Mirek80 Odesláno 12. březen 2023 Odesláno 12. březen 2023 Zdravím, včera mi za jízdy bez brždění vyskočila hláška “Parking breake faulty”, po pár vteřinách “ESP/ASR system faulty” chyby už zůstaly. Peugeot 5008 2.0HDi (2010) Po zastavení jsem zjistil, že stále svítí brzdová světla. Diagnostika hlásí chyby P1536- snímač brzdového pedálu, pak C1384- to vyřadilo ESP, U1213 el. brzda - absencekomunikace s ESP… Každopádně jako první jsem odpojil snímač polohy brzdového pedálu, ale světla svítí při zapnutém klíčku pořád. Snímač jsem rozebral, vypadá naprosto v pořádku a proměřil jsem na stole-OK-jeden rozpínací kontakt, druhý spínací. Vytáhl jsem na přes zoubky max. tu tlačnou část snímače, abych vyloučil, že se to zatlačilo moc. Při připojení do auta a promačkávání, světla svítí stále. Ať se snímačem, tak i když ho sundám. El. brzda se dá odbrzdit pouze rozjezdem automaticky. Ručně ne, hlásí mi, abych šlápl na brzdu a jsem opět u snímače, který se zdá být OK. Máte někdo zkušenost s tímto problémem. Normálně bych šel koupit nový snímač brzdového pedálu, ale mate mě, že po proměření se chová normálně a i po demontáži ty brzdy stále svítí. Citovat
Mirek80 Odesláno 13. březen 2023 Autor Odesláno 13. březen 2023 Tak vyřešeno. Byl to přece jenom vadný snímač polohy brzdového pedálu. 136,-kč v Auto Anděl, výměna za 30 vteřin…. a to jsem se s tím a diagnostikou babral půl neděle radim.1008, OK406 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.