Guest Miloš306 Odesláno 16. duben 2006 Odesláno 16. duben 2006 Ahoj všetci! Dnes rano sa mi to stalo asi po tretí krát. Vonku je teraz rano 5 - 10st.C. Nažhavím, kontrolka zhasne, štartujem. Raz to odpali naftu a hned zdochne. Žhavim druhý krát, štartujem a vôbec nechce chyti?. Tak isto aj na tretí a až piaty pokus. Až asi na šiesty krát to začne chyta?, trochu zadymi-bielo a po pridaní plynu chytí. Potom cez deň to už štartuje v pohode, na prvý krát. Žhaviče som menil v zime, všetky štyri - Bosch. Aj pri teplotách -25 to štartovalo na prvý pokus. Mam 1,9TD, r.v. 95, motor DHY, čerpadlo Bosch a najazdených 224000 km - motor ?aha v pohode, takže vylagrovaný nie je. Do vstrek. čerpadla idu tušim 3 kable. Čo to môže by?? - Elektomag. ventil?? - Riadiaca jednotka žhavenia? - termosnímač dožhavovania alebo rele? - padajúca nafta? - iné??? Prosím poraďte. :myslim:myslim [upravil dne 18/4/06 Miloš306] Citovat
GROM Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Zdravím, nejsem profík a ani nechci strašit,ale mě tohle dělalo při podfouknutým těsnění. Takhle mi to startovalo asi 3měsíce a hlavně ten bílej dým a pak jednou za mnou -po ranním nastartování-už opravdu bílo,jak za parní lokomotivou.Zastavil sem a samozřejmě,v měrce na olej bílá emulze-takže voda v oleji. A v prvním servisu jasná věc-řekli-podfouklý těsnění nebo prasklá hlava.Tehdy ještě asi těsnění,pak napodruhý už prasklá hlava. Držím palce,a? je můj názor velký omyl . Citovat
Guest Miloš306 Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Dúfam, že nemaš pravdu, lebo auto inak šlape ako hodinky! Robí to len občas, väčšinou to štartne na prvý pokus a nemá žiadne čudné zvuky ani čmudy z výfuku! Citovat
Rebik Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Začni tím, že po ránu zapumpuješ balónkem a uvidíš zda chytne OK, potom je diagnostika jasná, spíš nepočítej s elektrikou, ale tradiční věci - předvstřik, vůle ventilů, těsnost, ale i ta svíčka. Citovat
GROM Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Ahoj, ještě mě napadla jedna věc,co mi i tady-v clubu-radili. Kvůli jistotě s prasklým těsněním-zkontroluj vodu,jestli se Ti neztrácí a taky netlakuje v nádobce. A třeba i koukej na teplotu,mě se pak lehce zvedala nad 90 a někdy třeba i šla rychle dolů,až na 70. Hlavně,držím palce,a? to není ta hlava nebo těsnění PS:píše to veliký laik. Citovat
Guest Miloš306 Odesláno 17. duben 2006 Odesláno 17. duben 2006 Voda mi nemizne, ani teplota príliš nebehá, tak dúfam, že s tou hlavou sa mýliš. Zajtra ráno to budem skúša? natoči?, predtým napumpujem a uvidím ako to chytne. Len prečo to najprv naskočí a potom ani ?uk??? Ako sa prejavuje padajúca nafta??? Nechytalo by to aspoň trochu??? Ja len či nie je zrada niekde v zlom kontakte alebo tak, že raz to zazmetkuje a potom trebars aj 10x to naskočí úplne nádherne??? :myslim:myslim Citovat
Radek Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 ja bych to taky tipoval na padajici naftu. Jinak, moje 1,9TD po nastartovani taky bile zakouri, teplota hodne kolisa podle zatizeni, ale podfouknutou hlavou by to byt nemelo, je to tak celou dobu, co auto mam (80tkm) a hlavu uz jsem za tu dobu menil. Citovat
Guest Miloš306 Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 Takže dnes ráno som to skusil napumpova?, asi 4 krát to išlo ľahšie a potom už ?ahšie, tak som to skusil a ... chytilo to hneď na prvý krát a pekne pravidelne bez akéhokoľvek dymu! Takže asi, určite, to bude padajúca nafta (chválaBohu), len teraz prís? na to, skade to prisava vzduch, ale čo som tu na fóre vyčítal, tak asi 80% prípadov je popod palivový filter, takže sa najbližší wíkend asi do toho pustím. Koľko tam je tesnení??? Načo si da? pozor??? Vďaka všetkým! Citovat
rimmer Odesláno 18. duben 2006 Odesláno 18. duben 2006 si nachystej kus pruhledne hadice, zapoj postupne mezi ruzne casti misto te cerne nepruhledne a zjistis kde jeste jdou a kde nejdou bublinky, ci je tam vzduch Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 19. duben 2006 Odesláno 19. duben 2006 Me to taky blbe startovalo, byla to ucpavka prepadu na posledni trysce v rade vpravo. Prisel jsem na to po otevreni kapoty, kdyz tesne po vypnuti motoru odnekud neco piskalo (prisavalo si to vzduch). A taky tam trochu tekla nafta. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.