Honzales Odesláno 6. duben 2020 Odesláno 6. duben 2020 Dobrý den, nevíte někdo zkušený kde najít kontrolní a nalévací otvor (šroub) do převodovky. Hledal jsem na levé straně a tam jen vypouštěcí. Děkuju za reakce Citovat
ozzy56 Odesláno 6. duben 2020 Odesláno 6. duben 2020 208 neznám, ale dnešní auta převážně nemají kontrolní otvor na převodovce, množství oleje se řeší tak, že olej z převodovky vypustíš, odměříš předepsané množství nového oleje a ten naleješ odvzdušnovacím otvorem nahoře na převodovce... nevím kdo to prosadil do výroby, ale asi je to jednodušší, než odšroubovat jednu zátku, dolít olej, zátku dát zpět a finito Citovat
Honzales Odesláno 6. duben 2020 Autor Odesláno 6. duben 2020 Hmm tak to jsem nečekal. Doufám že najdu aspoň ten odvzdušňovací šroub. Ten bude asi pod airboxem nemýlím li se. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. duben 2020 Odesláno 6. duben 2020 (upraveno) jo, airbox vytáhnout, odvzdušnovák má většinou plastovou čepičku Upraveno 6. duben 2020 uživatelem ozzy56 Citovat
navig Odesláno 8. duben 2020 Odesláno 8. duben 2020 Tak tak...jak píšete. Kontrolní otvory se dnes nedějají….synovec mechanik říkal,že je to z důvodu úspory peněz...šetří se opravdu,kde se dá. Dolít tím odvzdušňovacím otvorem na převodovce.Takže hadičku z trychtýřem.Jinak AIRBOX jsem nevyndával..je tam těsno,ale dá se tam ruka strčit. Olej jsem měnil,protože jsem měnil gufero na poloose. Olej jsem vypustil a dolil nový podle doporučení výrobce.jestli si dobře pamatuji...tak náplň je 2.2l ale dolívá se jen 1.9 l,protože v rozvodovce olej zůstane(potvrzeno v Peugeot servisu)...tak o to míň. Jinak těsnění pod vypouštěcí zátku je stejné,jako pod vypoušťákem na olejové vaně. Snad jsem pomohl. Víťa Honzales a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Honzales Odesláno 12. duben 2020 Autor Odesláno 12. duben 2020 Diky, moc mi to pomohlo. Kulak a lozisko tlumice vymenene a olej tama sel lepsi nez z boku takze nekonec japonec. Jeste jednou diky ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 12. duben 2020 Odesláno 12. duben 2020 ten olej se zas tak často nemění..., ale časem to možná nějaký idiot dá do konfigurátoru --jako že si vybereš převodovku s kontrolním otvorem... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.