JVT Odesláno 27. březen 2022 Odesláno 27. březen 2022 Ahoj Pežoťáci Trochu / dost nám problém se signalizací uzavřené nádrže na dcery voze P 807 2.0HDi 100kW typ RHR. Koupené nové originální čidlo i druhé koupené na vrakovišti mají kabel cca 90 cm. To vyjde vedení kabelu podél hrdla jen k zadní části nádrže. Originální čidlo ve výrobě namontované na dcery voze mělo kabeláž vedenou podél hrdla nádrže a pokračuje do prostoru mezi karoserii a nádrží. Nemáte někdo tušení případně raději jistotu kde je konec kabeláže čidla s konektorem k připojení do svazku ve voze? Již jsem dvakrát čidlo měnil s tím, že jsem konec kabelů od čidla před nádrží naletoval. Před několika lety nové čidlo poslední dobou stále ukazovalo nezavřenou nádrž. Při jeho kontrole ohmetrem se prokázalo, že je vadné. Na vrakovišti koupené použité čidlo jsem před montáží kontroloval ohmetrem s použitím magnetu a správně signalizovalo spojené a rozpojené kontakty. Bohužel dost často se objevuje signalizace na přístrojové desce, že není uzavřená nádrž. Tato hláška po chvilce vyvolá i rozsvícení žluté trojúhelníkové kontrolky motoru. Předpokládám a snad i doufám, že bude chyba ve svorkovnici která je snad někde nad nádrží. Bez jistoty kde najdu hledaný konektor nechci cvičně nádrž o objemu 80 l sundávat z vozu doma na zemi. Také mne napadlo zda není demontáží a mojí montáží znova poškozené nově namontované použité čidlo. Bohužel se k vozu cca týden nedostanu pro novou demontáž čidla a jeho kontrolu ohmetrem. Uvítám nápady jak tento problém vyřešit. Díky Citovat
Guest zdendys1x Odesláno 31. březen 2022 Odesláno 31. březen 2022 Ahoj,tak v pondělí jsem toto dělal.Konektor je před levým zadním kolem .Dneska už ne,ale zítra jdu k autu tak to vyfotím a dám Ti to sem.Ještě jakej máš rok výroby?Já mám 2003 2.2 94Kw.Ale mělo by to být snad stejné.Jen mne zaráží,že Ti to ukazuje otevřenou nádrž.Mě se nikdy taková hláška neobjevila.Jen mi to hlásilo závadu výfukového systému FAP.A závada se musí potom smazat diagnostikou. Citovat
JVT Odesláno 2. duben 2022 Autor Odesláno 2. duben 2022 @zdendys1x Ahoj a díky Tak jak to popisuješ, že máš konektor před LZ kolem, tak to odpovídá délce kabeláže čidel co jsem já použil. Moje originální kabeláž čidla je delší a pokračuje někam nad nádrž jak jsem již psal. Hledám někoho kdo má zkušenost s čidlem které má kabeláž delší. Jde mi o to zda je nutné sundat nádrž, když bude konektor v tomto prostoru. Případně zda kabeláž čidla pokračuje prostorem mezi nádrží a podlahou někam dopředu před nádrž. Netuším zda je u dlouhých kabelů od čidla konektor jen na dva kabely tak jak je to na krátkém vedení nebo zda jsou kabely od čidla v nějakém společném konektoru. Potřebuji překontrolovat ten konektor čidla zda není napaden korozí. Mám uvedení do provozu 28. 03. 2007. Signalizace otevřené nádrže je piktogramem a textem na prostředním displeji u čelního okna. Vůz má displej barevný velký na navigaci dle ilustrační foto. Signalizace žlutý trojúhelník se zobrazuje na přístrojovém štítu dle druhého obrázku. Citovat
VÁclav83 Odesláno 3. duben 2022 Odesláno 3. duben 2022 Zdar chlapy. Mám stejný problém na autě ale nevím kde sehnat nové čidlo nebo snímač. Z vrakatny se mi to nechce brát. A je složitá výměna? Máte dystak odkaz kde sehnat daný díl? Díky chlapy za rady. Mě se to rozsvítí a padne do nouze a už mě to vytáčí. Močovina je tam nová a čidlo na filtru taky. PC píše čidlo víka nádrže tak že už je tohle a snad je vše aby auto jezdilo normálně . Díky ještě jednou Citovat
ChouLu Odesláno 3. duben 2022 Odesláno 3. duben 2022 @VÁclav83 za prvé tam žádnou močovinu nemáš a za druhé čidlo se dělá jen origo, takže v Peugeotu Ale nejprve se podívej na víčko, zda na něm máš dva magnety.. Je možné že už se na 807 jako na 406 nebude dodávat potom je nutné si ho vyrobit Citovat
JVT Odesláno 3. duben 2022 Autor Odesláno 3. duben 2022 @ChouLu Ahoj četl jsem tady, že jsi čidlo vytvořil na P 406. Dle tvých znalostí předpokládám, že jsi mechanik od Peugeotů Neřešil jsi někdy tu mojí variantu čidla kde jeho kabeláž pokračuje do prostoru nad nádrž? (mé příspěvky v tomto vlákně) Netušíš kde je ten konec zapojen? Díky Citovat
VÁclav83 Odesláno 4. duben 2022 Odesláno 4. duben 2022 před 10 hodinami, ChouLu napsal: @VÁclav83 za prvé tam žádnou močovinu nemáš a za druhé čidlo se dělá jen origo, takže v Peugeotu Ale nejprve se podívej na víčko, zda na něm máš dva magnety.. Je možné že už se na 807 jako na 406 nebude dodávat potom je nutné si ho vyrobit Na podvozku je nádržka na takovou hnusnou tekutinu pro dpf filtr. Nádobka je to na 4,8 litrů . Je to něco jako močovina ale o hodně dražší. Na zbytek se podívám Citovat
