Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

na wikend jsem jel na jizni moravu (Mikulov)

ve ctvrtek jsem natankoval 24 litru nafty(svitilo hladove oko), vynuloval pocitadlo ujetych km

v patek bylo na denni pocitadle cca 40km

cesta je zhruba 250km v jeden smer

v nedeli kdyz jsem prijel, tak jsem zjistil ze hladove oko jeste nesviti a ze jsem nejel pres 600 km (pocitadlo ukazovalo 620km), tj. na natankovani (24 litru) jsem ujel cca 600 km, po dalnici jsem jel cca 120 - 130 byl jsem velice mile prekvapen, protoze bychazi spotreba 4litry na 100km. nebo mi proste nekdo v noci, kdyz jsem parkoval prilil do nadrze naftu :)

Odesláno

To naše faceliftovaná 307SW 1.6HDi žere na dálnici při cca 130 km/h necelých 6 l/100 km. Má to holt velkou čelní plochu, hranatou záď a ten facelift tomu aerodynamiku zřejmě ještě zhoršil.

Takže se spotřebou mezi 3,5 - 3,7 l/100 km se s tím sice při klidné \"předpisové\" jízdě jezdit dá, ale jen mimo dálnice a pražské zácpy...

Odesláno

Jo spotřeba, každý to řeší ;) je to prostě dle stylu jízdy ;)

Já mám třeba průměrnou spotřebu v Praze kolem 6,5 litrů.

Zatím nejméně jsem měl Praha-Jičín-Praha za 4,9 litrů ;) (praha-poděbrady dálnice)

Odesláno

... tam je to výhradně o rychlosti a aerodynamice, přičemž platí, že od nějakých 100 km/h roste s rostoucí rychlostí jízdy odpor vzduchu a tím i spotřeba exponenciálně.

Odesláno

A zasa spotreba ....

Tak pro zajimavost ,cesta na ochos z Ostravy 180 Km , spanila jizda na okruch a zpet, orjentak (112Km To jsou ty zajistky do Babice) a cesta domu tedy dalsich 180 Km se spotrebou 6,8 . 406 2,2 HDi . To bych rekl velice slusne

[upravil dne 15/5/06 barenst]

Odesláno
Původně zaslal: LubošK

... tam je to výhradně o rychlosti a aerodynamice, přičemž platí, že od nějakých 100 km/h roste s rostoucí rychlostí jízdy odpor vzduchu a tím i spotřeba exponenciálně.

... pokud jsi na te dalnici sam ...

pokud jezdis po ceskych dalnicich, malokdy se ti podari jet delsi dobu bez nutnosti brzdit, zrychlovat atd..., teda pokud se nezaradis za kamion a nepojedes 90...

Odesláno

no jo, ale i prakticky je to uplna blbost, jak muzu mit spotrebu 4 litry ?

sice jsem prekvapen, protoze ta nafta me stala 700Kc a ujel jsem na ni 600km

vite jak vypada dalnice na brno v patek ve 2 hodiny (stal jsem v minikolone asi cca 5 minut, jinak nic) auto bylo docela dost i nalozene, podle me bude chyba nekde v mereni nebo plovaku nevim ...

Odesláno

Ehm .. asi uplne nezapadnu. Dlouhodoby prumer 11,5 litru, ryze ekonomicka jizda po dalnici (135 max) s kreci v prave noze cca 9-10 litru, tezsi noha 15, hodne tezka noha 20+ :D. Prumerny dojezd na plnou nadrz 55 litru = 400 km ;)

[upravil dne 15/5/2006 DD]

Odesláno
Původně zaslal: DD

Ehm .. asi uplne nezapadnu. Dlouhodoby prumer 11,5 litru, ryze ekonomicka jizda po dalnici (135 max) s kreci v prave noze cca 9-10 litru, tezsi noha 15, hodne tezka noha 20+ :D. Prumerny dojezd na plnou nadrz 55 litru = 400 km ;)

dlouhodoby prumer pres zimu 9.5l... uvidime, jak se odrazi na spotrebe zapnuta klima a letni pneu :)

Odesláno

DD : nic si s toho nedelej , me zere Citroen CX taky neco podobneho jako tobe , cesta na sraz z Ostravy do Pardubic a zpet , plus spanilka (Spanilka pres centrum s policejnim doprovodem na cervenou byl velice silny zazitek:super) za vic jak 60l N98 :mrk

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

dlouhodoby prumer pres zimu 9.5l... uvidime, jak se odrazi na spotrebe zapnuta klima a letni pneu :)

Ja mel cca 10 celorocne a klimu jsem zapinal velmi zridka, vetsinou jen v Praze v zacpe. Trpim fixni ideou, ze ubira hrozne vykon (coz me drzi dodneska) :D :D :D

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

Původně zaslal: DD

Ty vaše manévry na dálnici. grr mám průměr na sraz přes 5 litrů :grr

Odesláno
Původně zaslal: vector

Jaký naše mánevry ??? Až k odbočce na Benešov jsme jeli piánko, ale potom se někdo připojil a bylo po jízdě na spotřebu......:aut:aut:aut

Jinak já měl taky průměrnou spotřebu na sraz přes 5 litrů, takže v tom nejsi sám :D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Bohouš 205 GTI

Jaký naše mánevry ??? Až k odbočce na Benešov jsme jeli piánko, ale potom se někdo připojil a bylo po jízdě na spotřebu......:aut:aut:aut

Jinak já měl taky průměrnou spotřebu na sraz přes 5 litrů, takže v tom nejsi sám :D:D:D

Co to meleš nerozumo, když jedu přes 180, šlápnu plyn na podlahu a ta malá černá mrcha předemnou se začne velmi zvolna přibližovat, nepřipadá mi to moc jako piánko. Spíš, jako pořádný piáno.

Odesláno

na nadrz (60l) davam tech 700-750 km tudiz spotreba nakych 8-8,5l/100. slo by snad najet i 800 km na nadrz, ale uz mi to jednou exlo uprosted provozu (ta rezerva tam preci musi byt! ...nebyla :D ) a nechci to znovu pokouset :)

jinak styl jizdy po meste klidny, 50, pac fakt nema cenu se o neco snazit. mimo mesto odpovida styl jizdy tomu, ze auto nemam dlouho a zkousim co v nem je a jak se chova ;)

Odesláno

Původně zaslal: Bohouš 205 GTI

Co to meleš nerozumo, když jedu přes 180, šlápnu plyn na podlahu a ta malá černá mrcha předemnou se začne velmi zvolna přibližovat, nepřipadá mi to moc jako piánko. Spíš, jako pořádný piáno.

teda Bohousi??? takhle Vectorovi ujizdet :D styd se...

ja jel pomalu a na tachometru jsem 180 nevidel za cely vikend... navic tak rychle jsme jet nemohli, vzdyt nas predjizdel i Neon s atmosferou... :)

Odesláno
Původně zaslal: Devilstorm306

Tak to Vectorovi asi nějak divně ukazuje :D Třeba když má chipnutej motor, má chipnutý i budíky :D:aut:)

Jasně jasně, pán má svatozář, že ano :) Stejně jako Mr. Vvitty :cool: jedeme z Brna a když jede kolem mě, ještě si voláme, jestli máme oba na tachometru 130.. jo paráda, sedí to. A za pár kiláků dál jedu 150 a kolem mě bžžžžm Černá S16, tak mám asi kromě poštelovanýho motoru a budíků ještě vidiny :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...