HonzaC2 Odesláno 4. březen 2021 Odesláno 4. březen 2021 Kdyz jste merili odpor na svickach merili jste i jejich odber pri zhaveni? Ja myslim, ze ChouLu to hend prvnim prispevkem napsal presne jak to u motoru PSA je. Navic, jestli vubec nemas tucha, kdy ty svicky byly menene, tak bude nejspise nejaka z nich jiz vadna. Jinak to neber ve zlem, ale touto tvou vetou "takže mi stačila informace, že jsou ok" mi to trochu pripomina nasledujici video. Citovat
balon Odesláno 4. březen 2021 Odesláno 4. březen 2021 Hele asi takle, jednak tomu rozumí a jelikož je to známej, tak by mi nekecal, zě jsou špatný. Prostě pro mě dostačující informace, že sou ok. Nějaký hodnoty mě nezajímaj, protože jak jsem psal, elektrice moc nerozumím. Já spíš na ty mechanicky věci. No jelikož jsem u něj měl auto 3dny a nebyla moc zima. Tak to nežhavilo aby to změřil a nehtěl sem mu blokovat garáž, než bude zima.Ale mě zajímá, když to píše tu chybu a chytá to. Jestli je ještě jiná možnost závady. Nebo jestli to něčemu vadí. Každopádně díky za rady. Citovat
ferinko2 Odesláno 4. březen 2021 Odesláno 4. březen 2021 (upraveno) Vadí to to pri vynútenej regenerácii FAPu. Motor žhaví nie len pred štartom , ale aj po naštartovaní. Riadi sa teplotou motora a vonkajšou teplotou. Podľa toho je závislá aj doba dožhavovania. Závada môže byť aj v niektorom predradenom odpore v relé žhavenia , z ktorého je posielaná informácia o veľkosti prúdu do jednotlivých žhavičiek do ECU. Upraveno 4. březen 2021 uživatelem ferinko2 Citovat
balon Odesláno 4. březen 2021 Odesláno 4. březen 2021 Díky moc. To jsem nevěděl. Ja k tomu kamarádovi ještě pojedu. Tak to chci právě zkusit znova od toho relé. Ale takže na běžný používání (když nebudu dělat nucenou regeneraci) by to mělo fungovat? Citovat
ferinko2 Odesláno 4. březen 2021 Odesláno 4. březen 2021 (upraveno) Nútená regenerácia je taká,ktorú spúšťa ECU za jazdy vozidla , keď nie sú splňované podmienky na prirodzené vypaľovanie filtra (krátke jazdy,nízke zaťažovanie motora a pod.) Samozrejme sa dá spustiť aj cez diagnostiku. Tam tiež musia byť splnené určité podmienky (napr.teplota motora...) a nesmú byť chyby v ECU. Čiže v tvojom prípade regeneráciu cez diagnostiku ani nespustíš. Dačo o žhavení som ti poslal do SZ Upraveno 4. březen 2021 uživatelem ferinko2 Citovat
balon Odesláno 4. březen 2021 Odesláno 4. březen 2021 Díky moc za odpověď. V sz nic nemám ještě se zeptám, možná že už jste se mi to tu snažili vysvětlil a jsem natvrdlej. Ale mě je divný, že diagnostika ukazovala asi 394km mezi posledníma pěti regeneracema. Potom i to, že v mrazu, jak nedávno bylo, to chytalo na drc a všechny válce najednou. Tak právě to nějak nechápu, co tomu je. Někdy je fakt lepší nevědět a je klid Citovat
danico2004 Odesláno 6. březen 2021 Odesláno 6. březen 2021 Měl jsem stejný problém, žhaviče jsem proměřil a byli v pořádku. Rozhodl jsem se teda koupit nové relé a od té doby počítač nic nehlásí. Jinak taky startoval bez problémů teď před pár týdny v -15. A to nežhavil. Nemám FAP, takže jsem to řešil jen kvůli STK. Citovat
balon Odesláno 7. březen 2021 Odesláno 7. březen 2021 To relé jsem taky měl v plánu, ale bylo mi divný, že by to startovalo v mrazech. Tak ho zkusím. Neni to tak drahá věc. Díky moc Citovat
HonzaZ Odesláno 7. březen 2021 Odesláno 7. březen 2021 Problém se žhavením jsem míval také na 407 s motorem 2.0 HDI. Žhavilo to bez problémů a chyba tam byla P1351 nebo P1352. Po výměně žhavícího relé to zmizelo, ale za nějakou dobu zase. Tak se to opakovalo. Měl jsem asi tři relé. Můj názor je, že asi dochází na relé k závadě na generování signálu závady žhavení a přitom žhavení funguje. Relé není až tak levná záležitost. Dnes stojí v Peugeotu nějakých 1600,- Kč. Nezjišťoval jsem druhovýrobu. Jednou jsem tuto závadu řešil s jedním členem na 1.6 HDI a dopadlo to tak, že ke mně přijel, závadu jsme vymazali a druhý den prošel na emisích. Citovat
balon Odesláno 7. březen 2021 Odesláno 7. březen 2021 Díky na názor, jsem rád, že se tu sešli dva stejný názory. Já ho zkusím a uvidím. Jasně, levný to neni, ale já do toho auta teďka dal dost najednou, takže todle se už ztratí Citovat
danico2004 Odesláno 7. březen 2021 Odesláno 7. březen 2021 Když jsem chybu smazal, většinou stačilo jen nastartovat a znovu se objevila. Tentokrát se to nestalo. Doufám, že to bylo tím relé. Už se mi to nechce řešit. Citovat
balon Odesláno 8. březen 2021 Odesláno 8. březen 2021 Tak to přesně mám teď. Chybu smažu a po nastsrtování zas naskočí. A žhavky dobrý. Dám to relé, dilky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.