Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám 307 SW 1,6 benzín r.v. 2002 automat a od počátku nejsem spokojený s motorem. Při startování v zimě je nadměrně hlučný, ozývá se kovový zvuk, motor jde nepravidelně a trvá to 3-5 minut a je to závislé na venkovní teplotě. Teprve po ohřátí se motor zklidní. Tlak oleje je údajně v pořádku. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Může být závada ve špatném mazání, tzn. chodu na sucho?

Dík.

Odesláno

Ivos: U mé 307 je motor za studena taky trochu hlučnější,ale po zahřátí se zklidní.U Tebe se to projevuje za jízdy nebo na volnoběh a jak moc ti kolísají otáčky motoru na volnoběh?Zkus tak asi na 5 minut odpojit baterku a znovu zapojit.Možná je v řídicí jednotce načtená nějaká chyba a odpoj. baterky se chyba vyresetuje zkus to a uvidíš za to nic nedáš.:papa

------------------------------------------------------------------------------------------------ Peugeot 307 Break 1.6 16V

Odesláno

Mám taktéž hlučný motor při startu za studena podle servisu píská prý řemen nebo kladka :o najeto 19 500 Km

stříkli řemen mazivem prý byl moc suchý a pomohlo to

po čtrnácti dnech je to tu znova.

setkali jste se s tím ?

píská to jako když jede auto s málo napnutým řemenem.:roll

[upravil dne 23.2.06 Smolik]

Odesláno

Olej mám plnosyntetiku Shell 5W/40, hydraulická zdvihátky byly již 2x měněny, vyměněny byly i ventily s menším průměrem dříků a několkrát bylo děláno odvzdušnění.

Snížení hluku po startu bylo jen částečné, stále nejsem spokojen.

Odesláno

Pro Smolíka:

S pískáním řemenu zkušenosti nemám, ale nezaručeně jsem

slyšel, že u prvních modelů byla řemenice (kladka) z materiálu (plast), který pískal.

Odesláno

Ivos:Zajímelo by mě, co ti na řekli páni v servise myslím:myslim tím problémy z hločností tvého motoru atd.Jen mě tak,napadlo nemůže na ten motor mít nějaký špatný vliv automat.převodovka.Švára měl kdysi automat,ale Opla a taky řešil kolísání otáček motoru.:papa

Odesláno

Snažili se tu hlučnost odstranit pokusama, příčinu nedokázali odhalit. Jsou bezradní, slyšíme - nevíme. Vliv autom. převodovky nedokážu posoudit, ale spíš bych ji za příčinu hluku nepovažoval, protože při startu je aut. převodovka v nečinnosti na P.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...