Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím👋🏻 Je tu někdo, kdo má zkušenosti s doděláváním tempomatu, respektive druhého brzdového spínače na 406ku? Jedná se o rok 2003, MUX, řídící jednotka BOSCH 0 281 011 338. Byl jsem dnes koupit páčku, zapojil, v ŘJ i v BSI se přes DiagBox tempomat aktivoval, ale bohužel stále nefunguje. Zjistilo se, že na brzdovém pedálu mám pouze jeden spínač a k němu jdou 2 piny (foto 1).Screenshot_2023-05-05-20-48-44-535-edit_com_miui.videoplayer.thumb.jpg.9320833dd4a01c52c1252d0d76a0d15f.jpg Na spojkovém je taky jeden s 2 piny, to by mělo být správně (foto 2).IMG_20230505_205126.thumb.jpg.89b388b058088992dc1e881d4791a47b.jpg Jak je ale vidět, (foto 3)IMG_20230505_205233.thumb.jpg.83292fdb52e897983ddae5f454430089.jpg je možnost tam dodělat druhý spínač, natáhnout k němu kabely a tím pádem snad i zprovoznit tempomat.😬 Jde mi o to, jaký konektor koupit a jak natahat správně kabely, jelikož se v tomhle absolutně nevyznám.😂 Bylo mi řečeno "Jeden je na plus druhy do jednotky motoru"... Absolutně nevím na jaké plus a do jakého pinu v jednotce.😐 Pokud by s tím kdokoliv měl nějaké zkušenosti a byl by ochotný mi s tím osobně pomoct, platím zlatem.💰 Jsem z Hradce Králové, tak ideálně někdo z okolí.😬

EDIT: Našel jsem na netu, že snímač brzdy a tempomatu fungují přesně naopak, takže je důležité koupit ten správný. Měl by to údajně být tento👇🏻

https://m.autodoc.cz/quinton-hazell/12713272

Ale stále nevím co dál s tím😕

Upraveno uživatelem TomasT77
Odesláno

Prohlídl jsi prostor u pedálů důkladně? Třeba tam ten konektor k tomu spínači někde je zastčenej. Většinou ta příprava tam je. Pokud tam byl konektor k páčce, tak by mohl být i tenhle. :myslim

Odesláno

No k tempomatu normálně nějaký kabely šly, o to víc mě to překvapilo.😬 Takže je možný, že to tam někde normálně je navedený a stačí dokoupit jenom ten snímač?

Odesláno (upraveno)

Já jsem taky musel na 406 2.2HDi dokoupit spínač a tahat kabel do Řj.Tehda mi stím pomohl HonzaZ poslal  emailem na jakej pin drát v Řj napojit od toho spínače. Zkus ho kontaktovat.

Přitom to byla nějaká výbava sport polokožky sedačky atd.A příprava tam nebyla taky žádná pro tempomat.

Upraveno uživatelem Stosun
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

Ano jak pise @Stosun stejna vybava ale tempomat me dodelal kolega u nas ale kablik tahal z RJ takove male prekvapeni.
Ja po nem chtel klemu v RJ a dublovat spinac ze "spojky" - ale pry se to takhle nedela - tak to udelal jak se to delat ma natah kablik a jsem i tak spokojeny.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...