ChouLu Odesláno 4. duben 2022 Odesláno 4. duben 2022 Není to něco jako močovina.. je to aditivum, v tvém případě Eolys 176, což s močovinou nemá vůbec nic společného (Močovinový roztok vs uhlovodíky)... a jeslti jsi tam nalil 4.8L, tak nádobka brzo umře... Citovat
VÁclav83 Odesláno 4. duben 2022 Odesláno 4. duben 2022 (upraveno) Nalili se tam co mělo . To je v poho jen ta signalizace víka nádrže háže chybu a hodí auto do nouze Upraveno 4. duben 2022 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek Citovat
ChouLu Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 Takže jsi tam nalil cca 1.2L co max potvrdíš na diag? čidlo to do nouze nehodí, ale to, že to bez čidla neregeneruje už ano Citovat
VÁclav83 Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 (upraveno) Diagnostika píše chyba čidla víka nádrže . Filtr je čistý a čidlo na filtru nový. Udělalo to emise na jedničku pár dní jezdilo normal e a pak padnutí do nouze a píše to tu chybu víka nádrže Upraveno 5. duben 2022 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek Citovat
ferinko2 Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 (upraveno) Ty stále svoje dookola. ChouLu mal na mysli čidlo v tankovacom hrdle nádrže. Bez jeho správnej funkcie BSI nevie , že bolo dotankované , nezistí koľko bolo dotankované (podľa pozície plaváku) a nedá túto info RJ aditivácie aby vstrekla potrebné množstvo aditíva do nafty. Preto ti vyhadzuje tú chybu a motor spadne do núdzového režimu. Ak sú magnety na víčku OK , potrebuješ to jazýčkové relé https://autodily360.cz/senzor-novy-original-citroen-peugeot-c8-807-1503s1-103898.html OEM číslo je 1503S1 Upraveno 5. duben 2022 uživatelem ferinko2 ChouLu ohodnotil 1 Citovat
ferinko2 Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 (upraveno) Pre tvojho elektrikára info -jazýčkové relé prepínacie Cesta 1 : Napájení 5 volt Cesta 2 : Signál Přítomnost magnetu proti kontaktu : Rezistor = 150 000 ohmy(ů) Nepřítomnost magnetu proti kontaktu : Rezistor = 15 ohmy(ů) schému si nakreslí. Upraveno 5. duben 2022 uživatelem ferinko2 Citovat
VÁclav83 Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 před 13 hodinami, ChouLu napsal: Takže jsi tam nalil cca 1.2L co max potvrdíš na diag? čidlo to do nouze nehodí, ale to, že to bez čidla neregeneruje už ano Diagnostika píše chyba čidla víka nádrže . Filtr je čistý a čidlo na filtru nový. Udělalo to emise na jedničku pár dní jezdilo normal před 31 minutami, ferinko2 napsal: Pre tvojho elektrikára info -jazýčkové relé prepínacie Cesta 1 : Napájení 5 volt Cesta 2 : Signál Přítomnost magnetu proti kontaktu : Rezistor = 150 000 ohmy(ů) Nepřítomnost magnetu proti kontaktu : Rezistor = 15 ohmy(ů) schému si nakreslí. No teď už to chápu. Musel jsem si poposednout . Ale děkuji moc ferinko2. V autech se vyznam jak zedník veterině jediné co vím co natankovat kdy jet do servisu a kde co dolít . Moc děkuji předem do servisu a snad už bude vše ok Citovat
pavelu96 Odesláno 5. duben 2022 Odesláno 5. duben 2022 @VÁclav83 napsal: Odesláno 16. únor "Omlouvám se za to citování . Jsem dneska úplně mimo" Chtěl bych Tě poprosit, aby jsi přestal být stále mimo a přestal neustále citovat všechny příspěvky (některé dvakrát). Prosím o přečtení pravidel fóra https://www.peugeot-club.com/guidelines/ Když chceš někoho označit, tak použij @ a jeho nick. Předejdeš tím zbytečným chybám, nedorozuměním a ušetříš práci teamu moderátorů. Děkuji za pochopení Citovat
Guest zdendys1x Odesláno 24. duben 2022 Odesláno 24. duben 2022 @ferinko2 Prosím Tě,jak tam má to čidlo správně být ? Na mém autě asi bylo měněno,protože je u něho dost dlouhý kabel,smotaný do klubíčka.A nevím jestli tam byl dobře nasazený.Byl nasazen červeně označenou stranou k magnetům,ale jakoby nasunutej zespoda.Nemá být tou zeleně označenou stranou k magnetům a zacvaknout?Proměřoval jsem ho a vypíná a spíná.Ale diag mi stále hlásí chybu.Připadá mi to,jako by ho magnety rozpojily,ale samo se opět sepne,což by bylo špatně.Asi stejně budu muset koupit nový podle odlkazu co jsi sem dal. Citovat
ferinko2 Odesláno 25. duben 2022 Odesláno 25. duben 2022 Neporadím ,ale má byť zacvaknuté zospodu potrubia , takže dajak tak tam musí zapadnúť. Pri zamknutí víčka sa magnety pretočia do vertikálnej polohy. Citovat
feriboy Odesláno 5. duben 2025 Odesláno 5. duben 2025 Jde to třeba vypnout v rj tuhle hlášku. Jde i to že pokud doleju aditiva ,půjde resetovat hlášku málo aditiva ? Třeba i když není snímač víčka nádrže funkční? Funkční už ho nemám Asi rok a v nádobce pořád je aditivum . Jde to jestli když ho doleju, a pak znova nastaví v RJ reset , tak hláška zmizi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.