Flora Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Ahoj, přemýšlím o 405 1.8TD jednu sem našel v bazaru v Praze...rok 1992 cena 25.000,- jezdil jsem zhruba 4 roky potom jsem nejezdil 8 let....myslíte, že by to bylo vhodné auto pro mě ? Pokud ano...jak je drahé na běžnou údržbu (alespoň zhruba), třeba co nejčastěji odchází, na co si dát pozor při nákupu... bazarům moc nevěřím, ale na inzeráty jsem jich moc nenašel... nejsem závodník...chtěl bych jen spolehlivé auto a 405ka se mi vzhledově moc líbí děkuji za případné postřehy Flora Citovat
zdek Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Zkus se podívat na předchozí vlákna (1,8 vs1,9) a budoucí majitel. Najdeš tam základní informace. Citovat
oddie Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Spolehlivý diesel či dokonce TD za 25tis? To si opravdu nedovedu představit. Resp. dovedu - černá díra na peníze... dobré max. tak na dojetí příp. na domácí kutění. Na dávání do servisu, aby z toho vyrobili skutečně spolehlivé auto, to fakt nebude. Citovat
Flora Odesláno 21. duben 2006 Autor Odesláno 21. duben 2006 aha dobře takže rozhodně nekupovat ...škoda vzhledově se mi moc líbil...vím, že vzhled je prakticky to poslední při koupi ojetého vozidla...zkusím se podívat po něčem jiném... #zdek: ja právě jeden z těch topiců proběh, ale nějak sem nenačerpal informace které bych potřeboval ....teď už mám jasno díky oboum i tak Citovat
Berkoff Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 no, asi mam rejpavou, ale pred mesicem sem koupil 405 1,9 benzin, z 1989, za cca 30 k, a panove, nestezuju si. Jedina vada co se projevila vcera, je zadrhavani motorku centralu na zadnich pravych dverich. Takze dnes budu rozebirat, a asi bud vymenim, nebo namazu, kazdopedne, nestezuju si, jezdi naprosto bajecne a v pohode se svejma 108 konma Citovat
oddie Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Víš co, ono je to trochu jinak. Takovéhle auto se kupuje tak, že si jej pořádně prohlídneš, prolezeš, a zhodnotíš, kolik je tak schopné vydržet a kolik je do něj potřeba akutně nasypat. Když to vyjde tak nějak rozumně, tak to lze koupit, ale je třeba počítat s tím, že když na tom něco neplánovaně lehne, že bude lepší takové auto prostě vyhodit (do sběru). A to tím spíš, čím je na pořízení levnější. Za 25 je slušný ještě tak možná Favorit, ale fakt si nedovedu za 25 představit udržovanou TD 405ku - něco takového musel \"na dojetí\" používat někdo už hodně dlouho, zvláš? když v těch 25 už je i provize bazaru. Ale skutečně spolehlivé by znamenalo min. za 50 koupit a dalších 40 do toho nacpat, aby se na to dalo skutečně spolehnout - jinak to bude stejně jen lepení od jedné padlé věci k druhé. Namátkou - zadní náprava, rozvody + vůle ventilů + vodní pumpa, brzdy, poloosy, veškeré čepy a silentbloky na předku, tlumiče budou tutově ještě původní... nehledě na to, že tutově už bude prolínat turbo (pokud už není po smrti). Citovat
oddie Odesláno 21. duben 2006 Odesláno 21. duben 2006 Původně zaslal: Berkoff no, asi mam rejpavou, ale pred mesicem sem koupil 405 1,9 benzin, z 1989, za cca 30 k, a panove, nestezuju si. Jedina vada co se projevila vcera, je zadrhavani motorku centralu na zadnich pravych dverich. Takze dnes budu rozebirat, a asi bud vymenim, nebo namazu, kazdopedne, nestezuju si, jezdi naprosto bajecne a v pohode se svejma 108 konma No, když budu mít taky rejpavou, tak o benzínové 405 prakticky nikdo nestojí, kdežto o naftové je pořád extra zájem. A jestli jsi dal za 1,9 benzín z r. 89 30tis, tak jsi ho dost těžce přeplatil, to jen tak na okraj. Citovat
Mišak Odesláno 25. duben 2006 Odesláno 25. duben 2006 Ja sem kopil 1.8Td za 39Tkč a zatím je to v pořadku ale uvidíme co to bude dělat v zimě. Zjištěne zavady na voze:Teče přední pravy tlumič,zadní pravy tlumič,vyjebany levy čep řízení Maličkosti na staří vozu letos ma kulaté 15let:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.