lampa Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 na wikend jsem jel na jizni moravu (Mikulov) ve ctvrtek jsem natankoval 24 litru nafty(svitilo hladove oko), vynuloval pocitadlo ujetych km v patek bylo na denni pocitadle cca 40km cesta je zhruba 250km v jeden smer v nedeli kdyz jsem prijel, tak jsem zjistil ze hladove oko jeste nesviti a ze jsem nejel pres 600 km (pocitadlo ukazovalo 620km), tj. na natankovani (24 litru) jsem ujel cca 600 km, po dalnici jsem jel cca 120 - 130 byl jsem velice mile prekvapen, protoze bychazi spotreba 4litry na 100km. nebo mi proste nekdo v noci, kdyz jsem parkoval prilil do nadrze naftu Citovat
LubošK Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 To naše faceliftovaná 307SW 1.6HDi žere na dálnici při cca 130 km/h necelých 6 l/100 km. Má to holt velkou čelní plochu, hranatou záď a ten facelift tomu aerodynamiku zřejmě ještě zhoršil. Takže se spotřebou mezi 3,5 - 3,7 l/100 km se s tím sice při klidné \"předpisové\" jízdě jezdit dá, ale jen mimo dálnice a pražské zácpy... Citovat
Jirkap Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Jo spotřeba, každý to řeší je to prostě dle stylu jízdy Já mám třeba průměrnou spotřebu v Praze kolem 6,5 litrů. Zatím nejméně jsem měl Praha-Jičín-Praha za 4,9 litrů (praha-poděbrady dálnice) Citovat
LubošK Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 ... tam je to výhradně o rychlosti a aerodynamice, přičemž platí, že od nějakých 100 km/h roste s rostoucí rychlostí jízdy odpor vzduchu a tím i spotřeba exponenciálně. Citovat
barenst Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 A zasa spotreba .... Tak pro zajimavost ,cesta na ochos z Ostravy 180 Km , spanila jizda na okruch a zpet, orjentak (112Km To jsou ty zajistky do Babice) a cesta domu tedy dalsich 180 Km se spotrebou 6,8 . 406 2,2 HDi . To bych rekl velice slusne [upravil dne 15/5/06 barenst] Citovat
Vvitty Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Původně zaslal: LubošK ... tam je to výhradně o rychlosti a aerodynamice, přičemž platí, že od nějakých 100 km/h roste s rostoucí rychlostí jízdy odpor vzduchu a tím i spotřeba exponenciálně. ... pokud jsi na te dalnici sam ... pokud jezdis po ceskych dalnicich, malokdy se ti podari jet delsi dobu bez nutnosti brzdit, zrychlovat atd..., teda pokud se nezaradis za kamion a nepojedes 90... Citovat
lampa Odesláno 15. květen 2006 Autor Odesláno 15. květen 2006 no jo, ale i prakticky je to uplna blbost, jak muzu mit spotrebu 4 litry ? sice jsem prekvapen, protoze ta nafta me stala 700Kc a ujel jsem na ni 600km vite jak vypada dalnice na brno v patek ve 2 hodiny (stal jsem v minikolone asi cca 5 minut, jinak nic) auto bylo docela dost i nalozene, podle me bude chyba nekde v mereni nebo plovaku nevim ... Citovat
barenst Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Nejlepsi mereni je od plne do plne . Me se taky nekdy stane ze se rozsviti hladove oko a v nadrzi je nejakych 15l a nekdy se rozsviti a v nadrzi je neco pod 10l . Citovat
Guest DD Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Ehm .. asi uplne nezapadnu. Dlouhodoby prumer 11,5 litru, ryze ekonomicka jizda po dalnici (135 max) s kreci v prave noze cca 9-10 litru, tezsi noha 15, hodne tezka noha 20+ . Prumerny dojezd na plnou nadrz 55 litru = 400 km [upravil dne 15/5/2006 DD] Citovat
Vvitty Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Původně zaslal: DD Ehm .. asi uplne nezapadnu. Dlouhodoby prumer 11,5 litru, ryze ekonomicka jizda po dalnici (135 max) s kreci v prave noze cca 9-10 litru, tezsi noha 15, hodne tezka noha 20+ . Prumerny dojezd na plnou nadrz 55 litru = 400 km [upravil dne 15/5/2006 DD] dlouhodoby prumer pres zimu 9.5l... uvidime, jak se odrazi na spotrebe zapnuta klima a letni pneu Citovat
barenst Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 DD : nic si s toho nedelej , me zere Citroen CX taky neco podobneho jako tobe , cesta na sraz z Ostravy do Pardubic a zpet , plus spanilka (Spanilka pres centrum s policejnim doprovodem na cervenou byl velice silny zazitek:super) za vic jak 60l N98 Citovat
