Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

cau lidi. konkretni dotaz:

jak moc/malo je stejny motor a \"vnitrnosti\"

techto dvou aut. co je stejne a co je jine?

jedna se mi zejmena o blok.

je pravda ze byly 1,6 u starisch modelu vyvlozkovane 19ky a nove jsou lite na miru?

delal nekdo nekdy tuhle prestavbu kus 16 do 19 a obracene?

1,6 gti ma preci 83,0 x 73,0 mm

a 1,9 gti 83,0 x 88,0 mm

takze prumery vrtani jsou stejne, zdvih jiny

ono totiz tomu opravdu kazdy rozumi a vi jak je co stejne, ale nikdo s tim nema moc prakticke zkusenosti.

pokud ano, dejte k lepsimu, diky.

Odesláno

Voštík svého času tyhle motory rozebíral, ode mě měl jednu 1,6 na roztřídění na díly, a doma snad nějakou 1,9, tak by to třebas mohl porovnat. Já do nich nikdy nekoukal, benzíny mě nezajímaly...

Jinak se mi to zdá ale trochu kontraproduktivní se tím nějak moc zabývat, když se 1,9 motorů všude válí jak s*aček a nikdo je moc nechce, takže se dá rovnou snadno koupit celý, byť třeba jako polotovar...

Odesláno

Tohle mi jeden člověk poslal mailem, tak to sem dám:

Zdravím! A zároveň se omlouvám, že ti píšu. Nefunguje mi přihlášení do fóra Peugeot klubu, tak to zkouším tímto způsobem. Chtěl jsem reagovat na dotaz ohledně bloku 1,6GTI pro nick michal206, ale absolutně to nejde. Bloky a vložky válců 1,6 a 1,9 jsou stejné. Liší se to ve zdvihu kliky a tím pádem v délce ojnic. Ještě je tam několik typů pístů. Mám nějaké rozebrané motory, písty s ojnicemi a vložky zvlášť. Hlavy jsou na pohled stejné, ale liší se průměry ventilů. Jednou jsem dával hlavu 1,6 na 1,9 a nedělalo to dobrotu. Jestli si vzpomínám, tak to nešlo do otáček. Obráceně jsem to nezkoušel. Hezký den!

Odesláno

nevím proč zrovna chceš 1,6 ale do 1,9 jde motor i s BX a ty nejsou tak vylítaný jako Gti a propo tu zmenu snad jen kvuli ručenímu....jinka nevidím jediný další rozumný důvod...:bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...