self.esteem Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Ahoj všem, mám pět let 406ku Break, 2.0 HDi (80kW). Jsem s ní ohromně spokojenej. Je to vážně držák, ale přijde mi už docela líná a už to chce změnu. Uvažoval jsem VW Passat, ale vadí mi tam vnitřní prostor (zdá se mi menší, než u předchozí generace) a taky "tvrdý" německý podvozek. Přemýšlím proto o 407 a C5, obojí v kombajnu a obojí s novým 2.0 HDi (16V, 100kW). S oběma auty jsem chvilku jel, ale motor mi ani v jednom nepřijde o 20kW silnější, než to, co mám, za to je ducela hlučný. Má takový skoro TDI projev. Jaké s ním máte kdo zkušenosti a co byste mi radili...? Jaká mě čeká spotřeba...? Na co si dát pozor...? Teď jezdím tak 7,5l/100km (umím jet hodně submisivně, pak nejdu pod cca 6,9l/100km, ale běžně jsem přes osmičku) Díky všem! Citovat
piškotek Odesláno 8. březen 2006 Odesláno 8. březen 2006 Nezapomeň taky ne jednu důležitou věc.406ka má motor 8V ale nový motor 2.0 HDI 100kW má 16V.Už v tom je velký rozdíl.A taky ve 406 ce nemáš FAP a plní E2 ale 407 plní E4!!! Taky váha 407ky je uplně někde jinde.Co se týká spotřeby záleží na stylu jízdy.Počítej se spotřebou 6 - 8 l/ 100 Km dle jízdy.Při opravdu ostré jízdě i více.Ale VW TDI PD bude žrát stejně možná i více.A hlevně určitě 407 a ne C5. Proč utrácet za Citroen když můžeš mět Peugeota.To je jako VW a SEAT.Jo a za 407ku dostaneš při koupi mnohem vice než za lemona C5.A o podvozku raději ani nemluvím.407KA MÁ SUPER JÍZDNÍ VLASTNOSTI. Citovat
barenst Odesláno 8. březen 2006 Odesláno 8. březen 2006 Ja mam podobny problem ,ale mam k tomu jeste 406 2,2HDi 16v a to ma 98 KW(fap) a oba zminovane vozy jen 2,0HDi a to je fakt poznat . Ted jsem mel moznost jezdit s C5 ale opet 2,2HDi 6rychlost.Oprpti 406 daleko pohodlnejsi prostornejsi jen tezsi a vice neohrabane , spotreba o 0,5 az 1l vic , to pricitam vaze a robusnejsi. 407 jsem jezdil jen slabsi verzi a je to velice dobre auto,jen ten previs vepredu a tuhost podvozku . Passat jsem mel moznost vyskouset na trati praha- ostrava , za celou cestu jsem si nenasel to spravne nastaveni sedadla , elektrina je pouze na sklon sedadla a bederni vystuhy, ostatni manual, vyska jde taky jen nahoru naklony nebyly mozne nastavit . Motor Super ale spotreba vetsi nez u C5 ! , ale u tempomatu by se C5 a 407 mohla oproti Passatu hodne ucit, jeste cena Passatu byla o skoro 300 t vetsi nez C5 a 200t nez 407.Shrnuto za ty penize bych si Passata nekoupil. Ja bych dnes vzal asi C5 . Ja bych si urcite nedovolil srovnat C5 s SEATEM to je trochu moc . Citovat
Igor Odesláno 9. březen 2006 Odesláno 9. březen 2006 Já bych Ti doporučil počkat na nový motor 2,2 HDi ve 407SW, měl by se brzo objevit (v Mondeu možná dříve, tam je zatím 2,2 starší generace), pak poznáš rozdíl. Já srovnávám vlastní 2,2 HDi ve 406ce a bráchův 2,0 HDi v Breaku, ten rozdíl je velký (plus jsem si předloni srovnal s 407kou sedanem 2.0HDi - viz někde srovnání v článcích). A k pašíkovi - jezdím čtyřkolkou diesel 2,0 (ta nejnovější), motor není špatný, ale i tak dost řve a i když je sucho a nepředpokládám, že funguje čtřkolka, žere jako nezavřený a je už po záhubě...pašíka nikdy (nespadne-li jako erár). Jo a akcelerace je dobrá od spodu od jedničky, ale pokud na dálnici zpomalíš (a budete v autě 4), pak občas podřazuji i na trojku, abych to auto rozhýbal.... Taky má prý brzo přijít BVA 2,7 HDI i do sedanu 407, do SW zatím ještě nevím, ale asi bude hodně drahý. V Coupé je výborný (viz novinky). Aktualizace: 2,2 HDI s Fordem nebude asi dříve jak příští rok spolu s faceliftem 407ky (na tom se už dělá, konečně!) a ta 2,7 HDi asi taky ještě chvíli nebude, škoda . Takže radši ještě počkej. viza taky: http://media.ford.com/article_display.cfm?article_id=21706 [upravil dne 10/3/06 Igor] Citovat
Tiborski Odesláno 9. březen 2006 Odesláno 9. březen 2006 No já mám 1,6 HDi v SW a většinou jezdím sám, takže spokojenost. je fakt, že při naložení lidma a nákladem je pomalejší, leč bohužel při koupi \"dvojka\" nebyla v nabídce. Ale jak říká Igor, 2,2 HDi v SW je naprosto best of the best. Ad levitace mezi Peug a Citro je to ložený. Po Citru se nikdo ani neotočí... já už jezdím 6 měsíců a kdekoliv přibrzdím, nebo zastavím, všichni na to nepokrytě koukaj. Já taky Takže já říkám počkat a zaútočit na 2,2 HDi SW parááda ! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.