bakero Odesláno 24. duben 2006 Odesláno 24. duben 2006 Zdravim Auto(406 1.9TD, 190 000km) mi zere olej, tak ste mi tu poradili, ze najskor treba skontrolovat turbo -> dat dole hadicu co vedie z turba k intercooleru a pozriet, ci tam nie je vela oleja. Neviem ako to mam urobit, kde sa nachadza ta hadica? Priblizne viem, ale nie som si isty. Dik. Citovat
Radek Odesláno 24. duben 2006 Odesláno 24. duben 2006 zorientuj se, kde je priblizne turbo(vede k nemu hoodne tlusta hadice od vzduchoveho filtru),najdi intercooler (mezichladic) = hlinikova zebrovana vec, a mezi nimi musi byt tlusta hadice cca 5cm prumer. tu hadici odpoj od intercooleru (tam bude jen stahovaci paska), dej pred ni byly hadr (muzes napred tu hadici trochu vytrit), trikrat zaturuj motor, a kdyz bude hadr cerny od oleje, ktery lita z te hadice, tak je turbo v haji. par kapicek oleje litat muze Citovat
bakero Odesláno 24. duben 2006 Autor Odesláno 24. duben 2006 Takze to nemusim robit nad jamou? Lebo jeden kamarat mi vravel, ze ak chcem dat dole tu hadicu, musim dat auto nad jamu. Citovat
Ladis Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Skoukni kolik je oleje v hadici a taky vyzkoušej vůli turbíny. Axiální vůle by tam měla být minimální, radiální už bude větší, prahová hranice mezi 0,7 - 1 mm. Taky pokud uvidíš tak prohlídni lopatky. Dá se pořídit zvenku repas sada na turbo. Řádově to vyjde něco kolem 3 000 kč. Montáž lze provés doma ale s velikou pečlovostí na usazení a správnou orienatci dílů. Citovat
bakero Odesláno 25. duben 2006 Autor Odesláno 25. duben 2006 Ked chcem skontrolovat, ci turbo hadze olej mam tu hadicu odpojit hnet ako vychadza z turba, alebo staci az pri intercooleri? Vcera som to skusal, odpojil som gumennu hadicu pri intercooleri. Ked som presiel po vnutornych stenach hadice prstom, tak mi zostal na prste olej, ale to by mohlo byt normalne. Ta vnutorna stena hadice bola potiahnuta vrstvou oleja. Skusil som ho 3 x zaturovat a dal som pred hadicu cistu handru a ani kvapka oleja nevybehla. Skusim este pozriet volu turbiny, ako hovoril Ladis. Aby som to urobil ,staci dat dole hadicu z turba,alebo musim demontovat cele turbo dolu? Ak to nebude to turbo, da sa nejako spoznat, ci ten olej zere cez kruzky, alebo cez gufera? Citovat
bakero Odesláno 25. duben 2006 Autor Odesláno 25. duben 2006 Este som zabudol napisat, ze auto mi nedymi,iba ked ho poriadne vytocim tak vybehne dym, alebo sem-tam hned pri nastartovani. Startovanie je bez problemov, aj v zime na 1x naskocil. Motor taha dobre. Zere to tak 1liter / 1000 km. Citovat
Ladis Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Pokud to na hadru nic neplivlo, tak bych se tím moc nezabýval. Stejně jako když hadice není nacucaná olejem a nestéká kdekoliv do nejnižšího místa. Většinou se kontroluje sundáním hadice přímo za turbem, rozdělá se příruba hned na tom turbu. Jdou pak vidět i lopatky a případné jejich poškození. Pokud to máš jak popisuješ, je zbytečný to zase rozdělávat. Bude zřejmně v rozumné kondici. Většinou větší zádrhel co se týče lopatek turbýny. Mechanické poškození. Citovat
Radek Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 a kaluze oleje pod autem nemas? pokud to olej nespaluje (kdyz to nekouri modre, tak asi ne), tak olej musi nekde tect. olej v chladici kapaline taky neni? Citovat
bakero Odesláno 25. duben 2006 Autor Odesláno 25. duben 2006 Ze by vytekalo od niekade som si nevsimol, to sa vsima tazko, ked zakazdym parkujem na inom nieste pred domom:). Skusim dat na noc nejaky velky biely papier pod auto a uvidime. Auto na modro vobec nedymi. Na vyznam dat menit tie gufera? Fakt som z toho nestastny. Chladiacu kvapalinu som nepozeral, skusim dnes. Citovat
zoby Odesláno 26. duben 2006 Odesláno 26. duben 2006 mě se stalo že mi tekl olej jen když auto bylo zahřáté a jelo. zkus umýt motor, pak to jeď projet a podívej se jestli se na něm neobjeví místo od oleje Citovat
bakero Odesláno 26. duben 2006 Autor Odesláno 26. duben 2006 Jeden kamarat mi vravel, ze aj ked motor spaluje olej, nemusi to hned dymit, zevraj ten olej sa moze usadzat na katalizatore a ten potom nepusti dym-takze to nedymi, alebo tak nejak mi to vysvetloval. A zevraj sa moze tym olejom katalizator upchat. Moze to tak byt? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.