jo,že mi nic jinýho nezbívá!Ale že potřebuji vědět ,že je to jen tím čerpadlem a ,že to nemám někde zavzdušněné! A oni jestli jsem to měl někde na diagnostice? To mě docela zaskočili. No uvidíme co si řeknou, až co zjistí. Tak zatim čus Citovat
Tesilll Odesláno 8. červenec 2024 Autor Odesláno 8. červenec 2024 (upraveno) Upraveno 5. srpen 2024 uživatelem Tesilll Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.