navig Odesláno 16. červenec 2021 Odesláno 16. červenec 2021 Ahojík Všem. Občas se mi stává, že mi z ničeho nic přestane točit startér. Děje se to tak 1x za 2 měsíce, kdy startér nereaguje na pokyn ze spínací skříňky a netočí.Trvá to tak 2-4 hodiny......pak startér zase normálně točí. Startér bude v pořádku, protože vždy nouzově nastartuji tak, že signální drát od cívky propojím přímo s baterkou a pří zapnutém zapalování motor normálně naskočí. Kabely od startéru a vše okolo jsem kontroloval a vypadají OK......žádné rozkousání. Spínací skříňka bude také OK, protože vše spína jak má.......palubní deska,rádio,benzínové čerpadlo atd........vše funguje. Ale když dám klíček do polohy startu,tak je jen slyšet cvaknutí u relátek....ale startér netočí, takže signál ze spínačky jde,když to cvaká........kontrolky nepohasnou. Nemá na to vliv okolní a ani teplota motoru. Při nenastartování a ani při nastartování drátem mě nevyskočí žádná chyba a ani chybová hláška,takže ani nevím,jestli by diagnostika něco ukázala. Auto se chová úplně normálně....jen netočí startér. Tak jediné, co mě napadlo je nějaké spínací, startovací relé někde mezi spínací skříňkou a startérem, které občas přestane spínat, ale nevím, jaké to je a kde ho hledat. Poradí někdo, kde ho hledat??? Nebo to již třeba někdo řešil a poradí něco jiného?? Motor 1.2 60KW rv.1/2016. Díky. Citovat
ChouLu Odesláno 17. červenec 2021 Odesláno 17. červenec 2021 pravděpodobně vadná jednotka PSF, ale to je na měření a testování Citovat
navig Odesláno 19. červenec 2021 Autor Odesláno 19. červenec 2021 (upraveno) Ahoj. Děkuji za odpověď. Tak dnes mi to zase ráno nestartovalo. Nastartoval jsem kabelem. Nicméně jsem si všiml,že v poloze startování nic necvaká,takže je možné,že je to spínačkou. Má někdo zkušenosti s demontáží,opravou?? Nějaký postup?? A dá se koupit jen ta spínací část a nebo se musí koupit celý zámek?? A nemá někdo i elektrické schéma spínačky,abych věděl,jak to třeba přeměřit?? Děkuji. Upraveno 19. červenec 2021 uživatelem navig Citovat
navig Odesláno 19. srpen 2021 Autor Odesláno 19. srpen 2021 Ahojda. Tak jsem se rozhodl, že zkusím spínací skříňku vyndat a zkontrolovat. Spínací skříňku jsem sice v pohodě demontoval, nicméně se mi ji nepodařilo rozebrat. Asi bych jí rozebral......ale asi nedal dohromady...... Nová stojí 6tisíc(peugeot Kopecký Pardubice) a nebo 7 tisíc(autocentrum Barth Pardubice)...........rozdíl 1000Kč mě překvapil.V ceně není práce a čipování. Výroba na konkrétní vůz podle VIN trvá 3 týdny. Takže jsem spínačku alespoň pořádně prostříkal odmašťovadlem.....a tekl z toho docela černý humus...a pak ošetřil Kontaktolem. Již je to cca měsíc a zatím to staruje líp,jak před tím. Tak doufám,že to bylo jen uvnitř špinavé..... Víťa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.