Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Skupina PSA vítá plán francouzské vlády


Béďa

Recommended Posts

 

Skupina PSA vítá plán francouzské vlády na podporu automobilového průmyslu

 

Jedná se zejména o následující iniciativy francouzské vlády:

  • Zavedení bonusu ve výši 2 000 EUR na nákup benzínových plug-in hybridů: skupina PSA vyrábí své plug-in hybridní vozy ve Francii, konkrétně v Sochaux, Mulhouse a Rennes;
  • Zvýšení bonusu na nákup elektromobilů na 7 000 EUR pro soukromé zákazníky a na 5 000 EUR pro firmy;
  • Plán rozšiřování počtu dobíjecích stanic.

Předseda představenstva skupiny PSA, Carlos Tavares, při příležitosti předložení tohoto plánu prohlásil: „Plán, který představil prezident republiky Emmanuel Macron, dokonale zapadá do strategie skupiny spočívající v každodenním boji proti globálnímu oteplování, kterou jsme podpořili značnými investicemi do umístění výroby spojené s elektrifikací ve Francii. Vítáme systém pobídek k nákupu, který by měl podpořit přechod na nové zdroje energií pomocí bonusů určených ke zvýšení podílu elektromobilů na trhu a k urychlení nahrazení starých automobilů úspornějšími a šetrnějšími vozy.“

Skupina PSA, jejíž hlavní výrobní závody sídlí ve Francii, v roce 2019 pozitivně přispěla částkou více než 4,4 miliardy EUR do francouzské obchodní bilance. Skupina využije příležitosti přechodu na nové zdroje energií a investuje více než 400 milionů EUR do výroby budoucích elektrifikovaných hnacích ústrojí ve francouzských továrnách a tuto investici doplní evropským projektem výroby baterií.

Mechanické komponenty, které se dnes dovážejí z Asie, bude skupina od roku 2022 vyrábět ve Francii. Elektromotory tak budou vznikat z produkce společného podniku s Nidec Leroy Sommer v Trémery a převodovky E-DCT v Metách ve společném podniku Punch Powertrain PSA e-transmission.

Ve Francii se již vyrábí nebo brzy budou vyrábět další součásti elektrickým a hybridních vozů a to v podnicích v Charleville a ve Valenciennes, stejně jako v koncových továrnách skupiny v  Poissy, Sochaux, Rennes a Mulhouse.

Kromě toho se v horizontu roku 2022 začne v továrně v Sochaux vyrábět nová generace elektrifikované platformy určená pro budoucí generaci vozu Peugeot 3008.

A konečně, díky podpoře francouzské vlády učiní skupina PSA rozhodující nový krok ve spolupráci se skupinou Total. Cílem této spolupráce bude investice ve Francii ve výši přibližně 2 miliard EUR určená na přemístění výroby baterií z Číny do francouzské „gigafactory“. Baterie, jakožto nezbytná součást elektromobilu, představuje asi 35 % hodnoty vozu.

Skupina PSA je ve své dynamice směrem k nízkouhlíkové společnosti vedena etickým přístupem. Již na počátku roku 2020 proto skupina PSA splnila cíl stanovený pro emise CO2 svých vozů, a to díky přizpůsobení své obchodní nabídky potřebám svých klientů.

IMAGE CP FILIERE AUTO.jpg

Upraveno uživatelem Béďa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...