Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak a uz vibrujem aj ja :( :( :(

Doteraz ako som mal originalne 16\" Peugeot elektrony, tak ziadny problem nebol...

Kupil som 17\" Alessio... 2ks nove a 2ks pouzite... samozrejme tie nove som dal dopredu...

Nahodil som nato gumy (nie nove) a bolo nutne dat aj 1cm podlozku, lebo sa inak nevosli :(

Aaa teraz mi to pri vyssich rychlostiach trasie :((..

Predtym som stym siel az do 200km a nic... teraz sa to stava nepokojnym uz pri 110-120... a neprestane to ani vo vyssich rychlostiach :(

Ja viem, ze uz sa to tu riesilo... ale chcel by som ak by ste mohli zhrnut, ze tym co sa to podarilo odstranit - ze co bolo riesenie...

Zaujimaju ma skusenosti kazdeho kto ma ine ako originalne disky a ako snimi pripadne problemy vyriesil :(

Najvacsi problem je, ze svoje stare som uz predal :bojim:bojim

Inak by som ich urcite nahodil spat :(

Odesláno

Este doplnim.. tie podlozky niesu doma robene, takze teoreticky by to malo byt od vyroby vyvazene :(.. ci nie?

Aj na naboj som to dal horko tazko, takze su v podstate aj vycentrovane....

Ale.... tiez typujem, ze to bude kvoli nim.. :( problem vsak je, ze sa neviem otom ani presvedcit, ze ci je to naozaj tak... :/

Odesláno

za krasu sa plati, dodrzuj rychlost :aut

ale teraz vazne, ako pisal prco, daj si to vyvazit na dynamickej vyvazovacke priamo na aute, v novych servisoch to uz asi nemaju, skus nejakeho chlapika v garazi, kedysi sa takto vyvazovali skodovecky :papa

Odesláno

Diky.. :( praveze neviem kto by mi to tak vedel spravit :(

Este rozmyslam aj nad moznostou ako z toho vypustit podlozky... :(

Jediny problem je, ze mi kolesotrosku drhne o trmen...

Takze rozmyslam, ze ak by sa z kolesa na tom mieste vyfrezovalo, tak by to malo vojst aj bez podloziek...

Lebo sa mi zda blbe, ze ked dostanem defekt a zhodim koleso, aby som znovu potom bezal za niekym kto ma dynamicku vyvazovacku :(... kua.. predsa to musi ist spravit nejak normalne :(

Odesláno

pozri, tie vibracie hodne zavisia aj od stavu a povrchu cesty, niekedy vibruje viac, inokedy menej, auto vyzera na 17kach lepsie, tak to prezijes. fakt stale davat vyvazovat kolesa je blbost. nehovoriac o tom, ze koli nasim cestam by som snad vyvazoval kazdych 1000km... :bojim

Odesláno

jo jo.. no ved praveze na tych 17kach sa mi paci... aj preto som ich kupil :super ...

AlLe snad sa stym nieco bude dat spravit.... ono ja by som to trasenie aj prezil, ale mam strach, ze tym sa poskodzuju/opotrebavaju vsetky casti riadiacej sustavy... :bojim:(

Odesláno

mam také tyto problémy, prvě mi to dělalo, když jsem koupil disky na 406 a nedodali mi ke tomu plastové vymezovací kroužky, ale jak jsem je dokupil tak to přestalo. Nyní jsem tyto disky použil na 307 a někdy se to třepe jindy ne, dokoupil jsem nové kroužky na předek, neb byly trochu vymačkány a otrochu se to zlepšilo, ale stále je to mírně cítit při 130km

Odesláno

Já si myslím, že jestli jsou podložky trochu slušně udělany a vycentrovany, tak že tím to nebude. To máš stejné, jako když dáš kola s nižším ET. Spíš bych to viděl na ty gumy. Mně to taky vibrovalo, když jsem nasadil kola s již jetýma gumama, ale za čas, jak se trochu ojely, tak si to sedlo a bylo zas po vibracích. A je to obecně známý problém, i při použití nových pneu, tak bych to být tebou nechal zajet. Rozhodně bych kola nefrézoval, to není nejlepší nápad.

Odesláno

Jo a ještě by mě zajímalo, jak vypadá tvoje 1cm široká podložka. Má i ten středící kroužek? Ono totiž je ten středící kroužek z náboje kola zhruba 1cm vysoký, čili na podložce už to nevychází, udělat ten středící kroužek. Leda že bys měl kola s větší středovou dírou, než origo 65. Snad se to dalo pochopit, jak to myslím.

Jak píšou odborníci:

Tloušťka podložky 10mm:

U této tloušťky na podložkách standardně neděláme středové osazení, protože u drtivé většiny aut je sériové osazení na náboji kola vyšší než 10mm, tudíž i přes nasazenou podložku je toto sériové osazení schopno vystředit kolo (a v takovém případě vlastně ani není možné osazení na podložce vyrobit).

Tohle bych si rozhodně na auto nedal

[upravil dne 8.6.06 milda]

Odesláno

No ved praveze tie podlozky samozrejme ziadne centrovacie kruhy pre disky nemaju :(... Milda, myslim, ze si mohol trafit problem po hlavicke ... :myslim

Rozmyslam, ze dam podlozky sustruznikovi a nech mi ich zmensi na 5mm.. a potom by zostal aj trochu stredeiaci kruh z naboja...

Inak... na tych kolach mam vacsiu stredovu dieru... ale je knim ten centrovoaci kruzok, ktory sa mi vsak zase zda yt maly :(...

Mne by v podstate mala stacit aj 2mm podlozka...

[upravil dne 8/6/06 ALFWORKS]

Odesláno

tie vibrácie sú zaujímavé:myslim...moja skúsenosť je taká, že na novom zimnom obutí niekde pri 130 tresie, ale na letných Michelinoch absolútne nie v celom rozsahu rýchlostí...:myslim

Odesláno

Chalani asi ste ma presvedcili :(.. asi kupim 2 nove gumy dopredu... lebo dynamicke vyvazovanie a ostatne kravinky ma nejak nelakaju :(.. ked si predstavim ze dostanem defekt a musim dat dole koleso a aby som znovu siel na dynamicke vyvazovanie.. tak to ma nepritahuje :(

Odesláno
Původně zaslal: ALFWORKS

Chalani asi ste ma presvedcili :(.. asi kupim 2 nove gumy dopredu... lebo dynamicke vyvazovanie a ostatne kravinky ma nejak nelakaju :(.. ked si predstavim ze dostanem defekt a musim dat dole koleso a aby som znovu siel na dynamicke vyvazovanie.. tak to ma nepritahuje :(

nicmene to funguje - mel jsem vpredu Bridgestone, Good Year a vibrovaly - po d.v. to slo citelne dolu, ted se chystam na micheliny - jak mi bylo doporuceno v servise - mimochodem jak casto se chystas mit defekt ? A to vyvazeni stoji 200Kc.:papa

Odesláno

Pokud vim, tak jsou i taci, kterym to vibrovalo i na novych pneu. A jak pise lamancha, po dynamickem vyvazeni to slo \"pouze\" citelne dolu a ne ze by to zmizelo uplne.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...