Petr Čáp Odesláno 17. únor 2020 Odesláno 17. únor 2020 Dobrý den, chtěl bych se na vás obrátit s prosbou o radu zkušených. Mám neustále problém s chybovou hláškou uvedenou v příloze foto. Vyskytuje se malá účinost katalyzátoru a sem tam sekundarniho vzduchu. (Je slyšet při studenem startu, vždy) Na emisich vždy auto projde ale než tam jedu musím udělat vymaz chyb. Ujedu cca 200km. A znova hlásí chybu a sviti kontrolka motoru . Najeto ma 190000. Kat. byl dávany jiný ještě před koupí i s lambda sondama ale stav neznam ani značku. Podle záznamu ve 150000 výměna . Mám podezření na vstrikovače. Motor nevykazuje žadny jiny problem až na hlučnost jako u TDI. Nejspiš hydroštel. Po zahřati je motor tichý. Děkuji za názor. A co vam říkají hodnoty lambd na fotkach z diag.? Citovat
inoxing Odesláno 17. únor 2020 Odesláno 17. únor 2020 Tahle chyba KATu bývá normální u starších aut. Jestli jde o svítící kontrolku motoru, tak mezi spodní lambda sondu a výfuk se namontuje redukce (takový prodloužení nebo koleno). Tím se lambda dostane mimo proud plynů a omezí se senzitivita. Tohle je nejlevnější řešení této závady, pokud je jinak dobrej KAT (viz měření emisí). Sice se bude objevovat v jednotce nahodilá chyba se signálem spodní lambda sondoy, ale nikdy už nebude svítit kontrolka motoru kvůli P0420. Citovat
Petr Čáp Odesláno 18. únor 2020 Autor Odesláno 18. únor 2020 (upraveno) Díky, dobrá rada. Emise naměří. Takže to bude nejspíš tím, že kat. Není původní ale nějaký polák. Upraveno 18. únor 2020 uživatelem Petr Čáp Citovat
vlkklx Odesláno 21. únor 2020 Odesláno 21. únor 2020 Zkusil jsi autokalibraci řj. motoru?(nevím jestli to nazývám správně,ale tak to nějak se to jmenuje)Najde se to v orig.diagnostice,nebo dobré čínské.Vymaže se stará mapa a načte to nové aktuální hodnoty,mělo by se dělat pokud se něco mění.Pokud to neuděláš a něco vyměníš,může se zřejmě stát že data z vyměněné součástky nejsou brána jako korektní a nastaví se nějaký průměr,pak to hází třeba stejnou chybu co předtím i když už je to v pořádku.Tohle mě dost potrápilo než jsem na to přišel,zkušenost ze 3 aut 2.2i.Taky zkontrolovat ukostření řj. motoru,tj. kabel (zelený) a i řj. k držáku a držák na karoserii.U jednoho z aut to bylo jedinou příčinou problémů. Citovat
vlkklx Odesláno 21. únor 2020 Odesláno 21. únor 2020 Jo při té autokalibraci tě to všechno napíše jak postupovat,krok po kroku.Postup se liší do r2003 a od 2004 výše.Nedělat při mrazu,základ je že se nechá běžet motor na volnoběh až do sepnutí sahary,při nízké teplotě by to nemuselo nastat. Citovat
inoxing Odesláno 21. únor 2020 Odesláno 21. únor 2020 Jo, tak se resetuji adaptace, ale na tohle to vliv nema. Citovat
Petr Čáp Odesláno 26. únor 2020 Autor Odesláno 26. únor 2020 Mám čínu diagnostiku a ta nic neumí. Vymazat a číst. Jinak nic. udělal jsem redukci na sondu za katik a s nejezdem okolo 1000km. Žádná chyba katalyzatoru nevyskočila. Jestli se to pozná na STK, tak pak zkusím tu adaptaci. Zatím jezdí normálně. ... díky za rady. Citovat
inoxing Odesláno 26. únor 2020 Odesláno 26. únor 2020 Chyba tam bude uložená s jiným kódem a s nahodilým výskytem, ale už se kvůli ní kontrolka motoru nikdy nerozsvítí. Podstatné je měření přístrojem na emisích (aby to plnilo emise) a aby fungovala správně ta vrchní lambda sonda. No stress. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.