Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Původně zaslal: Dakaros

Jo a ani ve snu by mě nenapadlo nalít do auta 10W40, kdyby tam byl psanej 5W40!

Hlavně ne naopak, i když se to praktikuje.

Nemyslim si, ze by to malo motoru nejak uskodit. Viskozita 5W-40 a 10W-40 je pri teplote oleja 100 °C takmer rovnaka. 5W-40 ma lepsiu viskozitu pri nizsich teplotach, co moze pomoct pri rychlejsom premazani zmrznuteho motora v zime.

Pre porovnanie:

Total QUARTZ 9000 5W-40 - viskozita pri 40 °C je 97,7 (mm2/s)

Total QUARTZ 7000 10W-40 - viskozita pri 40 °C je 85 (mm2/s)

Total QUARTZ 9000 5W-40 - viskozita pri 100 °C je 14 (mm2/s)

Total QUARTZ 7000 10W-40 - viskozita pri 100 °C je 14,5 (mm2/s)

Takze moj laicky nazor je, ze prechod z 10W-40 na 5W-40 by motoru nemal ublizit, pokial ma 5W-40 rovnake triedy API, ACEA a normy vyrobcov ako mala 10W-40.

Odesláno

muzu nekoho poprosit aby mi to vysvetlil po lopete jako pro blbe jak to s tema olejema teda je!!jsem z toho volaky zmeteny!!dik moc!z tech prispevku od vectora taky moc chytrej nejsem!!

Odesláno

Hosi,neviem preco meditujete nad olejom pre auto z r.v.91.

Nic proti stvorkolesovym milacikom a drahym papkanim, ale na povodnu otazku je odpoved 10W-40, specifikacia podla ACEA A3 - znacka podla vyberu - 15 ročnemu autu bohate staci.

Hlavne tie prispevky typu KUNG PAO od Vectora su bozske.

Vektor, skus niekedy na malom priestore jasne (zrozumitelne) a strucne sformulovat svoj nazor, resp. vedomosti. Robis to presne opacne.

Odesláno
Původně zaslal: brejda.paul

Hosi,neviem preco meditujete nad olejom pre auto z r.v.91.

Nic proti stvorkolesovym milacikom a drahym papkanim, ale na povodnu otazku je odpoved 10W-40, specifikacia podla ACEA A3 - znacka podla vyberu - 15 ročnemu autu bohate staci.

Hlavne tie prispevky typu KUNG PAO od Vectora su bozske.

Vektor, skus niekedy na malom priestore jasne (zrozumitelne) a strucne sformulovat svoj nazor, resp. vedomosti. Robis to presne opacne.

Stručněji nejde shrnout vlastnosti olejů, tak ,aby tak bylo pokud možno všechno co je důležité. Stročněji a bez vysvětlení jde někomu říct, co má nalejt do konkrétního motoru, když budu vědět, co tam lil a co tam má vejt podle výrobce.

Tady jde spíš o to, aby to někdo pochopil a věděl, co nakonec ty \"blbosti\" na tom oleji znamenaj.

Pro tebe a třeba i Oni... když něco nechápu, neznamená, to , že je to moc složitý. Nebo, že to jde vysvětlit stručněji. Naopak, tohle bylo dost stručné, proto sem to doplnil odkazy, aby si to nastudoval, kdo má zájem.

Až budeš jasně a srozumitelně formulovat svůj názor, tak se taky podívej o čem se mluví. VŮBEC mi nešlo o to říct mu nějaký konkrétní olej. Je tu pak milion dotazů, jakej olej do toho a jakej do toho. Dokud budou líný číst a chápat značení, budou se blbě ptát na každý auto zvláš?.

Zase jeden chytrej jak rádio. Běž a v páír odstavcích nám tu popiš, jak se oleje značí, proč nic neznamená označení vole syntetika.. na čem záleží kvalita oleje a podle čeho si vybrat správně. Co a proč znamená třeba 5W-40 a jestli je to tak důležitý, že je to jediná věc co je na oleji napsaná..

To neni jako shrnout čínskou kuchyni pod pojem PEStrá. :bojim

Odesláno
Původně zaslal: oni

muzu nekoho poprosit aby mi to vysvetlil po lopete jako pro blbe jak to s tema olejema teda je!!jsem z toho volaky zmeteny!!dik moc!z tech prispevku od vectora taky moc chytrej nejsem!!

Je tu na tebe moc písmenek viď. Nemůžu za to, že to neni jednodušší. Ale on ti to brejda.paul vysvětlí ve dvou větách a náhle tě osvítí pochopení a už budeš vědět všechno. Jak je to s těma olejema ti bude jasný okamžitě.

Odesláno
Původně zaslal: vector

Původně zaslal: oni

Je tu na tebe moc písmenek viď. Nemůžu za to, že to neni jednodušší. Ale on ti to brejda.paul vysvětlí ve dvou větách a náhle tě osvítí pochopení a už budeš vědět všechno. Jak je to s těma olejema ti bude jasný okamžitě.

ja to chci vysvetlit od tebe,ty pises tak nejak srozumitelne,prosim!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...