Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar pánové,

už v několika příspěvcích tu proběhli popisky s problémama na origo rádiích Clarion s CD, ato velmi podobný těm mým.

Prostě rádio O.K., ale cédéčko si dělá co chce, od přerušení reprodukce po startu motoru, přes nenačtení cédéčka vůbec (ani originál ani vypalovajda), až po úplnou nečinnost - teda myslím mimo mechaniky CDéčka.

Včera mi to už nedalo a celý rádio jsem vytáhl a dal se do něj . Jestli dát 5 a půl za novej Laser+práce, jak mi všichni tvrdili- jako že je slabej .....Víc už jsem zkazit nemohl.

Rádio jsem rozdělal. vytáhl z něj mechniku cédéčka a zkoumal co s tím a jak se k tomu Laseru dostat ....

když jsem si čočku natočil k sobě , zjistil jsem , že je mastná jak od másla.....

Vyčistil vatovýma tamponama dal dohromady a ejhle cédéčko šlape jak nové....!!!! vyzkoušel jsem jízdu po hrbolech, různé kombinace zap a vyp., prostě vše co jde a poslouchá na slovíčko....

Takže nekupovat hned zběsile nový rádio z vrakárny či jiný, ale zkusit nejdřív tohle .... Určitě se to vyplatí....

Mám z toho velkou radost!!! Věřím, že se to povede i ostatním s touto chybkou .... Tuldous

Odesláno

To bylo prvni co jsem delal.Skoncilo to u zesilovani laseru ale pomohlo to vzdy jen na chvili:(Ted je to skoro uz na plno a opet nehraje tak jsem se nastval a hodil jsem tam stareho Panasonica na mp3 a jsem vysmaty:D.Vyssi vykon atd.Ne vzdy to bohuzel pomuze.Souhlasim s tebou,ze je to prvni vec kterou delat.Zadne cistici cd ty jsou na prd ale lih sputiky do usi a poradne vycistit:D.Pokud nepomuze vyhodit a koupit jiny neoriginalni radio:papa

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: sunovsky

Vdaka za tip.Podobne problemy s CD.Po vycisteni sosovky vatou precita uplne vsetko:super

jsem rád že to pomohlo...., kdyby byly všechny problémy tak náročný na peněženku, to by balo fajn...:D:super

Odesláno

Tak tohle me taky trapi posledni pulrok..uz sem taky uvazoval o tom to rozdelat a kuknout na to, tohle me aspon utvrdilo :)

jen by me zajimalo, jestli ste to vytahovali uplne i z napajeni, pac pokud se to vytahne z napajeni, tak by se to melo zablokovat ne ? a pak je na to potreba ten kod, ktery ja bohuzel nemam :( tak abych si pak poslech aspon to radio :) pazout je z bazaru, a ten kod se mi nak nedostal do ruky :(

[upravil dne 29.5.06 Austin]

Odesláno
Původně zaslal: Austin

Tak tohle me taky trapi posledni pulrok..uz sem taky uvazoval o tom to rozdelat a kuknout na to, tohle me aspon utvrdilo :)

jen by me zajimalo, jestli ste to vytahovali uplne i z napajeni, pac pokud se to vytahne z napajeni, tak by se to melo zablokovat ne ? a pak je na to potreba ten kod, ktery ja bohuzel nemam :( tak abych si pak poslech aspon to radio :) pazout je z bazaru, a ten kod se mi nak nedostal do ruky :(

[upravil dne 29.5.06 Austin]

ne ne... nemusíš se bát.... každé rádio je nakodováno jen pro to svoje auto, tedy kdyby jsi ho spustit v jiném autí máš smolíka... pokud Ti teď hraje není problém.... Spíš to bych viděl jako nebezpečné nevypojit ho z přívodů, pozor na oči, atky znčení rádia při opravě pod proudem.( a navíc strašné polohy a přístup- možnost podření interiéru) .

