Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 407 coupe 2.7 - pískanie od remeňa (servo asi?)

Recommended Posts

Odesláno

Pekný deň všetkým,

na videu môžete vidieť môj aktuálny problém (jeden z mnohých :D) čo sa týka hluku od remeňa. Predpokladám že je to servo čerpadlo ktoré odchádza, množstvo kvapaliny je na max tak predpokladám, že tam únik nebude. Zvuk je počuť primárne ako je vidieť aj na videu pri otočení volantu a výhradne iba pri naštartovaní, po chvíľke to zmizne (niekedy je to slabšie počuť aj bez otáčania volantu, na konci ako som volant vrátil do pôvodnej polohy tak zvuk odišiel). Predpokladám však, že sa to bude zhoršovať a netúžim, aby ma to niekde nechalo. Čo myslíte?

Vopred ďakujem všetkým za komentáre :) 

Odesláno

jestli je tam servoolej dlouho (víc než 5 let), zkusil bych ho vyměnit, pokud to nepomůže, vypustíš ho a zachytíš do nádoby..., pak vyměníš to servočerpadlo a naleješ zpět olej :myslim

Odesláno

Čiže predpoklad je servočerpadlo áno? olej som čiastočne menil asi rok dozadu (odsať z nádoby, doliať nový, zatočiť nech sa tam dostane ten nový olej a takto niekoľko krát)

Odesláno

zvedni předek, ať jsou kola v luftě a rozpoj na vhodném místě potrubí k servoválci, pak toč volantem (bez motoru) do rejdu a vytlač všechnu kapalinu ven, pak potrubí sešroubuj, nalij nový olej a s nastartovaným motorem toč zase z rejdu do rejdu a doplňuj olej do nádobky, nakonec dolij po MAX a hotovo

Odesláno

Jasné ďakujem, našiel som už postup tak vymením ten olej. Čo mi niekto poradil - nastriekať trochu wd40 na "rebrovanú" časť remeňa že či to prestane a prestalo a ani pri otočení volantu tam nebol zvuk. Dočítal som sa že môže byť už starý vyťahaný remeň. Čo myslíte ? 

• O 2 týdny později...
Odesláno

remenica na kľuke vyzerá byť nepoškodená, nedá sa s ňou vôbec pohnúť do strán takže vyzerá byť pevná a počas chodu motora na 3k otáčok ani len mierny pohyb do strán

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...