Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim! Mam problém s otáčkmi. Buď špatně nastartuju (hned chcípne) nebo při přeřazení chcípne nebo je mam velmi vysoké 2500 nebo jsou kolýsavé 1000 na 500 a zpět několikrát za sebou než se ustálý. Měnil jsem snímač otáček ,ale to nepomohlo. Na pal testu to ukázalo regulace klapotu.Za vaše rady předem děkuji.

Odesláno

Skus skontrolovat hadicku podtlaku, ktora ide zo sania do motora. Na P309 sa stava, ze je popraskana, lebo je z takeho tvrdeho materialu vyformovana do pozadovaneho tvaru. Ja som mal tiez problem s otackami a ked som hadicku vymenil za obycajnu gumovu (palivovu), mam pokoj. Ale nemusi to byt ono.:myslim

Pozri:

Moze to robit aj ten nastavovac skrtiacej klapky (\"krokovy motor\"), snimac klepania... Ale to sa mi zda divne.

Ake mas auto, rok vyroby, km?

Odesláno

No, aspon na 309 1,4i monovstrek je jedna taka hadicka viditelna spredu po otvoreni kapoty na motore pri svieckach. Ide z krabice sania, popri svieckach a konci na bloku motora asi 10 cm od sviecok. Ale ty mas zrejme 1,4i viacbodovu striekacku, kedze je to rocnik 1997, mozno aj 16 ventilovy motor...:myslim Tak taky som este nevidel. Ale mozem sa pozriet do firemneho Berlinga, tam mame 1,4i benzin, tak tam by to mohlo byt podobne...

Obrazok motora Peugeot 309 1,4i mam tu:

http://fotky1.azet.sk/fotka.phtml?i9=d50600a6f296&ft=7320924

Heslo je peugeot.

Cervena sipka ukazuje na tu hadicku podtlaku.

Odesláno

Mně to dělalo něco podobného - Xsara 1,6. Chytlo to až po době, většinou líp chytlo s plynem na podlaze. Pak kolísající, či stabilní, ale vysoké volnoběžné otáčky (1500-2500). Mám vyměněný čidlo teploty motoru pro počítač - je jiné, než pro palubní teploměr. Uvidíme, zatím starty i otáčky vypadají OK-ale přivezl jsem to ze servisu dnes,tak uvidím.

Guest majki33
Odesláno

To kolísání otáček taky může způsobit lambda sonda (vlastní zkušenost z peugeotu 309 1,4i r.v.91)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...