Eraseras Odesláno 27. duben 2006 Odesláno 27. duben 2006 Zdravím všechny majitele P406. Potřebuju poradit s autorádiem, jelikož jsem úplný LAIK. Můžu použít jakékoliv autorádio do mé 406? Nebo konkrétně tohle??? : http://www.panacar.cz/sindex.php?idvyrb=84&akc=detail&kateg=3 Díky za rady PS: Jakou impedanci mají reproduktory instalované do 406tek? Mám model 1997-break. A jaký mají výkon? Chci jen koupit autorádio s MP3, které mi v tom bude hrát :-). čao [upravil dne 27.4.06 Eraseras] Citovat
Ferry Odesláno 27. duben 2006 Odesláno 27. duben 2006 muzes tam dat a hrati ti tam bude jakekoliv autoradio na 12V. Zapojeni odpovida norme zapojeni ISO konektoru ( obcas jen byvaji prehozene draty stalych 12V a 12V spinanych pres klicek zapalovani - radio pak sice hraje, ale neudrzi si ulozene stanice v pameti ) Impedance reproduktoru bude asi 8 Ohmu vykon tezko rict, v zadnych specifikacich to asi nenajdes, pokud nejsi audiofil, muze ti to byt v podstate jedno Pokud chces vice info, zkus projit sekci Autohifi tady na foru, popr. hledej specialne zamerena fora na internetu Citovat
mk405 Odesláno 28. duben 2006 Odesláno 28. duben 2006 jj dá se koužít jaké koliv, někdy se musí dokoupit rámeček kterej dáš místo toho origoše rádia jen je trošku dražší. Impedance reproduktoru bude je 4 Ohmu pokud jde o autorepro, 8 Ohmu lze taky pouužít, příjdeš tím ale o cca polovinu výkonu, 8 Ohm jsou homehifi. výkon řešit nemusíš ono jde o rms vykon rádia což je kolem 20W a to zvládnou všechna repra bez obav, a jak to bude hrát není o víkonu repra... Citovat
Eraseras Odesláno 28. duben 2006 Autor Odesláno 28. duben 2006 Chlapi díky za rady a postřehy, přesně tohle jsem chtěl slyšet :-). Jen jsem se ujistil v tom, co jsem si myslel, a teď už jen vyberu. Jinak ještě bych byl případně rád za jakákoliv doporučení :-) !!! Jen podotýkám, že chci autorádio na CD s MP3. díky a zdar Citovat
Eraseras Odesláno 29. duben 2006 Autor Odesláno 29. duben 2006 Aha, a proč zrovna alpine??? Je to dobrá značka? Máš ho? Máš s ním zkušenosti? Čekal jsem trochu víc informací popravdě :-). Třeba i nějaký konkrétní model. Asi bych měl dodat, že za něj nechci dát více než 5000kč. To asi nekoupím nic moc, co? Citovat
Ferry Odesláno 29. duben 2006 Odesláno 29. duben 2006 Původně zaslal: Eraseras Aha, a proč zrovna alpine??? Je to dobrá značka? Máš ho? Máš s ním zkušenosti? Čekal jsem trochu víc informací popravdě :-). Třeba i nějaký konkrétní model. Asi bych měl dodat, že za něj nechci dát více než 5000kč. To asi nekoupím nic moc, co? Vzdyt jsem ti napsal aby ses podival do sekce Auto Hifi a muzes pouzit i vyhledavani, nekolikrat uz se tam na radia do 406ky spoustu lidi ptalo, najdes tam i diskuzi k ktery autoradio je dobry a ktery nebrat Citovat
Tommy306 Odesláno 29. duben 2006 Odesláno 29. duben 2006 myslím si, že jestli to chceš poslouchat na sériových repro, tak ti stačí jakýkoli základní model na mp3 v ceně kolem 3500,- (Pioneer, Panasonic, JVC...)...nenapadá mě jakou funkci dražších modelů bys moh využít:myslim Citovat
Tommy306 Odesláno 29. duben 2006 Odesláno 29. duben 2006 ten model co uvádíš na začátku mi připadá jako hodně dobrej kauf:super Citovat
