LBNS Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 Ahoj, hledal jsem a nenašel. Je nějaká známá a častá závada u 2.0 HDI, že se ozývá pravidelné cvakání, klepání od vakuové pumpy? Slyšel jsem to na už dvou 5008 a teď to začínám slyšet u svojí. V kabině to slyšet nejde, určitě to jde z pravé strany u hlavy, řekl bych, že to je hlasitější u studeného motoru a při volnoběhu. Nemám zkušenost s jinými motory a modely. Díky. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 (upraveno) ahoj, nejprve si probereme pravou a levou stranu--je to velmi důležité--strany se u auta určují v pozici kdy sedíš za volantem, takže ti cvaká na LEVE straně motoru u hlavy motoru v tom místě je nejen vakuová pumpa, která to podle mě nebude dělat, ale vedle ní je vysokotlaké čerpadlo (někdo ho pořád nazývá vstřikovacím , protože nezná princip novým naft. motorů (common rail), nejspíš bude cvakat v pohonu tohoto čerpadla (častá závada u 2.0 HDi), doporučuju opravu neodkládat Upraveno 5. červen 2023 uživatelem ozzy56 OK406 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
LBNS Odesláno 6. červen 2023 Autor Odesláno 6. červen 2023 Co tam cvaká? Něco uvnitř čerpadla (na repas) nebo ten spojovací člen (2)? Googlím a hledám, ale žadnou častou závadou jsem nenašel. Díky. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. červen 2023 Odesláno 6. červen 2023 ano, cvaká ta 2. na obrázku, protože je tam vůle..., probíralo se to i tady na klubu, ale nejsem schopen to najít Citovat
LBNS Odesláno 6. červen 2023 Autor Odesláno 6. červen 2023 To už jsem zažil u jiného auta. Jo to tady taky nikde nenašel. Pamatuješ jestli, zavčasu, stačilo vyměnit pouze tu (2)? Citovat
LBNS Odesláno 7. duben 2024 Autor Odesláno 7. duben 2024 Shodíl jsem tu pumpu. Je tam připustná nějaké vůle na tom mezikusu nebo to musí být úplně napevno? https://1drv.ms/v/s!Atgd5s1_xw4Tgap-0O8b8WbD_bOxVA?e=aKouzo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.