Dakaros Odesláno 6. březen 2006 Odesláno 6. březen 2006 Ahoj lidi! Mám takový problém. Na podzim jsem koupil Peugeota 309 1.4i. Asi po měsíci mi začal motor hnusně bručet! Bývalý majitel mě varoval, že bude třeba udělat rozvody! Původní diagnóza byla- špatná napínací kladka! -Koupil jsem novou kladku (SNR- cca.800kc) a novej rozvoďák (Dayco- cca.400) a zvuk se tak nějak změnil, byl jinej ale stále tam byl! Diagnóza- vodní pumpa! Minulý týden jsem vyměnil vodní pumpu (Febi- 1014kc) Hodně zvuků tím zmizelo! Ale pořád motor vydává zvuk, který předtím nevydával/! Motor před výměnou: Po nastartování měl normální zvuk, jediný, co bylo slyšet bylo dunění z výfuku. Po zahřátí na 90stupňů motor začal chvílema hrozně bzučet, takovej zvuk elektromotoru, jako když na horskym kole dřete botou o točící se kolo! Po výměně kladky a rozvoďáku motor zvuk vydával po zahřátí celkem pravidelně. Vyšší otačky a tím vyši frekvence elektrického zvuku a pri volnoběhu (950ot./min) byl zvuk výraznější a malinko kolísavý! Teď po výměně pumpy je auto po nastartování tiché, pri 90stupních a volnoběhu je taky auto tiché a po zvýšení ot. vydává motor ten samý zvuk (větší ot. vetší f zvuku) Je to sice o hodně lepší, ale pořád to není jako při koupi vozidla! Puvodní řemen byl silně volný (při zaeretování vačky a pootočení kliky klíčem celkem zlehka přeskočil o zub) moje doměnka je taková, že to muže dělat bu? neoriginální kladka (SNR za 800kc) nebo dotažený ozubený řemen (tření se hladké strany řemene o kladku)! Nevíte čím by to mohlo být, popř. jestli je to normální! Děkuji moc za odpovědi! Dakaros Citovat
gvg Odesláno 8. březen 2006 Odesláno 8. březen 2006 A neprokluzuje ti řemen třeba na alternátoru?? Citovat
Trnkoš Odesláno 8. březen 2006 Odesláno 8. březen 2006 Zdravím. Sundej mikrořemen a nastartuj,pokud se zvuk nezmění tak bych se v tom moc nehrabal a svěř své auto nějakému slušnému autoservisu,tam si jistě poradí.Bádánim mižeš taky víc věcí pokazit než opravit.Teda jestli se tak už nestalo. Citovat
Dakaros Odesláno 8. březen 2006 Autor Odesláno 8. březen 2006 Altík to neni a řemen na něm taky ne, to jsem zkoušel uplně odpojit! Známej říká, že to je normální a že to dělá levná kladka (stála jen 800 a něco). dnes jsem se koukal na autokelly a i tam maj nejlevnější od tý samý za 1100. On to neni zas tak výraznej zvuk, ale štve mě, že to tam předtim nebylo a teď je! Citovat
JirkaV Odesláno 8. březen 2006 Odesláno 8. březen 2006 Tak ja mam neco podobneho a ten zvuk se objevil po vymene rozvodu. Pak jsem to mel u jednoho velice sikovnyho mechanika, ktery delal nejakou dobu v servise citroen a ted je na vlastni noze a ten rikal, ze ten zvuk dela ozubene kolo co pohani vacku -> Kdyz je auto studene tak je to v pohode, ale kdyz se motor ohreje tak se pry hodne veci roztahne a rozvodovy remen se tře v zubech toho ozubenyho kola -> reseni pry je, vymena toho ozubeneho kola - cenu odhadl na cca 2000. Zaroven rikal, ze to nicemu nevadi. Ale souhlasim, ze ten zvuk celkem otravuje, ale uz jsem s nim najezdil cca 15000 a porad to je stejne, ale planuji do teto vymeni brzo zainvestovat - neni to zas tak moc a rad slysim klidnej chod motoru. Pokud by jsi prisel na neco jineho, tak dej vedet. Citovat
Fx Odesláno 8. březen 2006 Odesláno 8. březen 2006 No ono dost zalezi na tom, jak je reseny to ozubeni, jestli je evolventni, tak se tomu velkymu rozdilu pri malym rozdilu treba polomeru nebo excentricity nedivim... Citovat
Dakaros Odesláno 8. březen 2006 Autor Odesláno 8. březen 2006 To JirkaV: Jo to by sedělo a je dost možný, že to dělá to kolo, ale zdá se mi divný měnit to kolo, protože to se moc neopotřebovává. Podle mě je vina spíš v ozubeným řemenu, nevím, za kolik jsi ho kupoval, ale já za cca. 400kč, což je celkem málo (teď toho lituju) a tudíž po zahřátí motoru se řemen asi díky nedostatečný kvalitě roztahuje z nepřesné zapadání zubů působí tento nepříjemný zvuk! To je dost možný řešení problému! Původní řemen byl od stejný značky (dayco), ale byl silně povolenej a možná proto to ten zvuk nedělalo! Kdo ví, co v tom je:bojim:roll:( Citovat
PaKl Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Je to moc našponovanej řemen. Já jsem s tím laboroval půl roku. Nakonec jsem vymenil řemen Bosch za Gates, který tam byl z prvovýroby a tolik jsem ho nešponoval. A bylo po problému. Mám kamaráda ve zančkovým servisu a říkal, že to dělaj všechny 1.4-ky a je to jenom akustickej problém. Ale každopádně je to nepříjemný. Citovat
Dakaros Odesláno 16. květen 2006 Autor Odesláno 16. květen 2006 To mě celkem uklidnilo! Díky moc! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.