Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar,

vsimol som si zaujimavu vec - vsetci sa tu zhodujeme na niekolkych prijatelnych znackach repro. Prevlada tradicny pozitivny ohlas na znacky Helix, Hertz, JBL, Magnat a ine. Ako hodnotite tzv. "komercne" znacky ako Sony, Philips, Panasonic, Kenwood a ine? Su to vyhodene prachy?

Odesláno

Zalezi s kym debatujes, vetsine asi staci komercni znacky, ale kdo je narocny na HiFi tak chce nekterou z specialnich znacek. Zalezi jak jsi narocny.

Ja to napr. resim jinak - kupuju ojeta auta (605, 406, 607) se zabudovanou muzikou od vyroby, a verim, ze ke kvalite auta vyrobce vybral i primerenou kvalitu muziky - a jsem spokojen.

V osmdesatych letech byly HiFi-kluby pri Svazarmu a dodnes mi zni v usich usmevne heslo pravovernych HiFistu: HiFi je ked to reve :mrk Vysvetluji to Fletcher-Munssonovy krivky, podle kterych pri male hlasitosti ucho malo vnima vysoke a nizke tony, takze teprve pri velke hlasitosti je vjem vyvazeny.

Taky pamatuju vysledky mnoha objektivnich (beze srandy) testu, ze kterych vyplynulo: vsechny technicke parametry a charakteristiky jsou bezva, ale nejdulezitejsi je subjektivni - osobni spokojenost a sympatie uzivatele.

[upravil dne 3.3.06 P607Olda]

Odesláno

ono je to asi tak:

- zaleží na kvalitě a taky na ceně.

- to jak to jednoduše všichni napíšou Helix ane / sony ne je blbost, je potřeba porovnávat konkretní věci.

- například sony dělá dobré věci ale ve vyšší trídě tedy ty dražší ne základní modeli, Helix má třeba doré základní Blůe řady a vyšší řadu competition ale třeba kompa HXA jsou předražená, Alpina a Pio májí super rádia ale zase základní repro nic moc (ne subwoofery) Magnat je zase levnej ale kvalita pokulhává (ne u nejvyšší řady) je spíše na tlak, atd.

- takže je nutné to posuzovat podle ceny, řady, konkrétně, stačí se podívat i na testy

Odesláno

No ved prave, ide o subjektivny pocit. Ja som ma na Fabii koaxialy Sony (typ uz neviem, ale \"komercna\" rada Xplod :D ) a nemozem povedal zle slovo. Sice som to tahal bez zosiku, ale mne to staci. Chcel som len povedat, ze ma zarazilo, ze sa takmer nikde na fore nespominaju tieto znacky a pritom takmer kazdy (marketing je vsemocny! :mrk ) ich obdivuje vystavene v predajniach. Ten, kto pozera testy sa rozhodne sam. Mozno je len zhoda nahod, ze vsetci, ktori instalaciu robili (a pochvalili sa s nou) pouzili prave \"nekomerciu\". To vytvara dojem, ze sa komercia \"nenosi\"... Tot vsjo.

Odesláno

no je to trošku jinak je potřeba si najít stejné auto s jinou aparaturou a poslechnout a porovnat a pak zjistíš že je v tom třeba sakra rozdíl, že třeba xplod jen hučej a jsou bez detailů a některé věci ti prostě nehrajou.

vem si třeba komponentní repro: u sony stojí nejlevnější 3.500,- a přesto hraje Helix blue za 2.000,- daleko lépe, a pokud je srovnáš se sonákama za 2.000,- tak je touplně někde jinde.

a v tech testech je to vidět nejlépe, tam se totiž porovnává za stejných podmínek, takže by to mělo být objektivní a je celkem zajímavé že například některá repra hrají stejně dobře jako o 1/2 dražší a můše i dost ušetřit.

A závěrem ještě podotku že hobně záleží na instalaci, která se často podcenuje, ani sebelepší repra nezahrají dobře pokud je pořádně nezaistaluješ, originál plastové držáky se zrovna moc neosvětčují

Odesláno

Instalace je fakt hodně hodně duležitá. Když si koupíš repra nejvyšší třídy, a budou ti drnčet všechny plachy na autě díky tomu že ses vykašlal na tlumení, nebo na superkvalitní rapra necháš původní \"zvonkové\" dráty, tak to raději zustaň u originální instalace z výroby. Je potřeba počítat s tim že koupí kvalitních reproduktorů, investice do audia nekončí.

