sphinx Odesláno 18. květen 2020 Odesláno 18. květen 2020 (upraveno) Dobry den. Vsimol som si ze vzdy po jazde je pod autom mala kvapka oleja. Je to peugeot 206 1.4hdi, r.v. 2003, najazdene 296 000. Zacal som patrat po povode a vsimol som si ze olej je najviac na tej privodnej hadici sania do turba, oprskana je aj hadica z chladica pod nou a tiez privodna rura sania. Na obrazku zakruzkovane. Povodne som myslel ze olej je z odvetrania klukovej skrine, je to stary unaveny motor, ma na to narok. Vymenil som teda tu hadicu, co ide zo sania k turbu, lebo bola stvrdnuta od tepla, dokonca som zatmelil ten spoj, kde sa napaja odvetranie klukovej skrine do sania. O par dni som si vsimol ze je zasa olej pod autom a zistil som, ze znova je olej prakticky na rovnakych miestach. Najviac zospodu toho vlnovca na mieste kde usti odvetranie. Nedava to ale zmysel, lebo ten spoj by nemal prepustat olej. Divne je, ze ked som to sanie rozbral, zistil som, ze vnutri je sice taky olejovy film, ale podstatne viac oleja je zvonku hadice ako vnutri. Ani turbo zvnutra nevyzera, ze by nasavalo vela oleja z odvetrania klukovky. Dalej som si vsimol, ze olej je aj na vystupe z turba, kde sa napaja na taku plastovu krabicu. Vismol som si ze celkom turbo neprilieha na tu plastovu prirubu. Vid obrazok Nema tam byt nejake tesnenie? Turbo bolo menene predchadzajucim majitelom, je mozne ze tam nieco chyba alebo je to zle dopasovane. Neviete ako by to malo spravne vyzerat? Pripadne nemate nejaky napad, kde by mohol este olej unikat? Vyzera to ako keby ten olej nekvapkal, ale skor prskal pod tlakom. Za odpovede vopred dakujem Upraveno 18. květen 2020 uživatelem sphinx Citovat
sphinx Odesláno 28. květen 2020 Autor Odesláno 28. květen 2020 Problem som vyriesil, napisem to aj sem, niekomu to mozno pomoze. Olej naozaj prskal z turba, v mieste, ktore som oznacil na fotke. Dopasoval som to lepsie, od vtedy je motor suchy. trucker1245, Péťa a PeterM. ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.