Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dobrý den,

pod P508SW - 2,0 HDi / 103kW / 2012 / 170 000 km se po delší jízdě a dvou dnech stání na jednom místě objevila poměrně velká mastná skvrna v oblasti za levým předním kolem / pod pedály a hladina brzdové kapaliny poklesla asi o 4 cm pod rysku označující maximální úroveň.

Při brždění před tím i poté vše fungovalo bez znatelných potíží.

Při prohlídce pod autem jsem zjistil, že je vidět vlhkost a žlutá kapička v místě uchycení brzdových trubiček (které vedou k zadním kolům) za zadní hranou nápravnice a vlhké skvrny na spodní části podlahy, kam to zřejmě stéká z vlhké kulaté plochy, kterou prochází pod podlahu volantová tyč (obrázek 1).

Místo úniku se mi nepodařilo nalézt ani při tlaku na brzdový pedál s nastartovaným motorem.

Můžete mi prosím poradit, odkud může brzdová kapalina unikat?

Zkusil jsem demontovat hlavní brzdový válec, ale na něm jsem žádný únik nenašel.

Hezký den

Vilém

Potřísněná plocha1.jpg

IMG_20210713_164148.jpg

IMG_20210713_164229.jpg

Husí krk 4.jpg

Upraveno uživatelem vkolo11
Upřesnění
Odesláno

Nemam zkusenosti zrovna s timto autem, ale Husí krk bych typoval na privod brzdovky ke spojkovemu pedalu/valecku. Do kabiny se teoreticky muze brzdovka dostat pokud by byla netesnost okolo pistku tohoto valecku.

A co si predstavit pod demontazi brzdoveho valce? A jak jsi poznal ze nejde posilovac?

Odesláno (upraveno)

podle toho jak píšeš bych poradil servis, protože to bude chtít odborníka :myslim, prostě co neubrzdíš, to neokecáš 😉

jinak nádobka brzdové kapaliny je i pro spojku, třeba to teče z tohoto okruhu

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Dobrý den,

děkuji za Vaše doporučení.

Posilovač již funguje - přehlédl jsem drážku pro těsnění a těsnění jsem špatně nasadil, takže to přisávalo vzduch.

Asi teď málo jezdím - hladina kapaliny se zatím zastavila a únik se nyní neprojevuje.

Budu to pravidelně kontrolovat.

Vilém

• vkolo11 changed the title to Únik chladící kapaliny z P508
Odesláno

Dobrý den,

vše, co jsem psal až dosud bylo zřejmě špatně.

Včera jsem zjistil, že neklesá hladina brzdové kapaliny, ale chladící kapaliny.

A našel jsem únik v místě připojení té pravé hadice od motoru k topení.

Jak je ten spoj utěsněný, když tam není stahovací páska, ale jen kus drátku?

Je to na výměnu hadice?

Hezký den

Vilém

IMG_20210719_204038.jpg

Odesláno

Je tam O kroužek v tý hadici , drát je jenom zajištění , ale už jsem taky řešil prodřenej výměník právě od toho drátu v hadici , to je pak nutná d+m topení ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...