Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak se pomalu učím zacházet s novým vozem. Je to opravdu pekelný rozdíl. Když srovnám s coupé, tak jednoznačně lepší je komfort jízdy (a to nemám adaptabilní tlumiče, aspoň myslím) a podotýká, že kupé má skoro nový podvozek včetně origo tlumičů... Ale 508 se prostě nese přes ty naše tankodromy úplně jinak. Funkce innfotainmentu nemá cenu komentovat, a to nejsem velký nadšenec do elektroniky:) ale to auto mě tím prostě baví.. :) Focal hraje +- stejně jako JBL v coupé. Poloha za volantem a i-cockpit je pro mne super. Mám 180 cm. Věděl jsem to už dřív po občasných jízdách. Nevím, co proti tomu kdo má..? Zatím se učím najíždět do křižovatek, výhled je v porovnání s coupé strašný. Ještě, že jsem za mlada jezdil s náklaďákem. :) "A" sloupek je silnější a v blbém místě, na existenci "B" sloupku jsem v kupé zapomněl... :) I když to má papírově větší výkon i krouťák, jede to bezpochyby hůř a za stejné peníze. Asi je to tím, že je to větší, těžší, automat... ? Ale jinak samozřejmě pozitiva vedou ... :) A bagáž, kterou jsme v sobotu nachystali na předpokládanou dovolenou o něco objemnější něž dříve pro coupé, se v pohodě vešla. Škoda, že jsme ji museli odpoledne zase vyložit. :) 11.7. bude druháý pokus..... :)

Odesláno

Aha, tak to musím vyzkoumat. Jak mi psal jarokare výbavu dle vin, tak tam bylo "odpreužení/zavěšení - normální pérování". tak jsem vycházel z toho, že to adapt nemá.

Odesláno

Tak to je zajímavé. Mám také normální pérování, ale mám výbavu Allure a diesel. Tam normálně aktivní pérování není. Poznáš to jednoduše, na tlumiči by musel být el. konektor v případě aktivního pérování. 

Odesláno

Co se týká proměnného tlumení, stále jsem na nic nepřišel. Ale subjektivně, když přepnu do sport, přestane to houpat a začne to krátce a tvrdě "drncat", v ostatních režimech (komfort, normal, eco) mi ti přijde stejné, ale proti "sport" takové houpavé. Ale nevím, jestli to není jen subjektivní pocit u toho sportu...?? Ve výpisu celkového testu, který dělali u Kopeckého v Pcích, je uvedeno:

"Počítač proměnného tlumení" - *Neznámý počítač (8 závady) Nouzový režim: tyto informace nejsou zaručené"

Jinak ten celkový test, co mi tam vyjeli s konstatováním, že je vše OK, má několik stran a je v něm hromada závad, většinou se statutem "přechodný". Spousta jich je o světlech auta a přívěsu, což předpokládám souvisí s tím, že tam není tažné z výroby, ale někdo ho tam dodělával a nevím, zda ho nakonfiguroval do auta? Ale opravdu, jak někde psal @Chuck nebo kdo, těch závad je tam mrak, takže provádět doma nějaké pravidelné čtení paměti závad, mi přijde jako masochismus. :) ALe pravda je ta, že hlídat si filtr a jeho regenerace bycvh taky celkem rád.

Odesláno

Ještě se chci zeptat, existuje něco, čím bych 508mu přinutil přehrávat mp3 z SD karty? Já nejsem moc streamovací typ a permanentně zastrčená fleška by mi tam taky vadila. Napadlo mně, jestli neexistuje něco, co by se připojilo přes ten vstup ve schránce a dala by se do toho třeba SD karta?

Odesláno

Při napíchnutí na dia jsou vždy nějaké přechodné závady. Co se týká počítače tažného, tak já tam mám neustále závadu couvaček, jelikož je na vleku nemám. Vymažu závadu a při dalším čtení po připojení vleku už tam zase je. Důležité je, aby nebyly závady na počítači motoru. Co se týká přehrávání mp3, tak mám vepředu v jednom USB vstupu pořád zastrčenou krátkou flashku a není problém.

Odesláno

tak jo, nacpu to na flešku. :) Jinak ty závady jsou v drtivé většině přechodné, hlavně zkrat na kostru, absence komutace, někde tam je i nízké napětí, takže je možný, že jak to někde stálo před prodejem, odešla trochu baterka.... teď zatím v pohodě, ale asi ji nechám přeměřit. Nebo mně napadá, mám doma takovou tu chytrou nabíječku, mám to zkusit nabít, třeba s tou funkcí regenerace nebo tak? Musí se při nabíjení udělat něco speciálníhho?

Odesláno

Určitě bych baterku dobil. Pokud máš chytrou nabíječku, tak nabíjet v režimu pro AGM baterku. Nabíječku připojuji na plus baterky a mínus nabíječky na kostřící bod  na hrnci tlumiče. Důležité je také (díky inteligentnímu nabíjení), pokud to jen trochu jde, využívat jízdu z kopce s ubraným plynem. V tomto režimu se totiž baterka nejvíce dobíjí. Když jedeš pod plynem, tak se prakticky nedobíjí.

Odesláno

Tak já to neumím ani nabít. :) Plusový pól se z baterky nesundává, že? Takže mám nabíječku cvaknout někam pod tu červenou krytku? Ta mi sundat nejde, respektive jde to i s kabelem. Mínusový pól je předpokládám to hliníkové kolečko na podběhu, co pod ním končí držák baterky? Takže nabíječku dám na minus na odběhu a pak cvaknu někam pod tu plastovou krytku? 

V návodu navíc píšou, že minus pol na baterce je zcela zakrytý, což u mne teda není. Asi tam chybí nějaký kryt? A zjistil jsem, že mi chybí jeden šroub na tepelném štítu turba, musím doplnit.

Odesláno

Cvakni + nabíječky na kovovou část kabelu co jde z + baterky a minus na ten kulatý kovový bazmek na podběhu. Minus baterky zakrytý není, ale na něj nabíječku nepřipojuj.

Odesláno

Tak to jsem rád, že na té baterii nic nechybí. Tak musím jen doplnit ten šroub na tepelný štít, viz foto. Na kupé mi taky v podobném místě jeden celou dobu chybí, ale ten je střižený. A na co je ten žlábek viz foto dvě nad chladičem? To je na šroubovák nebo co?

IMG_20220703_122917347_HDR.jpg

IMG_20220703_122710099_HDR.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...