prco Odesláno 28. duben 2006 Odesláno 28. duben 2006 Chcem vymeniť pelový filter. Ak ste ho už niekto menil, poraďte ako na to. Netreba podrobne aspoň nahrubo, čo treba demontovať, aký je k nemu prístup a tak. Je to motor 1.6, 16V benzín Citovat
Martinsk Odesláno 28. duben 2006 Odesláno 28. duben 2006 Treba stiahnuť protihlukové obloženiena ľavej strane nad motorom. Drží to na takých dvoch \"sprostých\" zaskakovačkách. Potom ho vytiahneš. Keď ho budeš nasadzovať, tak ho daj tak, aby nehrkotal. Citovat
Bohumil Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 2 Martinsk : můžeš prosím nějak nafotit postup a vložit to sem? Taky bych se rád kokl v jakým je stavu. Citovat
prco Odesláno 15. květen 2006 Autor Odesláno 15. květen 2006 Ja už ho mám vymenený. Kupoval som nový (560,-Sk) a bol tam pribalený perfektný návod na výmenu. Je to celkom jednoduché. A čo sa týka starého, neviem či bol predtým menený, ale ja som tam mal teraz 60.000km. Ten filter bol strašný. Cez to už asi ani nemohol ísť vzduch. Doslova bahno, humus... Keď to zbadal kamoš, čo mi pomáhal, na druhý deň užmenil aj on na svojom Scenicu. Citovat
JarinoRS Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 :D:D ja som menil pri 62.000 a bol neskutocne spinavyyyyyyyyy :D:D Citovat
Martinsk Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Na SW mením raz za 20 000 km. Na Partnerovi musím aj častejšie. Skúsim ten postup nafotiť ale bude to chvíľu trvať. Citovat
toro Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Jaký je rozdíl v ceně papírového a uhlíkového, máte někdo zkušenost, zda se za kvalitu vyplatí připlatit? Citovat
bladerunner Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Původně zaslal: Bohumil 2 Martinsk : můžeš prosím nějak nafotit postup a vložit to sem? Taky bych se rád kokl v jakým je stavu. keď sa mi podarí, pošlem v prílohe návod:super P.S. akú značku filtra ste použili. chcel by som meniť budúci týždeň a neviem aký kúpiť. výmena filtra.doc Citovat
bladerunner Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 no a na oplátku by ste mi mohli poradiť ako sa mení palivový filter- 2.0 HDi Citovat
prco Odesláno 16. květen 2006 Autor Odesláno 16. květen 2006 Rozdiel v cene medzi papierovým a uhlíkovým nie je až taký veľký. Ale je rozdiel v tom, že uhlíkový zachytáva aj smog, pachy, výfukové plyny... a papierový v prevažnej miere len prach a peľ. Ja som použil značku FRAM. (origo na Citroen,Peugeot,Renault) Citovat
bladerunner Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Původně zaslal: Bohumil 2 bladerunner : Děkuju za návod. nemáš za čo. ale mohli bz ste mi poradiť ako sa mení palivový filter:myslim vopred ďakujem Citovat
prco Odesláno 16. květen 2006 Autor Odesláno 16. květen 2006 to JarinoRS: cenu som tu už písal, ale ešte raz, 560,-Sk - uhlíkový Citovat
bladerunner Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 no tak čo HDi-čkári. to ste ešte nikto nemenili palivový filter? Citovat
JarinoRS Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Původně zaslal: prco to JarinoRS: cenu som tu už písal, ale ešte raz, 560,-Sk - uhlíkový aaaaaha. pisal si filter, reku obycajny :Dtak to bolo za uhlikovy...kolko je tam pri benzine pisana vymena? nechce sa mi kukat na stav mojho - aj ked je relativne novy - pretoze tie cutliky a hlavne ten \"kobercek\" mam uz riadne vytahany... Citovat
Martinsk Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Palivový filter sa mení raz za 60 000 km. Ja som ho už menil ale vždy v servise. Osobne si myslím, že by to nemala byť veda. len treba Citovat
bladerunner Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 čo som to obzeral, tak sú tam 2 hadičky /prívodná a odvodná/ a jeden konektor- toto ide jednoducho poodpájať /už som skúšal/, ale potom neviem či treba tú hornú časť odtáčať alebo to celé odmontovať a tak rozobrať? a tiež neviem aký tam mám filter, lebo existujú 2 typy rôznej veľkosti vzájomne nezameniteľné, takže to musím rozobrať 2-krát 1. pozrieť sa 2. po kúpení vymeniť. alebo viete ináč zistiť aký filter treba Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.