206peugeot Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 (upraveno) Dobrý den, jdu se sem s Vámi poradit, třeba tuto chybu již někdo měl. Peugeot mi startuje podle náklonu auta, nejlépe startuje na rovném terénu. Ano, benzín tam mám . Při jízdě po městě mi tak po dvou dnech vyskočí kontrolka motoru a po načtení v diagnostice to hlásí chybu p0422 (Hlavní katalyzátor, řada válce 1 - účinnost pod prahovou hodnotou). Navštívil jsem dva mechaniky s tím, že se od nich dozvím v čem je problém a jediné co mi řekli, bylo že jim to tam ukazuje lambda sondy. Oba se podívali na lambdy a řekli, že lambdy něco dělají. Přesto jsem obě lambdy vyměnil a stále problém přetrvává. Může to být třeba zanesený katalyzátor a tím se to auto "dusí"? Po nastartování mi auto kolísá až někdy "chcípne" a nebo horší varianta, že při jízdě, když sešlápnu spojku pro přeřazení, podřazení, tak jak rychle klesnou otáčky, auto opět "chcípne" za jízdy a nastartuje když pustím spojku a vyskočí otáčky. Autem bylo bouráno předchozím majitelem a v autě přestal fungovat otáčkoměr, nevím jestli to může mít na "habrování" auta vliv. Za všechny rady budu moc rád. Děkuji - Pežoťák Upraveno 14. červen 2023 uživatelem 206peugeot
pavelu96 Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 Vítám krajana ze stejného města To že vložíš stejný dotaz po třech dnech do jiné sekce fóra je špatně - normálně pokračuj v původním příspěvku https://www.peugeot-club.com/topic/131505-peugeot-206-14i-benzin-55kw-chyba-p0422/#comment-2103139 Tady zamykám a odstraním. Péťa ohodnotil 1
Recommended Posts