Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj

na me P5008 1,6 Hdi 82 kW ( 6.stmanua  / najeto 130T-km/ rozvody již  měněny kvuli hlučné  vodni pumpě)  ....mi začalo klepat tak jak je napsano v tomto vlakně...kde bohužel tam  nikdo nepřišel na duvod

Jedná se  o tento problem:

Když jedu se zařazenou rychlostí a přidávám plyn, tak vše OK. Jakmile ale sundám nohu z plynu, přičemž rychlost zůstává zařazená, tak slyším z přední části auta rytmický zvuk, jako když něco cvaká nebo klepe. Stačí ale lehce přidat plyn a ten zvuk zmizí, když povolím, tak zase začne. Nejvíc je to slyšet při 3. a 4. rychlostním stupni, tak asi v  rozmezí cca 50 až 80 km/h..... zvuk lze také přirovnat ,  jako by někdo v dálce boural kangem zdivo / jako pastorek u pomale se točícího silničního kola.Mate Prosím nejaké napady , co by to mohlo zpusobovat ? 

Dvouhmota/ volnoběžka / nastavovače na vačkové hřídeli pro sací ventily apod....

Díky !

Odesláno (upraveno)

tohle znám z 2,0 hdi kde to dělá korekce vstřikovačů. dělá to pouze při brzdění motorem a slyším to většinou jen při stažených oknech. Podle toho který vstřikovač cvaká, tak se ten zvuk trochu mění. V zimě cca pod 10 stupňů to přestává dělat. (nevím proč)

Jo taky to myslím je jen v určité rychlosti 120 - 40. Pod 40 to přestane. Dokonce když mi dělali korekci vstřikovačů v servisu, tak s tím jezdí na dálnici kde 3 vytočí na asi 120 a pak musí brzdit motorem do těch asi 40 a to celé opakovat několikrát.

Poprvé jsem to zaznamenal po cca 40000km kdy myslím v servisu nahráli nový software. Dělá to už 210000km a ničemu to nevadí

Teď u dodávky to neslyším, ale zase tu hrozně cvaká (kape) adbluečko a to je teda rambajs

Upraveno uživatelem martinecondrej

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...