vkolo11 Odesláno 14. červenec 2021 Odesláno 14. červenec 2021 (upraveno) Dobrý den, pod P508SW - 2,0 HDi / 103kW / 2012 / 170 000 km se po delší jízdě a dvou dnech stání na jednom místě objevila poměrně velká mastná skvrna v oblasti za levým předním kolem / pod pedály a hladina brzdové kapaliny poklesla asi o 4 cm pod rysku označující maximální úroveň. Při brždění před tím i poté vše fungovalo bez znatelných potíží. Při prohlídce pod autem jsem zjistil, že je vidět vlhkost a žlutá kapička v místě uchycení brzdových trubiček (které vedou k zadním kolům) za zadní hranou nápravnice a vlhké skvrny na spodní části podlahy, kam to zřejmě stéká z vlhké kulaté plochy, kterou prochází pod podlahu volantová tyč (obrázek 1). Místo úniku se mi nepodařilo nalézt ani při tlaku na brzdový pedál s nastartovaným motorem. Můžete mi prosím poradit, odkud může brzdová kapalina unikat? Zkusil jsem demontovat hlavní brzdový válec, ale na něm jsem žádný únik nenašel. Hezký den Vilém Upraveno 15. červenec 2021 uživatelem vkolo11 Upřesnění Citovat
Chip Odesláno 14. červenec 2021 Odesláno 14. červenec 2021 Nemam zkusenosti zrovna s timto autem, ale Husí krk bych typoval na privod brzdovky ke spojkovemu pedalu/valecku. Do kabiny se teoreticky muze brzdovka dostat pokud by byla netesnost okolo pistku tohoto valecku. A co si predstavit pod demontazi brzdoveho valce? A jak jsi poznal ze nejde posilovac? Citovat
ozzy56 Odesláno 14. červenec 2021 Odesláno 14. červenec 2021 (upraveno) podle toho jak píšeš bych poradil servis, protože to bude chtít odborníka , prostě co neubrzdíš, to neokecáš jinak nádobka brzdové kapaliny je i pro spojku, třeba to teče z tohoto okruhu Upraveno 14. červenec 2021 uživatelem ozzy56 Citovat
vkolo11 Odesláno 15. červenec 2021 Autor Odesláno 15. červenec 2021 Dobrý den, děkuji za Vaše doporučení. Posilovač již funguje - přehlédl jsem drážku pro těsnění a těsnění jsem špatně nasadil, takže to přisávalo vzduch. Asi teď málo jezdím - hladina kapaliny se zatím zastavila a únik se nyní neprojevuje. Budu to pravidelně kontrolovat. Vilém Citovat
vkolo11 Odesláno 20. červenec 2021 Autor Odesláno 20. červenec 2021 Dobrý den, vše, co jsem psal až dosud bylo zřejmě špatně. Včera jsem zjistil, že neklesá hladina brzdové kapaliny, ale chladící kapaliny. A našel jsem únik v místě připojení té pravé hadice od motoru k topení. Jak je ten spoj utěsněný, když tam není stahovací páska, ale jen kus drátku? Je to na výměnu hadice? Hezký den Vilém Citovat
jarokare Odesláno 20. červenec 2021 Odesláno 20. červenec 2021 Je tam O kroužek v tý hadici , drát je jenom zajištění , ale už jsem taky řešil prodřenej výměník právě od toho drátu v hadici , to je pak nutná d+m topení ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.