Ivos Odesláno 17. únor 2006 Odesláno 17. únor 2006 Mám 307 SW 1,6 benzín r.v. 2002 automat a od počátku nejsem spokojený s motorem. Při startování v zimě je nadměrně hlučný, ozývá se kovový zvuk, motor jde nepravidelně a trvá to 3-5 minut a je to závislé na venkovní teplotě. Teprve po ohřátí se motor zklidní. Tlak oleje je údajně v pořádku. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Může být závada ve špatném mazání, tzn. chodu na sucho? Dík. Citovat
lamancha Odesláno 18. únor 2006 Odesláno 18. únor 2006 Mrzi me to, ale neporadim, tohle me nepotkalo, zkus se zeptat v \"servise\" tam preci jen pise vic odborniku jako medved, oddie, P ....atd Citovat
El Odesláno 19. únor 2006 Odesláno 19. únor 2006 Ivos: U mé 307 je motor za studena taky trochu hlučnější,ale po zahřátí se zklidní.U Tebe se to projevuje za jízdy nebo na volnoběh a jak moc ti kolísají otáčky motoru na volnoběh?Zkus tak asi na 5 minut odpojit baterku a znovu zapojit.Možná je v řídicí jednotce načtená nějaká chyba a odpoj. baterky se chyba vyresetuje zkus to a uvidíš za to nic nedáš. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Peugeot 307 Break 1.6 16V Citovat
Ivos Odesláno 20. únor 2006 Autor Odesláno 20. únor 2006 Hluk je při volnoběhu, odpojení baterky problém nevyřešilo, ale dík za radu. Citovat
Smolik Odesláno 23. únor 2006 Odesláno 23. únor 2006 Mám taktéž hlučný motor při startu za studena podle servisu píská prý řemen nebo kladka najeto 19 500 Km stříkli řemen mazivem prý byl moc suchý a pomohlo to po čtrnácti dnech je to tu znova. setkali jste se s tím ? píská to jako když jede auto s málo napnutým řemenem. [upravil dne 23.2.06 Smolik] Citovat
Martinsk Odesláno 23. únor 2006 Odesláno 23. únor 2006 To Ivos: Aký máš olej v motore?, Hydraulické zdvihátka sú v poriadku? Citovat
Ivos Odesláno 27. únor 2006 Autor Odesláno 27. únor 2006 Olej mám plnosyntetiku Shell 5W/40, hydraulická zdvihátky byly již 2x měněny, vyměněny byly i ventily s menším průměrem dříků a několkrát bylo děláno odvzdušnění. Snížení hluku po startu bylo jen částečné, stále nejsem spokojen. Citovat
Ivos Odesláno 27. únor 2006 Autor Odesláno 27. únor 2006 Pro Smolíka: S pískáním řemenu zkušenosti nemám, ale nezaručeně jsem slyšel, že u prvních modelů byla řemenice (kladka) z materiálu (plast), který pískal. Citovat
Ivos Odesláno 28. únor 2006 Autor Odesláno 28. únor 2006 Mám 307 SW automat r.v. 2002, uvedeno do provozu 2/2003. Citovat
El Odesláno 28. únor 2006 Odesláno 28. únor 2006 Ivos:Zajímelo by mě, co ti na řekli páni v servise myslím:myslim tím problémy z hločností tvého motoru atd.Jen mě tak,napadlo nemůže na ten motor mít nějaký špatný vliv automat.převodovka.Švára měl kdysi automat,ale Opla a taky řešil kolísání otáček motoru. Citovat
Ivos Odesláno 2. březen 2006 Autor Odesláno 2. březen 2006 Snažili se tu hlučnost odstranit pokusama, příčinu nedokázali odhalit. Jsou bezradní, slyšíme - nevíme. Vliv autom. převodovky nedokážu posoudit, ale spíš bych ji za příčinu hluku nepovažoval, protože při startu je aut. převodovka v nečinnosti na P. Citovat
Smolik Odesláno 2. březen 2006 Odesláno 2. březen 2006 2 Ivos No jestli mám kladku z plastu tak chápu proč mně ujiš?ovali v servise že to na 100% není vážná záležitost i když neví co to píská Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.