Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj teď v zimě se mi stavá když vyjedu se studenym autem tak mi jde ztuha řadit z jedničky na dvojku, někdy cítim i jak si o sebe lehce cinknou zuby. Když je to ohřátý nebo se radí ve vysokých otáčkách je to ok. nejspíš ten sinchron bude zvadlej, řešit se mi to nechce. Setkali jste se s tim??

Odesláno
Původně zaslal: jp

Ahoj teď v zimě se mi stavá když vyjedu se studenym autem tak mi jde ztuha řadit z jedničky na dvojku, někdy cítim i jak si o sebe lehce cinknou zuby. Když je to ohřátý nebo se radí ve vysokých otáčkách je to ok. nejspíš ten sinchron bude zvadlej, řešit se mi to nechce. Setkali jste se s tim??

to je naprosto běžný jev u většiny aut v zimě...jestli nemáš zánovní auto, tak pomůže výměna převod. oleje nebo než se ti olej trochu zahřeje používej dvojí vyšlapávání spojky a meziplyn:super

Odesláno

Je to 1,8 16v z roku 05/98 najeto 110.000 km dovoz z německa po první majitelce. Po kolika by se měl asi tak měnit?

[upravil dne 18.3.06 jp]

Odesláno

No tohle mi to dělá přesně taky. 1 i 2 jdou dost mizerně, nejlepší je řadit \"na dvě doby\". Dám za jedna, rozjedu, pak vyřadím,nechám šaltpáku na zlomek sekundy na neutrálu a pak teprve dám za dvě.Ale jestli to spraví výměna oleje, tak do ní jdu také, mám najeto 90k a tak je fakt možná na čase.

Odesláno

ono se sice rika ze to je dozivotni napln, ale dozivotni se rozumi ve smyslu konstrukcni zivotnosti urcene vyrobcem, ve skutecnosti ty auta najedou mnohem vic a tak ta vymena je na miste, rozdil po vymene je dosti znatelny, menil jsem olej nekdy v srpnu a ted nemam v zime sebemensi problem, rychlosti jdou krasne hladce i po nastartovani v -20

Odesláno

Pokud chceš vyměnit olej kup ho v Peugeotu mají tam originální náplň.Já tak naběhl a dal jsem tam Castrol.Řazení šlo hůř než na původní náplň.Nakonec jsem koupil 2l v Peugeotu stálo to cca 500 Kč a mám klid.

Odesláno

Skvelá rada koupim to v peugeotu, ale ještě by mě zajímalo jestli to zvládnu doma a nebo to chce servis. Motorovej si měnim sám....

Odesláno
Původně zaslal: Miku

to Ferry:jaký olej doporučuješ a kolik?

ja to nechal vymenit v servisu u tech panu co maji tady nahore na strankach reklamni banner - u Vasendu, takze asi nejakej Total, netusim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...