Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To ano, to byl jen příklad co vše se může stát.... A proto byl můj prvotní nápad pístní čep.... K tomu jsem se letos taky nachomejtnul.... Čep zatuhnul v ojnici a vymlel v pístu oválná oka, na jedné straně větší.... Vyměnil se čep s pístem a auto odfrčelo.... Na rozdíl od toho Forda, který s ohledem na celkový stav, šel do šrotu....

Odesláno

Tak příčina klepání objasněna spadla nám do válce špička šteftu co drží žhavičku  zapíchla se do pístu 😞   a klepala do hlavy. Ale pořád nechápu proč to klepalo až po uplném ohřáti motoru.

Odesláno

To by byla ta lepší varianta kdyby to tak bylo mělo by to po složení být dobrý ale já mám spíš strach jestli jak narážel píst do hlavy jestli nevznikla vůle někde dole. Co myslíte?

Odesláno

Hlava  dole je i vana žádná vůle tam není ale píst jsem venku neměl to ještě zkusím ale co když je tam vůle jenom když je to teplý tak nic nezjistím

Odesláno

já si myslím, že dole na klice to bude OK, kdysi mi spadla matice M6 (z držáku vzduch. filtru) do válce motoru Fiat 850 😯, v pístu byl vyražený šestihran, ale po chvíli běhu motoru a klepání se matice teplem spálila a vyletěla z válce výfukem ven, nic se nestalo s ventilama, prostě s ničím--motor jel pak super asi 100 tisíc do vyvrakování auta

Odesláno (upraveno)
před 27 minutami, ozzy56 napsal:

do válce motoru Fiat

Fiatům tyto věci chutnají.... Mně tam spadla koncovka zapalovací svíčky a taky nakonec samovolně opustila spalovací prostor směrem do výfuku.... :aut  Fiat Croma 2,0....

A co ohřát píst horkovzduškou :myslim  Vofafrně.... :roker

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno

@Hafity když jsem tuto historku vykládal několika mechanikům, nikdo nechtěl věřit, že je možné, aby M6 matka proletěla válcem bez jakékoliv škody, ale fakt se to stalo 😉, potom jsem ten motor rozebíral na náhr. díly a šestihran byl jak na pístu, tak na hlavě--jinak nic, ventily i sedla ventilů OK 😯😂

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...