Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar,

chcel by som na svoj Peugeot 206 2.0hdi dorobiť intercooler, lenže nejako sa neviem normálne dopracovať čo vlastne všetko mi na to treba, kedže tých návodov je mizivo a miestami ich nepoberám. nenájde sa tu niekto čo to už robil poprípade čo nad tým uvažoval a trošku to preštudoval a vedel mi vysvetliť čo vlastne na to budem potrebovať. 

vďaka

Odesláno (upraveno)

no dolezite je na neho najst miesto ,206 je male auto miesta tam moc nebude

ak najdes miesto potom kupit intercoler bud na stojato alebo nalezato aby tam vosiel no a potom spekulovat hadice rovne hadice kolienka aby si to napojil na motor a turbo 

no je to skor praca pre nejakeho projektanta aby bol intercoler na dobrom mieste a aby hadice noboli moc dlhe a nemali moc zataciek lebo potom budes mat dieru na plyne zmacknes plyn a cakas kym turbo ten vecsi objem  sania nafuka 

ak chces upravit maximalny  tlak turba a turbo je tam pretlakove cize bez ovladania od solenoidoveho ventila  tak si musis dokupit regulator na Wastegate ta banka ktora ovlada cez tycku ventil v turbe https://race-shop.sk/regulatory-tlaku-turba/1387-manualny-regulator-plniaceho-tlaku-races-clubman-in-cabine.html?gclid=Cj0KCQiAj4ecBhD3ARIsAM4Q_jEvyBprEIwaF6JYbclxTIKq4zHTZkNxc62TYstu1dTvFVuZEpo5G_gaAsklEALw_wcB

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Uvažoval som nad variantou ako ma 406 ale väčšina ľudí čo som našiel že to spravili tak vkladali intercooler medzi hmlovky nalezato. A viem ze na to treba koleno na sanie z rhs alebo rhr. To viem ze musím dorobiť ovládanie ale to bude postačovať základné mechanické na to. Lenže mam aj tak dilema ci náhodou by tam už nebolo treba doplniť aj blowoff a aký vplyv na ventily by mal ten nárast tlaku turba.

Odesláno (upraveno)

blow off sa dava na benzinaky ktore maju skrtiacu klapku pred nasavanim turba 

na dizle sa nedava lebo skrtiacu klapku nema  proste nema to vyznam na dizli ten kto  to da tak ciste len koli zvukovemu efektu 

HDI motor znesie dost mal som to cipnute na 96 kw   a 320nm   a aj odmerane na brzde  a bez problemov 

ventili nic nepovedia 

Odesláno

Vďaka za objasnenie, zvuk nepotrebujem. V podstate mojou snahou je dostať z toho motoru cca 200 koní. Brzdy a podvozok som už na ten výkon upravil len už by sa žiadalo sa k nemu aj dostať  aktuálne som na cca 150 koňoch a uz som sa dostal k omedzeniu toho ze nemám intercooler.

Odesláno (upraveno)

no pochybujem so seriovym turbom aj seriovymi vstrekovacmi a softverom   ja mam v RS 180 koni  a je to tiez  2,0liter a robili to profici od vyroby 

Odesláno

no ale vstreky budu mat nejaky limit ,na 200 to podla mna nedas obmedzi ta bud snimac tlaku turba vstreky alebo software 

ak by bol motor ciste mechanicky tak ano ale tu to bude treba este upravit a hocikto to nezrobi a nezrobi za lacno

samotnym intercolerom 50 koni neurobis na to zabudni na 2,0 litri

Odesláno (upraveno)

Vstrekovače by to mali zvládnuť po výmene vysokotlakeho čerpadlá a výmene snímača tlaku paliva. Samozrejme ze uz potom ako osadim intercooler by bolo podľa mna vhodné upraviť softvér.

S tým ze intercoolerom 50 koní nespravím počítam. Lenže je to jedna z potrebných úprav.  Jediného čoho sa obávam je ze co na to povie prevodovka.

