YuryY02 Odesláno 2. duben 2022 Odesláno 2. duben 2022 Zdravím vás, mám opravdu velký problém se svým Žibérem není to dlouho co se mi zničil chladič oleje na mem autě a měl jsem olej v chladicí soustavě, dnes mi začal vřít a chcát to ven z expanzky nejspíš to bude tím sajrajtem někde ucpané ale nevím jak postupovat při vyčištění té chladicí soustavy jestli to nastartované prolévat vodou a mít vymontovaný výpušťák na chladiči byl bych rád za jakoukoli radu jelikož jsem byl na tom bídně finančně snažil jsem se aspoň nouzově dojíždět chápu, že byla hloupost s tím jezdit takhle, ale nic jiného mi nezbývalo každopádně až tedy dnes jsem musel nouzově dojet a odstavit, vím že jsem nenapsal toho moc k tomu proto na cokoliv zodpovím díky… Citovat
Hafity Odesláno 2. duben 2022 Odesláno 2. duben 2022 Krystalickou sodu.... Jeden pytel na 2x.... Mastnota se bude zdržovat v nejvyšším místě, což by mohla být expanzka.... Odsát, nebo vychrstat prudkým mačkáním hadice.... To vření v expanzce může být zašlemovaným přetlakovým ventilem ve víčku expanzky.... Ale spíš už bude načaté THV.... Citovat
YuryY02 Odesláno 2. duben 2022 Autor Odesláno 2. duben 2022 Jo víčko je hotové, ten sajrajt bylo tam toho hodně vrstva na vršku u hrdla bych řekl tak centimetr určitě a co je to THV prosím vás Citovat
YuryY02 Odesláno 2. duben 2022 Autor Odesláno 2. duben 2022 To těsnění nevylučuji ale věřím že to spíš bude skrz ten olejový chladič nějakou tu tisícovku jsem na to najel já vůl nečekal jsem že zrovna když to mám v plánu dat do opravny že se to zašpiní natolik až se to někde zacpe dávám více na ten chladič než těsnění Citovat
ozzy56 Odesláno 2. duben 2022 Odesláno 2. duben 2022 jezdíš tisíce kilometrů s autem, kterému jde olej do vody ?? Citovat
YuryY02 Odesláno 2. duben 2022 Autor Odesláno 2. duben 2022 (upraveno) Já vím je to pitomost jenže fakt můj rozpočet si to dříve dovolit nebyl reálný tak 1-1,5k jsem na tom najel od té doby co se to stalo Teď co jsem jestli vůl, idiot nebo tak ničemu nepomůže hlavně chci to dat do rychtiku za reálné peníze Upraveno 2. duben 2022 uživatelem YuryY02 Citovat
YuryY02 Odesláno 3. duben 2022 Autor Odesláno 3. duben 2022 (upraveno) @Hafity Akorát bych se chtěl zeptat, jak píšete vypadá, že už jste to někdy dělal mohl bych se zeptat na postup abych nic nepokazil Upraveno 3. duben 2022 uživatelem pavelu96 Odstraněna úplně zbytečná citace Citovat
Hafity Odesláno 3. duben 2022 Odesláno 3. duben 2022 Tam se toho moc zkazit nedá.... Teď si nevybavím, kde to má expanzku.... Pokud oddělenou, tak je to jednodušší, protože se dá demontovat a vyčistit samostatně.... Jinak snížit hladinu v soustavě, aby se tam vešlo půl pytlíku krystalické sody, doladit hladinu, zahřát a vypustit.... Pak ještě jednou.... Nezapomenout na odvzdušnění.... Sodu tam nenechávat zbytečně dlouho.... Dnes jsou na to i přípravky (Radiator Flush?) Citovat
YuryY02 Odesláno 3. duben 2022 Autor Odesláno 3. duben 2022 Nenašel jsem ji nikde kde je otevřeno ale ano expanzka oddělena hladina klesla zhruba o 2 litry po tom vyvření dolil jsem to slanou vodou aspoň tentokrat žádný šlem z toho nešel zítra to tahnu ke kamarádovi a tam to uděláme a pokusím se tu krystalickou sodu takže třeba půl pytle na 2 litry vody odpovídalo by to ?? Citovat
Hafity Odesláno 3. duben 2022 Odesláno 3. duben 2022 Sodu jsem kupoval v kilovém pytlíku.... Krystalickou, prášková se mi neosvědčila.... A proč jsi doléval slanou vodu Citovat
YuryY02 Odesláno 3. duben 2022 Autor Odesláno 3. duben 2022 (upraveno) Já nevím někdo mi říkal že sůl taky něco požere zkusím sehnat tu sodu a to nejspíš bude lepší je to tahle ?? Upraveno 3. duben 2022 uživatelem YuryY02 Citovat
Hafity Odesláno 3. duben 2022 Odesláno 3. duben 2022 Je v podstatě jedno, jak barevný ten pytlík bude.... Tu solanku bych ale vypustil co nejdřív a udělal proplach vodou.... Citovat
YuryY02 Odesláno 3. duben 2022 Autor Odesláno 3. duben 2022 Dobře zítra to uděláme já jen jestli je to ono ta k. Soda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.