Vlada_dv Odesláno 12. březen 2024 Odesláno 12. březen 2024 Ahoj, mám 5008 rv 2019, 1,2 puretech, eat8. Najeto 135000. Stává se mi, že když plynule brzdim a dojíždím např. na semafor, tak auto cca při 10km/h na 2. Stupeň hrozně cukne. Stává se to i když na druhý stupeň sešlápnu plynový pedál plynule, tak auto prvně nic a pak zacuka a jede. Nestává se to někomu? Citovat
otojanicek Odesláno 13. březen 2024 Odesláno 13. březen 2024 .... Už jsi aspon 2 krat ( po 60 Tkm) menil v tí EAT8 převodovy olej ? Proplachem a nebo aspon vícekrat staticky (tzn. 2L z 6,8 L....2 L vypustit/nalít 2 L noveho/ projet/ vypustit 2 L ...a znova..) Jestli ne, tak proved.....teprve pak lze dal řešit. Mě to po první 60 T km staticke vymene ( na 3 krat) přestalo o trochu mín škubat..... skoro až na ideal ...ale sem tam si to nekdy škubne...prave při dojíždění na 0 km/h Citovat
Vlada_dv Odesláno 13. březen 2024 Autor Odesláno 13. březen 2024 Olej se neměnil ani jednou. V servisní knížce nic není jezdím pravidelně na garanční prohlídky a nikdo nic neříkal. Auto mám ještě v záruce, tak přemýšlím jak to řešit. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. březen 2024 Odesláno 13. březen 2024 v servisní knížce jsou jen základní servisní úkony, odpovídající záruce, pozjišťuj na netu ohledně aut. převodovek více informací a jednou ze základních servisních prací je výměna oleje..., mmch., ani u manuálních převodovek se nikde nedočteš o výměně oleje, přesto lidé co fyzicky pečují o auta tuhle operaci velice doporučují po ujetí cca 80 tisíc..., ale je to tvoje auto v autorizáku olej v automatu měnit nebudou--drží se mantry ,,doživotní náplň'' Citovat
Vlada_dv Odesláno 13. březen 2024 Autor Odesláno 13. březen 2024 Díky za info ten olej by to asi chtělo. Kde ti ho měnili a za kolik? Ještě ale zkusím prvně co na to škubání řeknou v Peugeotu ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
otojanicek Odesláno 13. březen 2024 Odesláno 13. březen 2024 (upraveno) delal jsem si to sam....ale třeba ti tady nekdo poradi nejaky kontakt na Vysočina/Jihomoravsky kraj ? .... kde olej v EAT8 ( peugeot/ citroen) mění... firmy to ale co vím delají jen proplachem ( specialní proplachový stroj) = víc oleje = vetší cena kolem 8 tis..... pohledej zde na foru...myslím že již k tomu byla diskuze.... a s info, že nekdo tvrdi, že proplachem = tlakem= to může porušit těsnost převodovky .... proto my konzervativci to meníme staticky navicekrat ( nejdenkrat vyteče sama jen cca 1/3,5-tina oleje) = vypustit/napustit/ projet/vypusit/napustit/ pojet....atd Upraveno 13. březen 2024 uživatelem otojanicek Citovat
langosh Odesláno 22. říjen 2024 Odesláno 22. říjen 2024 Dobry den, pomohla vam vymena oleje? Mam podobny problem ale spis pri rozjezdu kdyz rychleji pridam tak auto cukne. Kdyz necham auto samovolne malinko rozjet a pak pridam tak je to ok.. Mam najeto 67tis a olej menen urcite nebyl, mam to v planu.. diky Citovat
martin307 Odesláno 24. říjen 2024 Odesláno 24. říjen 2024 tak tenhle problém jsem měl také, že při rozjezdech to poskakovalo jako koza, ale když jsem nechal samovolně rozjet a pak přidal tak v pohodě. Nechal jsem vyměnit olej a je po problému, mám najeto 150000 a je to první výměna. Olej byl relativně čistý na to kolik měl najeto. Citovat
langosh Odesláno 1. listopad 2024 Odesláno 1. listopad 2024 (upraveno) Dik za info, na vymenu jdu 5.11. tak uvidime.. Snad taky pomuze. Upraveno 1. listopad 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.