xdany Odesláno 13. říjen 2022 Autor Odesláno 13. říjen 2022 To ale musel tukat pořád ne? A né až po upném ohřatí Citovat
Hafity Odesláno 13. říjen 2022 Odesláno 13. říjen 2022 To ano, to byl jen příklad co vše se může stát.... A proto byl můj prvotní nápad pístní čep.... K tomu jsem se letos taky nachomejtnul.... Čep zatuhnul v ojnici a vymlel v pístu oválná oka, na jedné straně větší.... Vyměnil se čep s pístem a auto odfrčelo.... Na rozdíl od toho Forda, který s ohledem na celkový stav, šel do šrotu.... Citovat
xdany Odesláno 16. říjen 2022 Autor Odesláno 16. říjen 2022 Tak příčina klepání objasněna spadla nám do válce špička šteftu co drží žhavičku zapíchla se do pístu a klepala do hlavy. Ale pořád nechápu proč to klepalo až po uplném ohřáti motoru. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 napadla mě roztažnost materiálu za tepla Citovat
xdany Odesláno 16. říjen 2022 Autor Odesláno 16. říjen 2022 To by byla ta lepší varianta kdyby to tak bylo mělo by to po složení být dobrý ale já mám spíš strach jestli jak narážel píst do hlavy jestli nevznikla vůle někde dole. Co myslíte? Citovat
Hafity Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 Pokud je ještě hlava dole, tak sundat vanu a vyndat píst s ojnicí pro kontrolu.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
xdany Odesláno 16. říjen 2022 Autor Odesláno 16. říjen 2022 Hlava dole je i vana žádná vůle tam není ale píst jsem venku neměl to ještě zkusím ale co když je tam vůle jenom když je to teplý tak nic nezjistím Citovat
ozzy56 Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 já si myslím, že dole na klice to bude OK, kdysi mi spadla matice M6 (z držáku vzduch. filtru) do válce motoru Fiat 850 , v pístu byl vyražený šestihran, ale po chvíli běhu motoru a klepání se matice teplem spálila a vyletěla z válce výfukem ven, nic se nestalo s ventilama, prostě s ničím--motor jel pak super asi 100 tisíc do vyvrakování auta Citovat
Hafity Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 (upraveno) před 27 minutami, ozzy56 napsal: do válce motoru Fiat Fiatům tyto věci chutnají.... Mně tam spadla koncovka zapalovací svíčky a taky nakonec samovolně opustila spalovací prostor směrem do výfuku.... Fiat Croma 2,0.... A co ohřát píst horkovzduškou Vofafrně.... Upraveno 16. říjen 2022 uživatelem Hafity ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 @Hafity když jsem tuto historku vykládal několika mechanikům, nikdo nechtěl věřit, že je možné, aby M6 matka proletěla válcem bez jakékoliv škody, ale fakt se to stalo , potom jsem ten motor rozebíral na náhr. díly a šestihran byl jak na pístu, tak na hlavě--jinak nic, ventily i sedla ventilů OK Citovat
Hafity Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 @ozzy56 : no dovedeš si asi představit tu ránu, když mi spadnul kámen ze srdce poté, když jsem slyšel zarachocení té koncovky ve výfukovém potrubí.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 já si vzpomínám hlavně na tu facku, co sem dostal od taty --já se totiž nabídl, že vyměním vzduchový filtr a dopadlo to tak, že ta matka skončila ve válci... Hafity ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.