Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chcem vymeniť pelový filter. Ak ste ho už niekto menil, poraďte ako na to. Netreba podrobne aspoň nahrubo, čo treba demontovať, aký je k nemu prístup a tak. Je to motor 1.6, 16V benzín :myslim

Odesláno

Treba stiahnuť protihlukové obloženiena ľavej strane nad motorom. Drží to na takých dvoch \"sprostých\" zaskakovačkách. Potom ho vytiahneš. Keď ho budeš nasadzovať, tak ho daj tak, aby nehrkotal. ;)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ja už ho mám vymenený. Kupoval som nový (560,-Sk) a bol tam pribalený perfektný návod na výmenu. Je to celkom jednoduché. A čo sa týka starého, neviem či bol predtým menený, ale ja som tam mal teraz 60.000km. Ten filter bol strašný. Cez to už asi ani nemohol ísť vzduch. Doslova bahno, humus... Keď to zbadal kamoš, čo mi pomáhal, na druhý deň užmenil aj on na svojom Scenicu. :papa

Odesláno
Původně zaslal: Bohumil

2 Martinsk : můžeš prosím nějak nafotit postup a vložit to sem? Taky bych se rád kokl v jakým je stavu.:super

keď sa mi podarí, pošlem v prílohe návod:super

P.S. akú značku filtra ste použili. chcel by som meniť budúci týždeň a neviem aký kúpiť.

výmena filtra.doc

Odesláno

Rozdiel v cene medzi papierovým a uhlíkovým nie je až taký veľký. Ale je rozdiel v tom, že uhlíkový zachytáva aj smog, pachy, výfukové plyny... a papierový v prevažnej miere len prach a peľ. Ja som použil značku FRAM. (origo na Citroen,Peugeot,Renault):papa

Odesláno
Původně zaslal: prco

to JarinoRS:

cenu som tu už písal, ale ešte raz, 560,-Sk - uhlíkový:papa

aaaaaha. pisal si filter, reku obycajny :Dtak to bolo za uhlikovy...kolko je tam pri benzine pisana vymena? nechce sa mi kukat na stav mojho - aj ked je relativne novy - pretoze tie cutliky a hlavne ten \"kobercek\" mam uz riadne vytahany...

Odesláno

čo som to obzeral, tak sú tam 2 hadičky /prívodná a odvodná/ a jeden konektor- toto ide jednoducho poodpájať /už som skúšal/, ale potom neviem či treba tú hornú časť odtáčať alebo to celé odmontovať a tak rozobrať?

a tiež neviem aký tam mám filter, lebo existujú 2 typy rôznej veľkosti vzájomne nezameniteľné, takže to musím rozobrať 2-krát 1. pozrieť sa 2. po kúpení vymeniť. alebo viete ináč zistiť aký filter treba

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...