TomasT77 Odesláno 6. květen 2023 Odesláno 6. květen 2023 (upraveno) Zdravím Je tu někdo, kdo má zkušenosti s doděláváním tempomatu, respektive druhého brzdového spínače na 406ku? Jedná se o rok 2003, MUX, řídící jednotka BOSCH 0 281 011 338. Byl jsem dnes koupit páčku, zapojil, v ŘJ i v BSI se přes DiagBox tempomat aktivoval, ale bohužel stále nefunguje. Zjistilo se, že na brzdovém pedálu mám pouze jeden spínač a k němu jdou 2 piny (foto 1). Na spojkovém je taky jeden s 2 piny, to by mělo být správně (foto 2). Jak je ale vidět, (foto 3) je možnost tam dodělat druhý spínač, natáhnout k němu kabely a tím pádem snad i zprovoznit tempomat. Jde mi o to, jaký konektor koupit a jak natahat správně kabely, jelikož se v tomhle absolutně nevyznám. Bylo mi řečeno "Jeden je na plus druhy do jednotky motoru"... Absolutně nevím na jaké plus a do jakého pinu v jednotce. Pokud by s tím kdokoliv měl nějaké zkušenosti a byl by ochotný mi s tím osobně pomoct, platím zlatem. Jsem z Hradce Králové, tak ideálně někdo z okolí. EDIT: Našel jsem na netu, že snímač brzdy a tempomatu fungují přesně naopak, takže je důležité koupit ten správný. Měl by to údajně být tento https://m.autodoc.cz/quinton-hazell/12713272 Ale stále nevím co dál s tím Upraveno 6. květen 2023 uživatelem TomasT77 Citovat
Dave_k Odesláno 6. květen 2023 Odesláno 6. květen 2023 Prohlídl jsi prostor u pedálů důkladně? Třeba tam ten konektor k tomu spínači někde je zastčenej. Většinou ta příprava tam je. Pokud tam byl konektor k páčce, tak by mohl být i tenhle. Citovat
TomasT77 Odesláno 8. květen 2023 Autor Odesláno 8. květen 2023 No k tempomatu normálně nějaký kabely šly, o to víc mě to překvapilo. Takže je možný, že to tam někde normálně je navedený a stačí dokoupit jenom ten snímač? Citovat
Stosun Odesláno 8. květen 2023 Odesláno 8. květen 2023 (upraveno) Já jsem taky musel na 406 2.2HDi dokoupit spínač a tahat kabel do Řj.Tehda mi stím pomohl HonzaZ poslal emailem na jakej pin drát v Řj napojit od toho spínače. Zkus ho kontaktovat. Přitom to byla nějaká výbava sport polokožky sedačky atd.A příprava tam nebyla taky žádná pro tempomat. Upraveno 8. květen 2023 uživatelem Stosun Citovat
TomasT77 Odesláno 8. květen 2023 Autor Odesláno 8. květen 2023 @Stosun Dobře, díky moc za radu, zkusím mu napsat. Citovat
Lihous Odesláno 8. srpen 2023 Odesláno 8. srpen 2023 Ano jak pise @Stosun stejna vybava ale tempomat me dodelal kolega u nas ale kablik tahal z RJ takove male prekvapeni. Ja po nem chtel klemu v RJ a dublovat spinac ze "spojky" - ale pry se to takhle nedela - tak to udelal jak se to delat ma natah kablik a jsem i tak spokojeny. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.