Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kontrolka poruchy motoru


Kleofáš

Recommended Posts

Zdar, chtěl jsem se zeptat, když vezmu ostřeji zatáčku do prava, např. při odbočení z kruháče, rozsvítí se kontrolka motoru. Teď jsem vypozoroval, že se mi postupně vyřadilo: tempomat, omrzovač, ESP, ruční brzda. V pondělí jedu na dia, sle chtěl jsem se zeptat zda neodhadnete možnou příčinu, ať se můžu připravit. Předem děkuji za odpověď. Je to 5008 1,6eHDI 84kW r. v. 2011. Zapomněl jsem dodat, že po 4 startech je zase vše v pořádku a kontrolka zhasne. 

Upraveno uživatelem Kleofáš
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dia odhalila u dvou vstřiků, že se nevejdou do kalibračního rozmezí.Smůla je,že auto už má 182 tis. do 150 tis. prý Peugeot servisy dodaly vstřiky a člověk zaplatil jen práci. Technik přes dia něco odmazal v ŘJ ať se vytvoří nové zápisy,mám najet aspoň 100 km a přijet znovu na dia  (nevím jak to nazvat, technici jsou bývalí Peugeot servisáci), pak buď přehrát software ŘJ nebo výměna vstřiků.Tak jsem zvědavý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokračování příběhu,dnes jsme vyrazili na nákupy abych najel požadované kilometry. Při couvání z parkoviště u obchodu opět rozsvícení kontrolky poruchy motoru. Po cestě auto mírně pocukávalo, pak se rozsvítily kontrolky ESP/ASR, elektronické brzdy, vypadl omezovač a tempomat. Naštěstí jsem dojel do servisu a po zastavení bylo slyšet,že otáčky volnoběhu hodně kolísají. Technik napíchl auto na dia a vyběhla porucha v obvodu snímače tlaku hodnota asi 1800 barů. Auto zanecháno v servisu a čekám na výsledek. Takže to vypadá buď na drátky nebo na čidlo tlaku a že vstřiky jsou v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hurááá,autíčko je doma. Byla provedena výměna čidla tlaku a vypadá to,že je vše OK.Bude potřeba ho ještě projet,ale je to nádhera mít ho doma . Měl jsem zapůjčené náhradní vozidlo,ale byla to hrůza Roomster 1,4 TDi s asi 310 tis. km. Ale je zajímavé, jak rychle člověk opráší zažité návyky a pak chce i na robotu řadit a hledá spojku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...