Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

O víkendu jsem koukal pod auto (306) a zjistil že mám roztrženou takovou ochranou \"manžetu\" na válci od posilovače (na obrázku v červeném kolečku :-))). Vypadá jako by byla z igelitu a myslím že tam plní funkci jenom jako kryt, aby na to nešel bordel, asi v ní ani nebývá žádný mazivo. Nevíte někdo jak je to náročné vyměnit? Jenom chci vědět jestli to vyměním v běžných domacích podmínkách.

spodek.jpg

Odesláno

pokud se nepletu, tak je to ta manzeta na tom kloubu co jde od volantu? Jestli jo a pokud mas garaz, tak to jde, ale je to na sundani volantu i s tou \"hrideli\", odmontovani od vlastniho posilovace....nasunuti nove manzety a smontovani..... Zda se to jednoduche, ael je to celkem slozit, neb mista je tam malo :( a nejvečtsi opruz je demontaz toho vnitrku......

Jestli to neni ono, tak se omlouvam za mystifikaci :)

Odesláno

To asi nebude ono co myslím, tohle je manžeta přímo na válci posilovače, u převodky řízení, ale jak jsem na to koukal tak to stejně znamená to z jedný strany odmontovat abych tam nasunul novou. Akorát nevím z který strany je to jenodušší, mám knížku \"Jak na to\", ale tam o tom není ani zmínka. Jo jo na tohle byli dobrý knížky ke škodovkám, tam bylo popsaný všechno :)

Odesláno

Pokaď si dobře pamatuju, tak krycí manžety na písty mají tvar černého vlnovce asi 25cm dlouhého, kryjící táhla pístů. Žádnej igelit sem nikdy nikde neviděl. A pokud si pamatuju eště líp, tak na starý 405 sem je měl rozervaný a nic se nedělo. Mevím jestli 11 let, páč sem ji měl rok, ale už to tak bylo od začátku a pohoda, nicméně pro srandu králikům tam asi není, ale spíš bude mít funkci v extrémních podmínkách. (Frantíci rádi cpou auta do severní afriky a do emirátů a tam to dostáví kouř). Z toho obrázku moc moudrej nejsem. Spíš vlez pod auto a vyfo? to sám. Budem chytřejší.

Odesláno

Taky bych se přiklonil k Hicsovi, ale výměna je dost vopruz. Na druhou stranu pokud se ti dostane bordel až do řízení, tím, že za čas prach prodře těsnící kroužky a poteče olej, je to vopruz ještě větší. Jinak je to na všech řízeních, a? se servem nebo bez. Poloosa s prasklou mažetou tě taky chvíli bude fungovat a pak je v prdeli. Výměna - minimálně sundat čep řízení a přez spojovačku tam navlíknout jinou manžetu - určitě se dá sehnat v neoriginálu. Sice z toho popisu Drivera úplně chytrej nejsem, ale podle místa v kroužku na fotce by to měl být ono. Mazivo v tom není. Howgh.

Odesláno

Ty černý gumový \"vlnovce\" nemyslím, ty jsou přímo na řídících tyčích od převodky řízení, ty jsou v pohodě, jak jsem psal je to na pístu od posilovače hned u převodky, já to když tak o víkendu vyfotím pořádně, z toho obrázku to není moc poznat. Jinak tohle vyměnit by mělo být možná jednodušší než ty černý vlnovce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...