Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P406 - zůstávají viset otáčky

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny "pežo?áky"! Mám 406 r.v.95. Když nastartuju, tak mám normálně otáčky 1000/min, ale jakmile se rozjedu, tak při neutrálu neklesnou pod 1400. Někdy točí i 1600 - 1800. Že by krokáč?

Odesláno

Zdaz,bude to nejspíš krokovej motorek nebo jen zanesená škrtící klapka,může to být i teplotní čidlo pro řídící jednotku.Dost záleží na tom jestli se otáčky zvednou po zahřátí motoru nebo po přidání plynu

Odesláno

Mne takto lietali otacky tiez, ked sa mi auto vratilo zo servisu, kde mi menili tesnenie pod hlavou. Mam ale P309 1,4 jednobodova striekacka. Najskor som myslel, ze mi zle dotiahli sanie a ze si to prisava niekde vzduch. Sanie bolo naozaj volne, ale po dotiahnuti sa to zlepsilo len minimalne. Potom som zistil, ze mi praskli aj jednu hadicku podtlaku (taka tvrdena a specialne vytvarovana), co vedie zo sania do bloku motora za vstrekovanim, po jej vymene mam otacky ako maju byt. Tiez to moze byt aj vadne cidlo teploty, alebo ten \"krokac\"...:myslim

U mna to bola tato hadicka (cervena sipka):

http://fotky1.azet.sk/fotka.phtml?i9=d50600a6f296&ft=7320924

Heslo je \"peugeot\".

Odesláno
Původně zaslal: Trnkoš

Zdaz,bude to nejspíš krokovej motorek nebo jen zanesená škrtící klapka,může to být i teplotní čidlo pro řídící jednotku.Dost záleží na tom jestli se otáčky zvednou po zahřátí motoru nebo po přidání plynu

Blbne to až po zahřátí motoru. Takže asi čidlo.

Odesláno

Mám s tím problémy taky - otáčky zůstávají viset vždycky při změně vnější teploty :D

Tentokrát už je to něja moc - pověsí se to na 18000-2000 a tam to zůstane i po ohřátí motoru. Ćhtěl bych se na to podívat, ale nevím přesně, jak je to u 405GR 1.6 jednobod nový model. Kde přesně tam najdu škrtící klapku/potenciometr/krokový motorek (kdyby bylo foto pro dementy...). Co můžu udělat sám - vyčistit klapku, rozebrat potenciomter...?

Omlouvám se, jestli to tu už bylo takto konkrétně pro 405 - nějak jsem to nenašel.

díky za každý tip.

Odesláno

Kdyz jsem mel driv fiestu, tak se mi taky zasekavaly otacky a vetsinou taky az jsem ujel delsi trasu (az se to zahralo) a byl to krokovej motorek (byl vevnitr ustiplej a zasekavalo se to o ostrou hranu, tak jsem to zbrousil do hladka a bylo to!)

:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...