Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu-zhasíná mi nepravidelně motor,jak v záběru, tak při volnoběhu.zahřátý i studený,někdy vypne třeba 6x za sebou, někdy ujedu 8O km a v klidu.Jakmile zhasne,okamžitě mohu nastartovat.Na diagnostice nemusí nic zjistit ,když se to tak nepravidelně stává.Vyčistil jsem přívody baterie a všechny pohledové konektory,bohužel s nulovým výsledkem.Už se mi to stalo i na křižovatce a předjíždění raději nezkouším.Budu vděčný, za každý dobrý nápad.

Odesláno

Jo, rozsvítí se všecko, jako když vypneš motor klíčkem.Když to udělá při jízdě,tak auto cukne,hned jdu na spojku,mezitím se rozsvítí palubovka a rychle startuju.Motor okamžitě naskočí a jedu dál.To je vražedné,ale jezdit musím.

Odesláno

To,že se rozsvítí všechno,když ti to chcípne je logický.Ale důležitá je ta oranžévá kontrolky diagnostiky motoru,takový to K. Svítí,nebo prosvěcuje za jízdy?A když to pak nastartuješ tak jede normálně,nebo třeba škube apd..?

Odesláno

Diagnostika se za jízdy chová normálně t.j kontrolka zhaslá-neproblikává,motor je klidný,výkon normální, prostě vše OK až do té doby než to škubne... jak už jsem psal

Odesláno

Tak to vyzera na napajacie rele, alebo nieco s napajanim ECU. Asi zaoxidovany kontakt. :myslim To je moj tip na zaklade toho, ze to zhasina ako v tahu, tak na volnobeh. Keby to zhasinalo len pri padnuti otacok na volnobeh, tipoval by som \"krokac\", take nieco som mal aj ja. Este to teoreticky moze byt nejake cidlo (alebo draty k nemu), ktore ma vazny vplyv na chod motora, tj. bez neho motor nejde. Take je napr. cidlo otacok.

Odesláno

Přesně u tohodle motoru jsem měl stejnej problém, byl jsem z toho zoufalej a jak jsem se v tom šťoural tak jsem zavadil o takovej bílej váleček, kterej je přišroubovanej za motorem na zadním čele když otevřeš kapotu.Jdou do něj dva drátu.Zkontroluj ty kontakty.Já je napružil a od tý doby pokoj.

Ale fakt nevim co to je za bazmek.

Odesláno
Původně zaslal: george

Přesně u tohodle motoru jsem měl stejnej problém, byl jsem z toho zoufalej a jak jsem se v tom šťoural tak jsem zavadil o takovej bílej váleček, kterej je přišroubovanej za motorem na zadním čele když otevřeš kapotu.Jdou do něj dva drátu.Zkontroluj ty kontakty.Já je napružil a od tý doby pokoj.

Ale fakt nevim co to je za bazmek.

Zeby zahadna biela skrinka, bez ktorej sa ziadny pazout nepohne?:myslim:D:D:D;)

Tiez som si to v motore vsimol, a neviem, co to je. Zeby nejaky odrusovaci kondenzator?...:myslim

Odesláno

Tak jsem ten bílý bazmek našel,opravdu to vypadá na nějaký odrušovák-je to v porcelánu a dráty vedou na konektor.Ten byl dost zaoxidovaný, tak jsem ho ,mechanicky vyčistil a vystříkal,takže uvidíme.Napíšu za pár dní, jak jsem dopadl.Pokud někdo máte ještě nějaké zkušenosti, tak je přivítám ,jsem dost skeptik, že by první rada zabrala.Ta závada může mít skutečně hodně příčin ,počínaje řídící deskou, a konče připojením periferních snímačů.Jinak George díky za radu.Pro myc TD- do spínačky jsem bušil a tahal za dráty a motor běžel.

Ještě mimo problém - Jak se vkládá \"citace\" ,abych mohl odpovědět na určitý příspěvek.Nemůžu na to přijít - dík

Odesláno

Tak jsem to dnes zkoušel a závada nezmizela,takže bílý váleček to není.

Je možné u vstřikování ,aby docházelo ke krátkodobému přerušení přívodu paliva-třeba nějakým přicpáváním něčeho?

Pokud ne ,tak bych usuzoval na řídící desku, nebo periferní snímače, resp. jejich konektorové spoje.Nevím však, kde ta deska, ani snímače (čeho ?) jsou. Pokud by mi někdo zasvěcný do řízení vstřikování mohl poradit, já už to pak zkusím prošňupat.Díky ejva

Odesláno
Původně zaslal: Jardaned

no a co zkusit namísto dlouhýho zkoumání zajet někam na diagnostiku.Pokud je to závada ,která se uloží do paměti,tak ti ji najdou.

Už jsem předtím psal,že by auto mohlo bublat na počítači třeba dva dny a nic se nemusí projevit.Někdy to udělá několikrát za sebou a někdy ujedu několik desítek km bez problému.
Odesláno

Ale to není o tom,že bude auto někde bublat.Na diagnostice by ti měli říct,jestli je uložena nějaká závada v paměti ŘJ.Není to o tom,že závada nastane právě v okamžiku diagnostikování.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...