Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás, mám opravdu velký problém se svým Žibérem není to dlouho co se mi zničil chladič oleje na mem autě a měl jsem olej v chladicí soustavě, dnes mi začal vřít a chcát to ven z expanzky nejspíš to bude tím sajrajtem někde ucpané ale nevím jak postupovat při vyčištění té chladicí soustavy jestli to nastartované prolévat vodou a mít vymontovaný výpušťák na chladiči byl bych rád za jakoukoli radu jelikož jsem byl na tom bídně finančně snažil jsem se aspoň nouzově dojíždět chápu, že byla hloupost s tím jezdit takhle, ale nic jiného mi nezbývalo každopádně až tedy dnes jsem musel nouzově dojet a odstavit, vím že jsem nenapsal toho moc k tomu proto na cokoliv zodpovím díky… 

Odesláno

Krystalickou sodu.... Jeden pytel na 2x.... Mastnota se bude zdržovat v nejvyšším místě, což by mohla být expanzka.... Odsát, nebo vychrstat prudkým mačkáním hadice.... To vření v expanzce může být zašlemovaným přetlakovým ventilem ve víčku expanzky.... Ale spíš už bude načaté THV....

Odesláno

Jo víčko je hotové, ten sajrajt bylo tam toho hodně vrstva na vršku u hrdla bych řekl tak centimetr určitě a co je to THV prosím vás 

Odesláno

To těsnění nevylučuji ale věřím že to spíš bude skrz ten olejový chladič nějakou tu tisícovku jsem na to najel já vůl nečekal jsem že zrovna když to mám v plánu dat do opravny že se to zašpiní natolik až se to někde zacpe 😕 dávám více na ten chladič než těsnění 

Odesláno (upraveno)

Já vím je to pitomost jenže fakt můj rozpočet si to dříve dovolit nebyl reálný tak 1-1,5k jsem na tom najel od té doby co se to stalo

Teď co jsem jestli vůl, idiot nebo tak ničemu nepomůže hlavně chci to dat do rychtiku za reálné peníze 

Upraveno uživatelem YuryY02
Odesláno (upraveno)

@Hafity

Akorát bych se chtěl zeptat, jak píšete vypadá, že už jste to někdy dělal mohl bych se zeptat na postup abych nic nepokazil

Upraveno uživatelem pavelu96
Odstraněna úplně zbytečná citace
Odesláno

Tam se toho moc zkazit nedá.... Teď si nevybavím, kde to má expanzku.... Pokud oddělenou, tak je to jednodušší, protože se dá demontovat a vyčistit samostatně.... Jinak snížit hladinu v soustavě, aby se tam vešlo půl pytlíku krystalické sody, doladit hladinu, zahřát a vypustit.... Pak ještě jednou.... Nezapomenout na odvzdušnění.... Sodu tam nenechávat zbytečně dlouho.... Dnes jsou na to i přípravky (Radiator Flush?) 

Odesláno

Nenašel jsem ji nikde kde je otevřeno ale ano expanzka oddělena hladina klesla zhruba o 2 litry po tom vyvření dolil jsem to slanou vodou aspoň tentokrat žádný šlem z toho nešel zítra to tahnu ke kamarádovi a tam to uděláme a pokusím se tu krystalickou sodu takže třeba půl pytle na 2 litry vody odpovídalo by to ??

Odesláno

Sodu jsem kupoval v kilovém pytlíku.... Krystalickou, prášková se mi neosvědčila.... A proč jsi doléval slanou vodu :myslim

Odesláno (upraveno)

Já nevím někdo mi říkal že sůl taky něco požere zkusím sehnat tu sodu a to nejspíš bude lepší 

je to tahle ??

E1EC852F-F737-4C75-A271-5245678EA3AA.png

Upraveno uživatelem YuryY02
Odesláno

Je v podstatě jedno, jak barevný ten pytlík bude.... Tu solanku bych ale vypustil co nejdřív a udělal proplach vodou....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...