ALFWORKS Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 Tak a uz vibrujem aj ja :( Doteraz ako som mal originalne 16\" Peugeot elektrony, tak ziadny problem nebol... Kupil som 17\" Alessio... 2ks nove a 2ks pouzite... samozrejme tie nove som dal dopredu... Nahodil som nato gumy (nie nove) a bolo nutne dat aj 1cm podlozku, lebo sa inak nevosli Aaa teraz mi to pri vyssich rychlostiach trasie (.. Predtym som stym siel az do 200km a nic... teraz sa to stava nepokojnym uz pri 110-120... a neprestane to ani vo vyssich rychlostiach Ja viem, ze uz sa to tu riesilo... ale chcel by som ak by ste mohli zhrnut, ze tym co sa to podarilo odstranit - ze co bolo riesenie... Zaujimaju ma skusenosti kazdeho kto ma ine ako originalne disky a ako snimi pripadne problemy vyriesil Najvacsi problem je, ze svoje stare som uz predal :bojim Inak by som ich urcite nahodil spat Citovat
pokorný306 Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 dal bych vsechno za to ze to jsou nebo tedy ze to delaji ty podlozky mel sem na 17 podlozky a hned vybrace tak kolem 120km /h Citovat
ALFWORKS Odesláno 6. červen 2006 Autor Odesláno 6. červen 2006 Este doplnim.. tie podlozky niesu doma robene, takze teoreticky by to malo byt od vyroby vyvazene .. ci nie? Aj na naboj som to dal horko tazko, takze su v podstate aj vycentrovane.... Ale.... tiez typujem, ze to bude kvoli nim.. problem vsak je, ze sa neviem otom ani presvedcit, ze ci je to naozaj tak... :/ Citovat
pokorný306 Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 no ja ty podlozky nemel taky delany doma origo hlinik od carstiling a bylo to jima Citovat
prco Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 Skús si dať kolá vyvážiť priamo na aute, teda aj s podložkami. Mohlo by to pomôcť. Citovat
JarinoRS Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 za krasu sa plati, dodrzuj rychlost ale teraz vazne, ako pisal prco, daj si to vyvazit na dynamickej vyvazovacke priamo na aute, v novych servisoch to uz asi nemaju, skus nejakeho chlapika v garazi, kedysi sa takto vyvazovali skodovecky Citovat
ALFWORKS Odesláno 7. červen 2006 Autor Odesláno 7. červen 2006 Diky.. praveze neviem kto by mi to tak vedel spravit Este rozmyslam aj nad moznostou ako z toho vypustit podlozky... Jediny problem je, ze mi kolesotrosku drhne o trmen... Takze rozmyslam, ze ak by sa z kolesa na tom mieste vyfrezovalo, tak by to malo vojst aj bez podloziek... Lebo sa mi zda blbe, ze ked dostanem defekt a zhodim koleso, aby som znovu potom bezal za niekym kto ma dynamicku vyvazovacku ... kua.. predsa to musi ist spravit nejak normalne Citovat
JarinoRS Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 pozri, tie vibracie hodne zavisia aj od stavu a povrchu cesty, niekedy vibruje viac, inokedy menej, auto vyzera na 17kach lepsie, tak to prezijes. fakt stale davat vyvazovat kolesa je blbost. nehovoriac o tom, ze koli nasim cestam by som snad vyvazoval kazdych 1000km... Citovat
ALFWORKS Odesláno 7. červen 2006 Autor Odesláno 7. červen 2006 jo jo.. no ved praveze na tych 17kach sa mi paci... aj preto som ich kupil ... AlLe snad sa stym nieco bude dat spravit.... ono ja by som to trasenie aj prezil, ale mam strach, ze tym sa poskodzuju/opotrebavaju vsetky casti riadiacej sustavy... Citovat
JarinoRS Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 nemyslim..pezot sam priznava, ze ta naprava je precitlivena a to trasenie je vlastne OK Citovat
Naspo Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 mam také tyto problémy, prvě mi to dělalo, když jsem koupil disky na 406 a nedodali mi ke tomu plastové vymezovací kroužky, ale jak jsem je dokupil tak to přestalo. Nyní jsem tyto disky použil na 307 a někdy se to třepe jindy ne, dokoupil jsem nové kroužky na předek, neb byly trochu vymačkány a otrochu se to zlepšilo, ale stále je to mírně cítit při 130km Citovat
