Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ne, byl měněnej.Ale měl nalýtanou skoro 100 vku.Ono poslední dobou mě tam něco občas hodně pískalo, ale přisuzoval jsem to klíňáku od serva, nebo ložisku v servu. Nicméně předtím jsem měnil jenom rozvoďák. Těď už budu měnit vše.

Odesláno

No, ono to holt nějaký důvod má, že je předepsána výměna řemenu i s kladkami. A u více jetých kousků se doporučuje raději i s vodní pumpou...

Odesláno

presne tak

ono kdyz by se spocitalo kolikrat se kladky za tech 60 tis otoci, tak by to bylo asi zazracne cislo:)

a jeste je dost pod tlakem, diky sponovani.

urcite kladky menit

Odesláno

Ještě bych mohl doplnit svoje oblíbené, co už jsem tu u těhle motorů psal nejmíň stokrát:

U těhle dieselů (1,8D 1,8TD, 1,9D, 1,9TD, prostě u všech mechanických nepřímovstřiků těhle objemů) je nanejvýš vhodné měnit nejen řemen i kladky, a s tím i vodní pumpu, ale také je třeba v rámci toho seřídit vůli ventilů, neb tyhle motory nemají hydroštely (naštěstí). Případně u starších kousků neuškodí výměna gufer ventilů (dají se v naprosté pohodě vyměnit bez sundavání hlavy). Špatné ventilové vůle má podle mě nejmíň 3/4 starších motorů, neb se na to obecně se*e, a je to příčina víc než poloviny problémů se zimními starty, kde pak většinou všichni \"zasvěceně\" radí vyměnit žhavky.

Pro úplnost dodávám, že 2,1TD a HDI hydroštely mají, tam stačí vyměnit \"jenom\" ty rozvody a vodní pumpu, a u HDI taky často rovnou i řemenici vnějšího příslušenství :P Jinak je asi jasné, že s výměnou rozvoďáku, když už se tam leze, není vůbec od věci vyměnit i řemen vnějšího příslušenství (altík, klima atd.), a necpat tam starý, aby se tam za chvíli nelezlo znovu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...