Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Špatné spalování motor benzín RFN


radekbambus

Recommended Posts

Zdravím, motor netáhne, vynechává. PP2000 píše "Trvalá závada-špatné spalování ve 2.válci".  Vyměněné svíčky, zapal. rampa, zkoušel jsem vyměnit i vstřiky(ale dělá to i na LPG).

Po vymazání chyby a po nastartování motor běží bez problému, i když ho bez jízdy párkrát protočím do otáček, pak se rozjedu a po ujetí 200-300m pípání a blikání kontrolky motoru a škubání . Výměna svíček - diag - to samé, výměna ... atd. Máte někdo nějakej nápad, co dál ? Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepřisává někde vzduch?Mám tedy zkušenosti jen s FZ3 motory (2.2),ale tam to bývá docela častý problém,přisává to mezi sacím potrubím a hlavou.Jenom jestli se dobře pamatuji tak RFN má plastové sání,a nevím jak je to tam těsněné.FZ3 má hliníkové sací parohy,na dvou autech jsem měnil,šrouby šly povolit jen zlehka rukou,bez použití ráčny jak už bylo těsnění vymačkané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

venku je kosa jak sv...ˇ., ke kompresím jsem se ještě nedostal (je to v plánu preventivně), rozvody ?,  ale tam asi problém nebude, dnes prej auto jelo chvílema bez problémů, i 130 a pak zas 70 a nechtělo se mu a dokola. Což podle mě vylučuje prasklej kroužek, podpal. ventil nebo propálenej píst, k tomuhle by řekly víc ty tlaky, kdyby se to tak neměnilo. Těsnění pod hlavou ? není voda v oleji ani obráceně. To těs. pod sáním mě taky napadlo, že na to mrknu při dělání těch tlaků, ale u všeho mě mate to, že to dnes chvíli jelo a chvíli ne, alespoň dle popisu majitele, ujeto asi 150km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To těsnení pod sáním se podobně chovalo,když to bylo studený tak ok,pak jak se to zahřálo(roztáhlo) tak to občas přisávalo,asi podle toho jak se motor škubnul v silentblocích.Když se měnila rampa,co sycení cívek?(jestli si dobře pamatuju ten název v dia)Měl by být u všech stený čas,jestli nemůže být nějaký zlomený nebo nyhryzaný kabel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...