Guest DD Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Původně zaslal: Vvitty dlouhodoby prumer pres zimu 9.5l... uvidime, jak se odrazi na spotrebe zapnuta klima a letni pneu Ja mel cca 10 celorocne a klimu jsem zapinal velmi zridka, vetsinou jen v Praze v zacpe. Trpim fixni ideou, ze ubira hrozne vykon (coz me drzi dodneska) :D Citovat
vector Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Původně zaslal: Vvitty Původně zaslal: DD Ehm .. asi uplne nezapadnu. Dlouhodoby prumer 11,5 litru, ryze ekonomicka jizda po dalnici (135 max) s kreci v prave noze cca 9-10 litru, tezsi noha 15, hodne tezka noha 20+ . Prumerny dojezd na plnou nadrz 55 litru = 400 km [upravil dne 15/5/2006 DD] dlouhodoby prumer pres zimu 9.5l... uvidime, jak se odrazi na spotrebe zapnuta klima a letni pneu Ty vaše manévry na dálnici. grr mám průměr na sraz přes 5 litrů Citovat
Bohouš Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Původně zaslal: vector Ty vaše manévry na dálnici. grr mám průměr na sraz přes 5 litrů Jaký naše mánevry ??? Až k odbočce na Benešov jsme jeli piánko, ale potom se někdo připojil a bylo po jízdě na spotřebu......:aut:aut Jinak já měl taky průměrnou spotřebu na sraz přes 5 litrů, takže v tom nejsi sám :D:D Citovat
vector Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Původně zaslal: Bohouš 205 GTI Původně zaslal: vector Ty vaše manévry na dálnici. grr mám průměr na sraz přes 5 litrů Jaký naše mánevry ??? Až k odbočce na Benešov jsme jeli piánko, ale potom se někdo připojil a bylo po jízdě na spotřebu......:aut:aut Jinak já měl taky průměrnou spotřebu na sraz přes 5 litrů, takže v tom nejsi sám :D:D Co to meleš nerozumo, když jedu přes 180, šlápnu plyn na podlahu a ta malá černá mrcha předemnou se začne velmi zvolna přibližovat, nepřipadá mi to moc jako piánko. Spíš, jako pořádný piáno. Citovat
chechet Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 na nadrz (60l) davam tech 700-750 km tudiz spotreba nakych 8-8,5l/100. slo by snad najet i 800 km na nadrz, ale uz mi to jednou exlo uprosted provozu (ta rezerva tam preci musi byt! ...nebyla ) a nechci to znovu pokouset jinak styl jizdy po meste klidny, 50, pac fakt nema cenu se o neco snazit. mimo mesto odpovida styl jizdy tomu, ze auto nemam dlouho a zkousim co v nem je a jak se chova Citovat
Vvitty Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Původně zaslal: vector Původně zaslal: Bohouš 205 GTI Původně zaslal: vector Ty vaše manévry na dálnici. grr mám průměr na sraz přes 5 litrů Jaký naše mánevry ??? Až k odbočce na Benešov jsme jeli piánko, ale potom se někdo připojil a bylo po jízdě na spotřebu......:aut:aut Jinak já měl taky průměrnou spotřebu na sraz přes 5 litrů, takže v tom nejsi sám :D:D Co to meleš nerozumo, když jedu přes 180, šlápnu plyn na podlahu a ta malá černá mrcha předemnou se začne velmi zvolna přibližovat, nepřipadá mi to moc jako piánko. Spíš, jako pořádný piáno. teda Bohousi??? takhle Vectorovi ujizdet styd se... ja jel pomalu a na tachometru jsem 180 nevidel za cely vikend... navic tak rychle jsme jet nemohli, vzdyt nas predjizdel i Neon s atmosferou... Citovat
Devilstorm306 Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Tak to Vectorovi asi nějak divně ukazuje Třeba když má chipnutej motor, má chipnutý i budíky :aut:) Citovat
vector Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Původně zaslal: Devilstorm306 Tak to Vectorovi asi nějak divně ukazuje Třeba když má chipnutej motor, má chipnutý i budíky :aut:) Jasně jasně, pán má svatozář, že ano Stejně jako Mr. Vvitty jedeme z Brna a když jede kolem mě, ještě si voláme, jestli máme oba na tachometru 130.. jo paráda, sedí to. A za pár kiláků dál jedu 150 a kolem mě bžžžžm Černá S16, tak mám asi kromě poštelovanýho motoru a budíků ještě vidiny Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.