Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

nevíte někdo zkušený kde najít kontrolní a nalévací otvor (šroub) do převodovky. Hledal jsem na levé straně a tam jen vypouštěcí.

Děkuju za reakce

Odesláno

208 neznám, ale dnešní auta převážně nemají kontrolní otvor na převodovce, množství oleje se řeší tak, že olej z převodovky vypustíš, odměříš předepsané množství nového oleje a ten naleješ odvzdušnovacím otvorem nahoře na převodovce...

nevím kdo to prosadil do výroby, ale asi je to jednodušší, než odšroubovat jednu zátku, dolít olej, zátku dát zpět a finito :)

Odesláno

Tak tak...jak píšete.

Kontrolní otvory se dnes nedějají….synovec mechanik říkal,že je to z důvodu úspory peněz...šetří se opravdu,kde se dá.

Dolít tím odvzdušňovacím otvorem na převodovce.Takže hadičku z trychtýřem.Jinak AIRBOX jsem nevyndával..je tam těsno,ale dá se tam ruka strčit.

Olej jsem měnil,protože jsem měnil gufero na poloose.

Olej jsem vypustil a dolil nový podle doporučení výrobce.jestli si dobře pamatuji...tak náplň je 2.2l ale dolívá se jen 1.9 l,protože v rozvodovce olej zůstane(potvrzeno v Peugeot servisu)...tak o to míň.

Jinak těsnění pod vypouštěcí zátku je stejné,jako pod vypoušťákem na olejové vaně.

Snad jsem pomohl.

Víťa

Odesláno

ten olej se zas tak často nemění..., ale časem to možná nějaký idiot dá do konfigurátoru 😂--jako že si vybereš převodovku s kontrolním otvorem...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...