otojanicek Odesláno 23. srpen 2022 Odesláno 23. srpen 2022 Ahoj na me P5008 1,6 Hdi 82 kW ( 6.stmanua / najeto 130T-km/ rozvody již měněny kvuli hlučné vodni pumpě) ....mi začalo klepat tak jak je napsano v tomto vlakně...kde bohužel tam nikdo nepřišel na duvod : Jedná se o tento problem: Když jedu se zařazenou rychlostí a přidávám plyn, tak vše OK. Jakmile ale sundám nohu z plynu, přičemž rychlost zůstává zařazená, tak slyším z přední části auta rytmický zvuk, jako když něco cvaká nebo klepe. Stačí ale lehce přidat plyn a ten zvuk zmizí, když povolím, tak zase začne. Nejvíc je to slyšet při 3. a 4. rychlostním stupni, tak asi v rozmezí cca 50 až 80 km/h..... zvuk lze také přirovnat , jako by někdo v dálce boural kangem zdivo / jako pastorek u pomale se točícího silničního kola.Mate Prosím nejaké napady , co by to mohlo zpusobovat ? Dvouhmota/ volnoběžka / nastavovače na vačkové hřídeli pro sací ventily apod.... Díky ! Citovat
martinecondrej Odesláno 23. srpen 2022 Odesláno 23. srpen 2022 (upraveno) tohle znám z 2,0 hdi kde to dělá korekce vstřikovačů. dělá to pouze při brzdění motorem a slyším to většinou jen při stažených oknech. Podle toho který vstřikovač cvaká, tak se ten zvuk trochu mění. V zimě cca pod 10 stupňů to přestává dělat. (nevím proč) Jo taky to myslím je jen v určité rychlosti 120 - 40. Pod 40 to přestane. Dokonce když mi dělali korekci vstřikovačů v servisu, tak s tím jezdí na dálnici kde 3 vytočí na asi 120 a pak musí brzdit motorem do těch asi 40 a to celé opakovat několikrát. Poprvé jsem to zaznamenal po cca 40000km kdy myslím v servisu nahráli nový software. Dělá to už 210000km a ničemu to nevadí Teď u dodávky to neslyším, ale zase tu hrozně cvaká (kape) adbluečko a to je teda rambajs Upraveno 23. srpen 2022 uživatelem martinecondrej Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.