Freedy Odesláno 22. duben 2006 Odesláno 22. duben 2006 Vyřešil jsem vysokou teplotu u 2,5Td , kdy se motor držel na 90 až 95 st. a při zatížení šel klidně až na 105 st. Změnil jsem umístění termostatu. Místo na čerpadlo, jsem ho dal na horní hadici mezi hlavu a chladič. Teď se hřeje na 85 stupnů. Udělal jsem pokus,- motor ohřátej na 85 st. za auto jsem dal podvalník s autem a vyrazil. Stoupání 5 km a teplota vylezla max na 88 st. ani na 90 se to nedostalo, pěkně se to uchladilo a jezdím pouze na ten velkej chladič protože mi loni ten menší odešel, tak jsem ho tam zatim ani nedal. Pokud by měl někdo zájem poradim, jak a co je potřeba, mám i pár fotek.:D:D Citovat
KUBBACHER Odesláno 30. duben 2006 Odesláno 30. duben 2006 Zní to docela zajímavě, pokud máš možnost tak sem něco pošli nebo mě přímo maila, díky. Kuba Citovat
Petrsek Odesláno 14. květen 2006 Odesláno 14. květen 2006 Původně zaslal: Freedy Vyřešil jsem vysokou teplotu u 2,5Td , kdy se motor držel na 90 až 95 st. a při zatížení šel klidně až na 105 st. Změnil jsem umístění termostatu. Místo na čerpadlo, jsem ho dal na horní hadici mezi hlavu a chladič. Teď se hřeje na 85 stupnů. Udělal jsem pokus,- motor ohřátej na 85 st. za auto jsem dal podvalník s autem a vyrazil. Stoupání 5 km a teplota vylezla max na 88 st. ani na 90 se to nedostalo, pěkně se to uchladilo a jezdím pouze na ten velkej chladič protože mi loni ten menší odešel, tak jsem ho tam zatim ani nedal. Pokud by měl někdo zájem poradim, jak a co je potřeba, mám i pár fotek.:D:D Citovat
Petrsek Odesláno 14. květen 2006 Odesláno 14. květen 2006 Pravděpodobně mám stejný problém - táhlá stoupání na dálnici, či městský provoz . . . a teplota je skoro u 110°C. Mohlo by se to upravit tak, jak popisuješ? Sice jde o motor 2,1 td, ale v tom moc rozdíl asi nebude. Citovat
Freedy Odesláno 14. květen 2006 Autor Odesláno 14. květen 2006 2,1 td je trošku jinej motor, ten má termostat na pravý staně dole , pěkně schovanej, teda jestli se nepletu, kdežto 2,5 td ho má na přední straně motoru namontovanej na čerpadle. Ale nevim, že by si někdo stěžoval, že se mu 2,1 neuchladí kdežto 2,5 to je normálka. Určitě by se to dalo vyřešit podobně, ale nejdřív bych zkotroloval termostat a jestli ti spínaj sahary.:papa Citovat
Petrsek Odesláno 14. květen 2006 Odesláno 14. květen 2006 Děkuju za odpověď. Když už jsme u tý sahary, kolikrát přijedu, ventilátory jakoby makaj, ale když si sáhnu za chladič, vůbec tam necítím že by chladicí vzduch procházel chladïčem. Skoro mi to připadá, jako by se ty ventilátory točily opačně. Bylo by to možný? Citovat
Freedy Odesláno 14. květen 2006 Autor Odesláno 14. květen 2006 No možný by to bylo, pokud se vtom někdo už šťoural a nemáš zvenčí zanešenej chladič a nemůže tam proudit vzduch? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.