Guest Vlas Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Vážení, mám problém s hučením od zadní nápravy 406tky, Přikládal jsem to zimním pneu (Matador...), ale po přezutí na letní se to ještě zhoršilo- auto ale začlo hučet trochu jinak než na zimních (hlavně těd hučí při rychlostech nad 100km/h, zatímco předtím se to projevovalo tak kolem 50- 80 km/h), jakým způsobem zjistím že to jsou ložiska nebo možné že to jsou pneu (jsou to nějaké starší pneu Kormoran). Když jedu po silnici kde jsou trochu nerovnosti tak je cejtit jak při \"nadskočení zadku\" hučení trochu utichne. Já to tedy typuju na pneu,ale je možné že po montaži šiších pneu něž byli zimní(195) se zvětšilo namáhání na ložiska a začali hučet? Na předku mam nové pneu a tam je klid.... Citovat
pagot Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 hele kdyz todle ctu,,,pripomel jsi me muj pripad ,,u me to same delalo kazdej si to dulezite poslechl a ze lozisko,nikdo nevedel presne ktery ,ja sazel taky na lozisko nechtel jsem se s tim smrdolit,tak jsem kupil obe dve origo skf cca 6500 2/ks u distributora,narval je tam a ono to same:D ,,no gumy jsem hned vyhodil\"fulda a cca 5-6mm vzorku\"dal jine ojete a uplnej klid,no tak mam novy loziska na aute ktery budu brzo prodavat,,,,,,,dej si tu praci puc si nekde dve kola budes o mnoho chytrejsi a mozna nedopadnes jako ja Citovat
Guest Vlas Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 No pravě ta samá \"story\" se mi stala kdysi na Oplu Kadett, obě zadní ložiska nový a hučelo furt, přehodil sm gumy a klídek:D. Tak nechci dopadnout stejně.... Ty ložiska se mění jak? Jsou s nábojem, nebo se musí lisovat? Citovat
barenst Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 U me to delaly taky pneumatiky ktere byly znicene od tlumicu . Citovat
stefan.m Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 tiez mam ten problem odkedy som dal letne pneu (nove). Na zimnych to tak nehucalo... Akurat som zistil ze mam asi krive zadne kotuce ked som to rukou volne pretocil v jednom mieste mi to jemne zadrhava na pravom aj lavom kolese:bojim. Tak asi aj preto ten zvyseny hluk... Citovat
Petr X Odesláno 26. duben 2006 Odesláno 26. duben 2006 No pokud mas pneu Kormoran (lisovany saze), tak se vubec nedivim. Jel jsem s Felicii, na ktery tyhle gumy byly a nedalo se jet vic jak 80 (a o huceni ani nemluvim), pak uz to bylo zivotu nebezpecny. Naprosto sileny gumy. Citovat
skorpione Odesláno 26. duben 2006 Odesláno 26. duben 2006 Nazdárek,myslím na 100% ložiska,pokud máš bubny,jsou tam kuželíková,protikusy z bubnu vylisovat,nalisovat nové,složit s protikusy ložiska dotáhnout,zajistit matici a hotovo. http://www.mjauto.cz/ Citovat
Guest Aleku Odesláno 28. duben 2006 Odesláno 28. duben 2006 No jasně, na zimních pneu mi hucelo pravý přední kolo, sdálo se čím dál víc. Říkal jsem si, když hučí jen jedna strana, bude to ložisko. Nechal jsem ho vyměnit a ono stále dál hučení nepřestávalo. Dal jsem letní a je klid:) Takže jedno nový ložisko zbytečně? Citovat
pagot Odesláno 29. duben 2006 Odesláno 29. duben 2006 Původně zaslal: skorpione Nazdárek,myslím na 100% ložiska,pokud máš bubny,jsou tam kuželíková,protikusy z bubnu vylisovat,nalisovat nové,složit s protikusy ložiska dotáhnout,zajistit matici a hotovo. hmm nechapu jak todle muzes napsat,jednak dost blba rada,, a hlavne na p406 je celej naboj i sloziskem:grr ,, http://www.mjauto.cz/ Citovat
jack Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Lozisko, ze je v pi.. se pozna tak ze, kdyz mas auto zvedle, roztocis kolo tak slysis jak v nem huci, dre... Tak jsem to tedy vzdy poznal. Me ted zacelo hucet na zadnim kole na 406. CEna noveho je kolem 3000Kc, ze? Musi se menit i ABS, co, proto je to tak drtahe. Muze tam na me vyskocit neco atipickeho? Dikys za radu Citovat
Guest Aleku Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Původně zaslal: jack Lozisko, ze je v pi.. se pozna tak ze, kdyz mas auto zvedle, roztocis kolo tak slysis jak v nem huci, dre... Tak jsem to tedy vzdy poznal. Me ted zacelo hucet na zadnim kole na 406. CEna noveho je kolem 3000Kc, ze? Musi se menit i ABS, co, proto je to tak drtahe. Muze tam na me vyskocit neco atipickeho? Dikys za radu Cena nového zad. ložiska se pohybuje spíš nad 4 000 Kč za komplet ložisko. ABS - s tim se nic dělat nemusí. Tedy musí se vybrat ložisko pro přesný počet zoubků, které snímá ABS (tuším orientačně kolem 30 a 40 zubů - to si musíš spočítat, a podle toho koupit) Jinak nic atypického až na ten ozubenej prouzek, nic jinyho by tě překvapit nemělo. Proč je to drahý, to netuším...ale za 1 ložisko přes 4t Kč je docela přehnaný, levnější jsou prední, dostaneš se pod 2 000 Kč. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.