Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím..potřebuju poradit..mám 405 sri 91 a nedávno mi začal chcípet motor a nedržej otáčky.....poté se mi stalo při jízdě že z ničeho nic spadly otáčky na 1000 a pak zase vyběhly nahoru....jakmile jedu stejnou rychlostí rozsvítí se kontrolka ..když přidám zhasne...někdy začne blikat a auto škube...nevím čím by to mohlo být..měnil jsem svíčky..vyčistil sání..váhu ..vzd.filtr a pořád stejný...už si nevím rady...jedině že by to mohlo mít něco společnýho s tesněním pod hlavou...už není v nejlepší kondici:myslim

Odesláno
Původně zaslal: micronaut1

zdravím..potřebuju poradit..mám 405 sri 91 a nedávno mi začal chcípet motor a nedržej otáčky.....poté se mi stalo při jízdě že z ničeho nic spadly otáčky na 1000 a pak zase vyběhly nahoru....jakmile jedu stejnou rychlostí rozsvítí se kontrolka ..když přidám zhasne...někdy začne blikat a auto škube...nevím čím by to mohlo být..měnil jsem svíčky..vyčistil sání..váhu ..vzd.filtr a pořád stejný...už si nevím rady...jedině že by to mohlo mít něco společnýho s tesněním pod hlavou...už není v nejlepší kondici:myslim

Neviem, nestalo sa mi take nieco (zatial) (mam P309 1,4i), ale kedze ti spadly otacky pri jazde (=idem s nohou na plyne a spadly na 1000ot?) a svieti aj ta kontrolka diagnostiky, tak to vyzera na vadny (opotrebovany) potenciometer skrtiacej klapky (snimanie polohy plynu). To len tipujem...:myslim Najlepsie je si to vyblikat ledkou, pokial to ide, ze co za chyba to je. Daj si vyhladat diagnostiku, vyblikanie apod...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ak mas jednobodovy vstrek, tak mas dovedene lanko od plynu na jednu stranu systemu vstrekovania. Potenciometer sa nachadza na opacnej strane. Je to taka cierna krabicka namontovana na systeme vstrekovania. Os toho potenciometra (bezec) je spojena s pohybovym mechanizmom, za ktory taha plynove lanko (je to na jednej oske). Rozobrate som to sice nemal, ale princip je jednoduchy - potenciometer snima polohu skrtiacej klapky (polohu plynoveho pedalu). Este je k tomu pridruzeny aj nastavovac skrtiacej klapky (napr. na volnobeh, tzv. \"krokovy motor\"), ktory tiez ovlada mechanizmus otvarania skrtiacej klapky (pri lanku), a to takym vysuvnym hriadelom.

Odesláno

dnes jsem na to koukal mám 4bod ale tak krabička je přímo na proti kolíbce plynovýho lanka....doufám že se nemusí měnit celá klapka jako u feldy.....myslíš že bych na vrakáči sehnal nějakou dobrej nabo mám radší koupit novej a kolik by to tak stálo?

Odesláno

Bylo by dobré napsat, co máš za motor.Podívej se, jestli nemáš prasklou některou hadici, kterou se vede podtlak od sání.A v té krabičce bude s velkou pravděpodobností jen spínač volnoběhu.Tady máš něco o motorech na 405.

Odesláno
Původně zaslal: skupko

Mas podobny popis aj o dieselovych motoroch XUD7/9? :papa...

Bohužel, k naftě nemám nic.Něco o naftových motorech bylo v knize Jak na to, ale tu už taky nemám .
Odesláno

tak a je to v pr......už to skoro nechce jezdit ..hadice od podlaku je v cajku přestalo z ničeho nic svítit červený káčko....teĎ už je to v takovým stádiu že když dám nohu z plynu pryč tak to samo přidává a jak mile přidám já tak se začne dusit a přidám ještě víc a a uto nechce jet a jde trochu tmavšího dýmu z vejfuku..už nevím co s tím.....vůbec nevím co by mohlo bejt poje*aný......prosím poraďte ..potřebuju to dát co nejdřív do kupy

Odesláno

tak a je to v pr......už to skoro nechce jezdit ..hadice od podlaku je v cajku přestalo z ničeho nic svítit červený káčko....teĎ už je to v takovým stádiu že když dám nohu z plynu pryč tak to samo přidává a jak mile přidám já tak se začne dusit a přidám ještě víc a a uto nechce jet a jde trochu tmavšího dýmu z vejfuku..už nevím co s tím.....vůbec nevím co by mohlo bejt poje*aný......prosím poraďte ..potřebuju to dát co nejdřív do kupy..jo a taky to na neutrál strašně kolísá od 800 do 2000 ot/min....je to příšerný jak když tůruju motor

Odesláno

taky bych to videl na ten potak,u sve 309 jsem ho musel menit,projevovalo se to litanim otacek a cukavou jizdu a obcasnym chcipanim,bohuzel v bazacu jedine prodali s celym vstrikem ku..y,tak sem to tam dal komplet a bylo to ok za 3000 komplet,myslim ze novej potak samotnej je mnohem drazsi ted uz nepamatuju

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...