Normálně vytáhnout, vypojit... Vytáhnout z hlavní konstrukce CD mechaniku a avyčistijemně, ale velmi jemně čočku.... Já jsem u toho nepoužíval žádné chemikálie... bez lihu či benzínu.... Vše vložit zpátky, jen budeš uset nastavit rádia a audio No zkusit CDéčko.... snad to zabere......- věřím tomu ...:super

Odesláno
Původně zaslal: Zipík

To bylo prvni co jsem delal.Skoncilo to u zesilovani laseru ale pomohlo to vzdy jen na chvili:(Ted je to skoro uz na plno a opet nehraje tak jsem se nastval a hodil jsem tam stareho Panasonica na mp3 a jsem vysmaty:D.Vyssi vykon atd.Ne vzdy to bohuzel pomuze.Souhlasim s tebou,ze je to prvni vec kterou delat.Zadne cistici cd ty jsou na prd ale lih sputiky do usi a poradne vycistit:D.Pokud nepomuze vyhodit a koupit jiny neoriginalni radio:papa

.

To Zipík: ..... Zipíku, nemyslíš, že právě v tom lihu může být problém? Ony se ty čočky právě dnes nedělají jen už ze skla ale taky z tvrzených plastů, a to by podle mě mohl být kámen úrazu, co myslíš? Rozpiplanej plast...waw...waw...waw...:myslim

[upravil dne 29.5.06 Tuldous]

Odesláno

Tak tak uz 12 let to tak delam a je to vse v pohode.Souhlasim s rimmer:)Ja jsem zadny kod zadavat nemusel.Je to asi opravdu ulozene v pc a pokud se nepripoji jiny radio je vse ok.I po pul roce bez napajeni ok.Akorat pri diagnostice to pise problem ale to pouze tehdy,kdyz je tam jine radio.S original je vse ok:)

Odesláno

mno, tak sem to rozebral, a ale k te cocce neni moc dobry pristup, to jde jen tak videt z boku skrz takovou diru, no nic moc, a cele komplet se mi to teda rozebirat nechtelo, nicmene sem to posmodrchal nejakou okenou na alkoholove bazi a hodil zpet.

teda, cekal sem od toho vic, mam smulu, zrovna nak extra to nepomohlo, ale nejaka zmena tam je, uz to aspon po startu jede :) sice obcas to taky zatuhne, ale je to lepsi nez predtim..

Odesláno
Původně zaslal: Austin

mno, tak sem to rozebral, a ale k te cocce neni moc dobry pristup, to jde jen tak videt z boku skrz takovou diru, no nic moc, a cele komplet se mi to teda rozebirat nechtelo, nicmene sem to posmodrchal nejakou okenou na alkoholove bazi a hodil zpet.

teda, cekal sem od toho vic, mam smulu, zrovna nak extra to nepomohlo, ale nejaka zmena tam je, uz to aspon po startu jede :) sice obcas to taky zatuhne, ale je to lepsi nez predtim..

.

To Austin: ....tak stejný přístup jako, jen opět moje přiblbá připomínka.... nepoužil jsem žádný alkohol a Céro šlape jak hodinky víc jak měsíc.....

Možná snad kombinace, dvou závad.... Špinavá čočka a do slabší Laser..... Zeptej se Zipíka jak se ten Laser dá zesílit.... Třeba bude vědět....

Odesláno

Me to zesileni laseru pomohlo na tyden:(.Jsou to proste smejdy.Mam doma stary cd player technics asi z 90 let a ten slape jak hodinky a dokonce cte i RW!:super.Nevim treba ti to pomuze a nebo taky ne.U laseru je takovy maly potenciometr tak ho trosku zesil ale jen malinko!staci opravdu kousek.Je to posledni moznost jinak je to na vyhozeni a nebo koupit redukci a menic na 6 cd od Sony,ktery prehrava i mp3:)

[upravil dne 4.6.06 Zipík]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...