Kpetr Odesláno 15. únor 2021 Autor Odesláno 15. únor 2021 Já myslím, že to je ještě širší důvod a že tam hraje roli i (v tomhle případě trochu nesmyslná) snaha o co nejlepší aerodynamiku a k čemuž jsou automobilky nuceny zase emisemi a tak. A když by přidali vyhřívání tak by se auto prodražilo o něco a bylo by míň konkurence schopné. Tak si myslím že šli cestou nejmenšího odporu, kdy to odnesou zákazníci ale dostanou aspoň něco. Mimochodem taky sem to řešil, ale měl jsem pocit, že mi spíš omrzly ostřikovače, než že bych nemohl stěrače očistit a že by mi pomohlo snad jen vyhřívání stěračů.. Citovat
Jirka54 Odesláno 15. únor 2021 Odesláno 15. únor 2021 (upraveno) Bohužel prodejci, pokud nemají vlastní zkušenost, tak doplatkové vyhřívané sklo nepovažují za účelné, to jim ale nevyčítám. Takže dnes, odjezd do kopců. Auto od rána stojí čelem ke sluníčku, vše roztálo, ale steklo to pod stěrače, kde to zmrzlo. Pokud zvednete kapotu, což je jediný způsob, jak to odstranit, tak stěrače leží vespod v souvislém ledovém pásu cca 5 cm širokém a cca 2 cm vysokém, který je přes celou šířku auta na mřížkách, předpokládám, že jde o sání vzduchu. Naštěstí to je zatím jediná věc, která mi na autě vadí, ale už vím jak na to. V našich podmínkách by prostě prodejci to vyhřívání doporučovat měli, a ne že to je k ničemu. P,S. Zamrznutí trysek u Riftera nehrozí, hadičky jsou ve stěračích. ALE, pokud se zbavují té ledové krusty, musím dávat pozor, aby tu přívodní hadičku neurval, protože je obalená ledem. No snad se neurve, kdybych spustil stěrače Upraveno 15. únor 2021 uživatelem Jirka54 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.