Eraseras Odesláno 29. duben 2006 Autor Odesláno 29. duben 2006 Původně zaslal: Tommy306 ten model co uvádíš na začátku mi připadá jako hodně dobrej kauf:super Fakt? Tak dík, a je pravda, že to využiju na původních repro a nepotřebuju žádné šílené funkce. Jen aby to hrálo a přehrávalo mp3. Takže ještě něco omrknu, ale jestli říkáš dobrý kauf, tak asi TO :-). No jo, teď se dívám, ono je stříbrné :-(. Takže to asi ne. [upravil dne 29.4.06 Eraseras] Citovat
Tornado Odesláno 29. duben 2006 Odesláno 29. duben 2006 Původně zaslal: Eraseras Původně zaslal: Tommy306 ten model co uvádíš na začátku mi připadá jako hodně dobrej kauf:super Fakt? Tak dík, a je pravda, že to využiju na původních repro a nepotřebuju žádné šílené funkce. Jen aby to hrálo a přehrávalo mp3. Takže ještě něco omrknu, ale jestli říkáš dobrý kauf, tak asi TO :-). No jo, teď se dívám, ono je stříbrné :-(. Takže to asi ne. [upravil dne 29.4.06 Eraseras] Ja ted tatovi kupoval od Panasonicu tenhle typ: http://www.panacar.cz/sindex.php?idvyrb=119&akc=detail&kateg=3 Je cernej a hraje taky skvele. [upravil dne 29.4.0606 Tornado] Citovat
mk405 Odesláno 29. duben 2006 Odesláno 29. duben 2006 Původně zaslal: Eraseras Aha, a proč zrovna alpine??? Je to dobrá značka? Máš ho? Máš s ním zkušenosti? Čekal jsem trochu víc informací popravdě :-). Třeba i nějaký konkrétní model. Asi bych měl dodat, že za něj nechci dát více než 5000kč. To asi nekoupím nic moc, co? no u alpiny by jsi musel trošku přitlačit, ale zase zvukově je to lepší, jo mám. Konkrétní jsem nedal právě proto že cenově je víc. na seriové repra ti udělají službu obě Citovat
Eraseras Odesláno 30. duben 2006 Autor Odesláno 30. duben 2006 Původně zaslal: Tornado Původně zaslal: Eraseras Původně zaslal: Tommy306 ten model co uvádíš na začátku mi připadá jako hodně dobrej kauf:super Fakt? Tak dík, a je pravda, že to využiju na původních repro a nepotřebuju žádné šílené funkce. Jen aby to hrálo a přehrávalo mp3. Takže ještě něco omrknu, ale jestli říkáš dobrý kauf, tak asi TO :-). No jo, teď se dívám, ono je stříbrné :-(. Takže to asi ne. [upravil dne 29.4.06 Eraseras] Ja ted tatovi kupoval od Panasonicu tenhle typ: http://www.panacar.cz/sindex.php?idvyrb=119&akc=detail&kateg=3 Je cernej a hraje taky skvele. [upravil dne 29.4.0606 Tornado] Tak možná do něj taky pudu. Jestli říkáš, že hraje skvěle. A na ty sériové repro to určitě stačí :-). Cena je přijatelná, a má černou barvu :-). Co víc si přát? Dík za rady:papa Citovat
charon Odesláno 2. květen 2006 Odesláno 2. květen 2006 já jsem tam šoupnul Sony-cdx-gt 300 a jsem s nim zatim velmi spokojen. Citovat
Eraseras Odesláno 30. květen 2006 Autor Odesláno 30. květen 2006 Původně zaslal: Tornado Původně zaslal: Eraseras Původně zaslal: Tommy306 ten model co uvádíš na začátku mi připadá jako hodně dobrej kauf:super Fakt? Tak dík, a je pravda, že to využiju na původních repro a nepotřebuju žádné šílené funkce. Jen aby to hrálo a přehrávalo mp3. Takže ještě něco omrknu, ale jestli říkáš dobrý kauf, tak asi TO :-). No jo, teď se dívám, ono je stříbrné :-(. Takže to asi ne. [upravil dne 29.4.06 Eraseras] Ja ted tatovi kupoval od Panasonicu tenhle typ: http://www.panacar.cz/sindex.php?idvyrb=119&akc=detail&kateg=3 Je cernej a hraje taky skvele. [upravil dne 29.4.0606 Tornado] Tak jsem ho koupil. Můžeš mi říct jak jsi ho tam dostal? Respektive zapojení se mi nezdá. Nesedí mi to s tím, co je v manuálu autorádia, a jak tam dostanu anténu, to fakt nevím :-(. Můžeš mi please poradit? Dělám to poprvé. dík Citovat
