Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Aký máš ročník a náhodou fotky z toho ako remeň vyzeral nemáš luki52? Tak predpokladám, že to nebola iba výmena rozvodov, keď už sa rozpadol ten remeň úplne...

Odesláno

Mám ročník 2015 a nemám fotku. Jednoducho počas jazdy mi začalo vypisovať STOP, nejakú hlášku už nepamätám a jednoducho motor nemal výkon. Nasledoval odťah a v servise to riešili. Nemám rozpis čo menili, ale viem že určite aj čerpadlo oleja, výplach olejom.

Pozri si túto stránku, pekne sú tam aj iné veci rozpísané 

https://www.nomaallim.com/psa-eb2-timing-belt-replacement.html

Odesláno

@luki52 čerpadlo ti určitě neměnili ;) to by ses nikdy do 1000€ nevešel ;) udělal se jen klasickej způsob proplachu, vyčištění a výměna vany, řemen atd ;) 

@zdeno2k ten řemen se mi uplně nelíbí... nedával jsi do oleje nebo benzínu nějaká aditiva? 

Odesláno

Aditiva som nikdy nepoužil, ale predpokladám, že sú v samotnom benzíne určite v nejakom množstve obsiahnuté. No neviem čo urobiť, ale asi to dám určite vymeniť v horizonte pol roka, ak to Peugeot náhodou neuzná, čo dosť pochybujem, keďže auto bolo v záruke do 04/2021.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Chcem sa poďakovať luďom na tomto fóre, že mi poradili a nakoniec mi rozvodový remeň v autorizovanom servise vymenili bezplatne aj keď už auto nie je v záruke. Keby nebolo tohto

fóra určite by som si to dával vymeniť za vlastné €, tak ešte raz všetkým ďakujem. Stačilo, že remeň mal nesprávnu veľkosť (do šírky) a že boli dodržané servisné prehliadky.

Odesláno

Aj ja som rád, že to takto dopadlo. Tento konkrétny autorizovaný servis ako aj značka samotná si u mňa dosť týmto šplhli. Nemal som až takú dôveru, ale týmto ma presvedčili, že im nie je jedno

a zákazníkov si vážia a snažia sa urobiť všetko preto aby chyby z výroby odškodnili a nemusel to platiť zákazník, ktorý za auto dá nemalé peniaze a nemôže zato, že tento problém sa žiaľ vyskytuje.

Nebyť ale tohto fóra, tak to platím z vlastného vrecka určite.

• O 3 roky později...
Odesláno

Zdravím po novom doporučuje Peugeot olej total 5W30 Ineo RCP miesto 0W30 ...ohľadne rozvodoveho remena na 1,2 puretech doporučuje Citroen výmenu 60tisic km alebo 6rokov no a Peugeot pre zmenu zas 100tisickm alebo 6rokov vyberte si...potom cenovo je rozdiel cca 150eur na výmenu v prospech Citroenu...Citroen 450eur Peugeot cca 600

• O 10 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...