Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Poškození povrchové úpravy vačkové hřídele

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

při výměně těsnění pod víkem ventilů jsem si všiml poškození povrchové úpravy vaček(viz. foto). Auto normálně jede. Čím to může být způsobeno? Mám to řešit?

Jedná se o Peugeot 307SW 1.6 HDI 66kW.

Díky

IMG_6580(1).jpg

IMG_6581.jpg

Odesláno (upraveno)

Nemaze to, klasika u 1,6hdi. O tomto motoru je toho popsano na internetech spoustu. Mala olejova napln, dlouhe intervaly vymen oleje, spatne navrzena olejova vana, sitko v trubce mazani turba, prepalovani oleje a tvorba karbonu = casto tyhle motory odchazi na zadreni. S timhle tezko asi jeste neco delat. Chtelo by to sundat vrsek a mrknout, jak je na tom ulozeni vacek v hlave (coz ale znamena shodit rozvody, vstriky ven, dost prace), ale nejspis bude chycene taky, pak sundat olejovou vanu a podivat se na spodek (me se treba 1,6hdi chytlo na klice, ze to prestrihlo vsech sest sroubu na setrvacniku a prdla i ojnice). Kazdopadne je to dost prace a je otazka, zda se to vyplati nechavat nekomu delat. Asi se smirit s tim, ze ten motor uz toho pred sebou prilis mnoho nema a pocitat, ze muze kdykoliv zakukat

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

nepíšeš kolik má motor najeto, ale nedělal bych s tím nic, leda aspoň měnit olej max. co 10 tisíc ?  oprava se asi nevyplatí, bude drahá a tyhle motory se dají běžně koupit na vrakovišti, bazaru atd. (což je levnější než kvalitní oprava)

Odesláno (upraveno)

Auto má najeto rovných 300 000 km. Model 2009. To jste mě moc nepotěšili🙂

Upraveno uživatelem Chuck
Odesláno

Ještě mě napadlo. Na poslední výměnu oleje jsem před dovolenou pospíchal a nemohl jsem najít žádný servis co by mi to narychlo vyměnil, tak jsem to nechal vyměnit nedalekému "garážníkovi". Po výměně olej vypadal tak, tak je vyfocen. Známý co je vyučený automechanik, řikal že ten garážník ten novej olej zřejmě nalil do studenýho motoru ze kterého nevytekl všechen starý olej, tak proto je to tak černé. Tak jsem to dál neřešil. Doteď jsem od výměny najel 12t km. Tak doufám, že to není kvůli té poslední výměně oleje...😐

image.png

Odesláno

Jedna vymena tohle neudela. Takhle olej vypada bezne. V tom motoru zustava po vypusteni pokazde cca 0,4l stareho oleje (z celkove naplne 3,7l) na dne spatne navrzene olejove vany. Jedina moznost, jak to dostat ven, je prolisovat vypousteci otvor na druhou stranu. Ten motor potrebuje vymenu oleje tak po 10tis km. 300 je jeste krasa. Muj zakukal pri 240tis km.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...