Upraveno uživatelem qwerty17
Odesláno (upraveno)

to je zasah do elektroniky ak tam das ine cerpadlo iny snimac tlaku bude ti to musiet softwerovo niekto urobit a to bude drahe a hocikde ho nenajdes totalne prepisat mapu  

proste tam daj intercoler  dosteluj turbo kolko sa da aby to islo a kolko koni bude tolko bude vsetko nad uz bude drahe 

intercoler musi mat co najkratsie hadice a cim menej zataciek tak to musis naprojektovat 

prevodovka nic nepovie odfajcis pravdepodobne spojku 

no proste kasli na to 120 kw to este da ked to budes setrit 

Odesláno (upraveno)

To viem ze lacné nebude preto som sa zatiaľ uspokojil s intercoolerom a s tým co z neho dostanem keďže už čerpadlo ako take nieje lacná záležitosť.  Spojka pôjde keramická keďže aktuálna uz niekedy ma kus problém.

Odesláno

nepustaj sa do cerpadla pokial nevies ci to vie niekto spravit 

dorob intercoler dosteluj turbo a konec 

120kw v 206-ke ? sak to bude lietat jak dive naco ti viac ani s RS by som sa neudrzal  na rovine v zatackach by 206 nemala sancu samozrejme 

Odesláno (upraveno)

Tak kebyže bude veľký problém niekoho zohnať tak úpravu softvéru je možné dostať od Angličanov, ktorý viac menej spravili taký zhruba návod co treba upraviť, lenže tomu by som sa chcel vyhnúť a mať tú úpravu spravenú na mieru keďže takému niečomu dôverovať je diskutabilné.

Tak či tak chcem spraviť ten intercooler lenže tam ma obmedzuje ta nevedomosť, že čo k tomu vlastne všetko potrebujem a aspoň ten zhruba postup by som tiež uvítal.

Popravde lieta to ako divé uz teraz, kvôli tomu som spravil komplet repas podvozku a teraz to drží ako prilepené. A už mi viac menej ide iba o ten krútiaci trošku navýšiť. A potom je to kus môj sen mať proste takú malú žehličku co ma 200 koní 😅.

Odesláno

dam ti jednu radu a zapametaj si ju ked sa chces dozit zdravia 

nikdy do prtaveho auta nedavaj velky vykon lebo to neustoji male auto poskakuje no proste samovrazda 

nepozeraj na WRC ten ma iny podvozok gumy ma klietku  a podobne proste male auto kasli na to najdi si vecsie bezpecnejsie 

isiel predomnou na 206-ke a chudak chlap po zatackach tak plasil ze sa mi vzdiali az sa na to vykaslal lebo skoro vyletel no proste male auto nie 

ked chces len na sprinty ok

ale ked plasit najdi si vecsie auto 

Odesláno

Ďakujem za radu. Viem ze to nemôžem preháňať lebo to není auto uspôsobene na taký výkon. Viem aké som mal problémy predtým ako som vyriešil podvozok, keď som do každej zákruty vošiel bokom lebo rovno to odmietalo ísť. Na normálne chodenie a miestami bláznenie planujem A5 s 3litrom hlavne kvôli tomu ze to je kultivovanejsie a pohodlnejšie a toto zostane na občasné prevezenie sa poprípade nejaký pretek aj keď tých veľa neni. 

Odesláno (upraveno)

no u nas to par chlapcov ma  jak 206   seata  a podobne 

odpali to s pumpy, huci to, trochu to ide ale ked Pride technicka trat zatacky tak ide pomaly no k comu ti to je?

auto musi byt vsade dobre a bezpecne pokial nemas klietku 

inak je to vhodne len na sprint na rovinu 

Odesláno

Technická trať  je pre mňa zaujímavejšia. kvôli zákrutam chcem ten krútiaci a ja nemám absolútny problem aktuálne s tým ze by auto nedržalo v zákrutách. Jedine ešte zo starou nápravou sa mi stalo ze keď som bol na serpentinach tak mi ustrelila rit ale teraz nemám absolútne žiaden problém.

Odesláno (upraveno)

ked chces zatacky tak automat 

mas obe ruky na volante a dovolis si viac 

znie to divne ale DSG prevodovka  na rychlu jazdu funguje ked mas volno ze nic pred tebou neni

ked sa pretekas tak nie tam manual lebo DSG je trochu vahava jedine ze to prevezmes ty hodis si to na manual a hadzes ty jak v F1 padlami

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...