• O 2 týdny později...
Odesláno

díky za odkaz.Mk405 ty odebíráš car&hifi vid.nemáš díl kde byly zesilovače carpower.Docela by mě zajímalo jak dopadly já ho mam v autě HPB602 .A rád bych náký větší parametry jako tlumení a tak.Na to jak je chválej tak se mi zdá že má i tak dost velkej doběh na basáku.Možná mam blbý signál kabely -může to být tim.

Odesláno

to by si byl hodnej.klidně to vyfot a pošli mi to na meil.To sem taky nečekal ale zase sem nečekal že ten doběh bude tak slyšet kor u nějaký hudby.Mohlo by to být tim signál kabelem?Je hrozne tenkej.Stál asi jen 90kč mi to vnutily že to prej stačí tak nevim.Zkoušel jsem to i na jiný rádio i basák.Na výstavě co sem to kupoval ten zesik tak jim to hrálo krásně čistě.

Odesláno

kabelem by to být nemělo tedy pokud to není vyloženě jako rušení to pak ano, osobně bych nekupoval kabel co nemá alespon 2x stínění. Taky jde o to jaké máš rádio a jeho výstupní signál. šlo by to i vyzkoušet připojením třeba diskmena nebo zkusit jiné rádio. co máš vůbec za woofer?

Odesláno

Magnat xpress 1201 v uzavřenym boxu.rušení to neni je to opravdu doběh to je slyšet jak si zakmitá.právě že už sme to zkoušeli i na jiný autorádio a stejný.Zkusim to ještě pustit na mp3 přehrávač.Měl jsem doma takovou šlupku aktivní na 220 zesilovač byl nákej malej obvod a tohle to nedělalo.

Odesláno

no já původně zkusil s reflexem a to bylo fakt hrozný.Tak mi to přepočítaly na uzavřenej o mnoho se to zlepšilo.Pak jsem to ještě trochu vytlumil vatelínem,ale pořád se mi zdá že to neni ono jak by to mělo hrát.je to dělaný z 16 dřevotřísky.když de mohotnej bass tak to jakoby zaduní a doznívá.V tuning prodejně mi řekli že to je normální že mam dát větší repro dozadu aby to přehlušilo tak já nevim.

Odesláno
Původně zaslal: Capy

V tuning prodejně mi řekli že to je normální že mam dát větší repro dozadu aby to přehlušilo tak já nevim.

tomuhle nerozumím jak větší dozadu?? to tam máš víc repro? jak přehlušit? to je taky rada, je vidět jak tomu rozuměj.

16mm dřevotříska je málo dělá se většinou 22mm mdf a taje o dost pevnější než dřevotříska navíc je box potřeba dokonale utěsnit, kolik tedy má litrů? vatelínu tam máš kolik a jak rozmístěnej?

Odesláno

mam tam v platě 2x 16,5 koaxiály.taky mi hned nabízeli repra za 2500kč.Taky sem si o tom myslel svý....vatelínu tak cca 1cm sou to 3- 4 vrstvy na stěnách.bedna má tušim 40litrů.Je lepenej a sešroubavaný takže těsní snad dobře.Myslíš,že je to v tý bedně-síle stěny.Jo ten dozvuk to má i když je to stažený a hraje to tiššeji.

Odesláno

no vypadá to jako by se rozkmytali stěny, jinak když se tlumí uzavřená tak se dává rouno cca od zadní poloviny až po celou bednu lehce rozprostřeno nevím ale jak je ten vatelín hustej.

takže vyzkoušel bych dolnit tlumení (mohl by se zlepšit zvuk)

ta bedna je nanic, tak bych vzal trámky (latě) a přišrouboval (zpevnil) na boky

stěn boxupřes prostředek a zjistil tímto pokusem jestli to je bednou, stejně tě předělání nemine :D

a tech 40 litru je ok? je to doporučeno výrobcem?

Odesláno

dík moc.tak to prubnu.pak udělám novou bedýnku (ted už opravdu mdf 22mm)snad se to zlepší.A ještě doplnin vytlumení rounem.Ten vatelín to je taková mín hustá ale soudržná vata dává se to do bund a tak.jinak kdyby si našel ty hodnoty zesiku tak by se taky neztratily.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...