Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Omlouvám se za nové vlákno ale i po poctivém pročtení tématu "servis" nemám představu kam s chybovým kódem, tak prosím admina když tak o přesunutí. Hláška "P 0221" je ve vice tématech.

K mému problému: 407 2,0 hdi, 93kW, ViN VF36DRHLH21322493 má trvalou závadu -

1) P 0221, jak jsem pochopil jde o závadu; pedál plynu/škrtící klapka - je tedy vadný potenciometru na pedálu plynu či škrtící klapce?

2) Lze provést opravu, nebo nutná výměna?

3) Předpokládám správně, že "P 0221" způsobuje nefunkčnost tempomatu?

4) Nebo jde jen o spínač tempomatu?

Díky za rady a tipy

Upraveno uživatelem sloní kýta
doplnění dotazu
Odesláno

Zpočátku, zejména při jízdě do kopce po přidání plynu, cca 2.500 n/min nastal úbytek výkonu, jakoby bez turba. Po vypnutí zapalování - klíček v nulové poloze - a opětovném nastartování bez problémů normální výkon. DIA hlásí P 0221 a další, např. nízký tlak v liště. Nasadil jsem intenzívní léčbu VIFem, což intervaly bez výkonu prodlužovalo, a prodlužovalo, až tak, že mi to už cca 2.000 km neudělalo. Nicméně DIA hlásí trvalou závadu P 0221 a nějaké další dočasné, které jsou dle mechanika souvztažné s prvotní. Nicméně nejde aktivovat tempomat.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)
  1. Takže posun v DIA - opravdu nejde o chybu P0221 (HonzaZ měl pravdu) ale o chyby P1644, P1614, P1164 viz příloha.
  2. Stále mi ale není jasné zda jde o chybu potenciometru pedálu plynu (1601Q4) nebo o vadný spínač tempomatu.
  3. Jak zjistím zda to, či ono?
  4. Je něco z uvedeného opravitelné? Víte kde lze sehnat za rozumnou cenu?
  5. Chybu P1164 jsem ještě nerozkrýval, doufám jen, že to nebude čerpadlo - rady, názory přijímám.

Díky 😥

chybové kódy 407.pdf

Upraveno uživatelem sloní kýta
oprava 1664>1644

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...