milda Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Já si myslím, že jestli jsou podložky trochu slušně udělany a vycentrovany, tak že tím to nebude. To máš stejné, jako když dáš kola s nižším ET. Spíš bych to viděl na ty gumy. Mně to taky vibrovalo, když jsem nasadil kola s již jetýma gumama, ale za čas, jak se trochu ojely, tak si to sedlo a bylo zas po vibracích. A je to obecně známý problém, i při použití nových pneu, tak bych to být tebou nechal zajet. Rozhodně bych kola nefrézoval, to není nejlepší nápad. Citovat
milda Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Jo a ještě by mě zajímalo, jak vypadá tvoje 1cm široká podložka. Má i ten středící kroužek? Ono totiž je ten středící kroužek z náboje kola zhruba 1cm vysoký, čili na podložce už to nevychází, udělat ten středící kroužek. Leda že bys měl kola s větší středovou dírou, než origo 65. Snad se to dalo pochopit, jak to myslím. Jak píšou odborníci: Tloušťka podložky 10mm: U této tloušťky na podložkách standardně neděláme středové osazení, protože u drtivé většiny aut je sériové osazení na náboji kola vyšší než 10mm, tudíž i přes nasazenou podložku je toto sériové osazení schopno vystředit kolo (a v takovém případě vlastně ani není možné osazení na podložce vyrobit). Tohle bych si rozhodně na auto nedal [upravil dne 8.6.06 milda] Citovat
ALFWORKS Odesláno 8. červen 2006 Autor Odesláno 8. červen 2006 No ved praveze tie podlozky samozrejme ziadne centrovacie kruhy pre disky nemaju ... Milda, myslim, ze si mohol trafit problem po hlavicke ... Rozmyslam, ze dam podlozky sustruznikovi a nech mi ich zmensi na 5mm.. a potom by zostal aj trochu stredeiaci kruh z naboja... Inak... na tych kolach mam vacsiu stredovu dieru... ale je knim ten centrovoaci kruzok, ktory sa mi vsak zase zda yt maly ... Mne by v podstate mala stacit aj 2mm podlozka... [upravil dne 8/6/06 ALFWORKS] Citovat
lamancha Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 Mi nejvic pomohlo to dynamicke vyvazeni:papa Citovat
jozefsv Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 mala pravdepodobnost zeby boli podlozky zle urobene si myslim.ja som mal len sustruzene na inom aute a bolo to upne v poho a mali 2cm.skus tie jazdene gumy.gumy su zradne Citovat
maky29 Odesláno 11. červen 2006 Odesláno 11. červen 2006 tie vibrácie sú zaujímavé...moja skúsenosť je taká, že na novom zimnom obutí niekde pri 130 tresie, ale na letných Michelinoch absolútne nie v celom rozsahu rýchlostí... Citovat
ALFWORKS Odesláno 12. červen 2006 Autor Odesláno 12. červen 2006 Chalani asi ste ma presvedcili .. asi kupim 2 nove gumy dopredu... lebo dynamicke vyvazovanie a ostatne kravinky ma nejak nelakaju .. ked si predstavim ze dostanem defekt a musim dat dole koleso a aby som znovu siel na dynamicke vyvazovanie.. tak to ma nepritahuje Citovat
lamancha Odesláno 12. červen 2006 Odesláno 12. červen 2006 Původně zaslal: ALFWORKS Chalani asi ste ma presvedcili .. asi kupim 2 nove gumy dopredu... lebo dynamicke vyvazovanie a ostatne kravinky ma nejak nelakaju .. ked si predstavim ze dostanem defekt a musim dat dole koleso a aby som znovu siel na dynamicke vyvazovanie.. tak to ma nepritahuje nicmene to funguje - mel jsem vpredu Bridgestone, Good Year a vibrovaly - po d.v. to slo citelne dolu, ted se chystam na micheliny - jak mi bylo doporuceno v servise - mimochodem jak casto se chystas mit defekt ? A to vyvazeni stoji 200Kc. Citovat
milda Odesláno 13. červen 2006 Odesláno 13. červen 2006 Pokud vim, tak jsou i taci, kterym to vibrovalo i na novych pneu. A jak pise lamancha, po dynamickem vyvazeni to slo \"pouze\" citelne dolu a ne ze by to zmizelo uplne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.