Tornado Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 Ja jsem mu to radio kupoval a instaloval do Fabie. Ale zapojit to radio do 406 taky neni problem. V navodu jsou 3 druhy zapojeni, takze vyberes to ktery potrebujes a draty v pohode prepojis. Jde tam myslim hlavne o to, aby se ti ulozeny stanice nemazaly po vypnuti zapalovani. Doporucuju poradne procist navod skrz to zapojeni. A pak kdyztak zkouset. Antenu mam v 406 resenou tak, ze jsem tu starou koncovku ucvaknul, v elektro obchode koupil tu koncovku novou (aby pasovala do radia) a pripojil k dratu anteny. A pak uz neni problem antenu napojit do radia. Jde i koupit redukce, tu mel treba tata v te Fabii. Ale ta se mi vubec nelibila, pusobila na me tak, ze tu musi kazdou chvilu z toho staryho konektoru anteny vypadnout. Kdyztak napis co konkretne ti nejde... Citovat
Eraseras Odesláno 30. květen 2006 Autor Odesláno 30. květen 2006 Ok, jestli jdou ty dráty přepojit, jak ty říkáš tak to není problém. A jak říkáš jestli jde hlavně o to aby se mi nemazali stanice tak je tam vodič na stálých 12V a po zapnutí klíčku 12V. Tyhlety dva mi myslím pasujou, takže by neměl být problém. A co se týče té antény, tak to udělám asi jako ty. Díky za radu. Citovat
Tornado Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 Původně zaslal: Eraseras Ok, jestli jdou ty dráty přepojit, jak ty říkáš tak to není problém. A jak říkáš jestli jde hlavně o to aby se mi nemazali stanice tak je tam vodič na stálých 12V a po zapnutí klíčku 12V. Tyhlety dva mi myslím pasujou, takže by neměl být problém. A co se týče té antény, tak to udělám asi jako ty. Díky za radu. Mrknul jsem se do navodu k tomu radiu a vzhledem k zapojeni konektoru v 406, kterej je v tom druhym tvym tematu, tak si myslim ze nic prepojovat nemusis - tedy je to hned to prvni zapojeni v navodu k radiu. Ta redukce, je myslim i se zesilovacem, ale jak jsem ti psal, mam to bez redukce a se signalem nemam vubec problem. Jak to budes mit zapojeny, tak napis jak se ti to podarilo... Citovat
Eraseras Odesláno 31. květen 2006 Autor Odesláno 31. květen 2006 Původně zaslal: Tornado Původně zaslal: Eraseras Ok, jestli jdou ty dráty přepojit, jak ty říkáš tak to není problém. A jak říkáš jestli jde hlavně o to aby se mi nemazali stanice tak je tam vodič na stálých 12V a po zapnutí klíčku 12V. Tyhlety dva mi myslím pasujou, takže by neměl být problém. A co se týče té antény, tak to udělám asi jako ty. Díky za radu. Mrknul jsem se do navodu k tomu radiu a vzhledem k zapojeni konektoru v 406, kterej je v tom druhym tvym tematu, tak si myslim ze nic prepojovat nemusis - tedy je to hned to prvni zapojeni v navodu k radiu. Ta redukce, je myslim i se zesilovacem, ale jak jsem ti psal, mam to bez redukce a se signalem nemam vubec problem. Jak to budes mit zapojeny, tak napis jak se ti to podarilo... Jak jsi psal, nic jsem přepojovat nemusel a je to to první zapojení. Jen mi nepasuje ta anténa a sháním se teď po té redukci. Kde bych ji mohl sehnat? :-). Snad v nějakém elektru i u nás. Zdar Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.