Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, doufám, že sem někde nepřehlídl to, že by se tu tahle věc už řešila. Mám problém a potřebuju poradit: začal mi z počátku vynechávat levý zadní blikr. Po přečtení různých témat jsem zjistil, že je vypálená kostra v konektoru u zadního světla. Ostatní blinkry normálně fungují.  Podle místních rad jsem světlo ukostřil novým kabelem. Všechny ostatní světla (brzda,světlo) normálně fungují, ale blinkr ani neblikne. Po proměření jsem zjistil, že + kabel je úplně mrtvý. Pojistky v kabině i v motorovém prostoru jsou v pořádku. Tak jsem odmontoval boční obložení kufru doufaje v to, že tam někde bude nějaká svorkovnice nebo něco, v čem by mohl být problém. Bohužel svazek od zadního světla se pod tím bočním obkladem ztrácí ve větším svazku a nikde žádná svorkovnice není. Vzledem k tomu, že auto potřebuju každý den, jsem prozatím natáhl káblík a napojil ho na levý blinkr do svazku tažného zařízení. Bliká to sice rychle (jako když je prasklá žárovka) ale aspoň to bliká. Můj dotaz zní:

1) má zadní levý blinkr svoji pojistku? Pokud ano, kde ji najdu??

2) Pokud nemá pojistku ví někdo, kde bych našel nějakou svorkovnici abych mohl prozvonit kabel vedoucí k zadnímu světlu??

Odesláno

zadní blinkr nemá samostatnou pojistku

zkusil bych už vepředu na svazku co vede dozadu zjistit, zda je v příslušném kabelu proud, kabel zjistíš podle čísla a barvy, nebo já to dělám tak, že obyčejnou jehlu píchnu do kabelu přes izolaci a tak ho najdu s pomocí žárovky (těch kablíků dozadu nevede zas tolik)

nejprve začni pojistkovou skříňkou a příslušným kabelem za pojistkou a pak jak píšu jít po kabelu směrem dozadu, měl bys najít místo, kam až proud jde a pak je to už brnkačka :myslim

možná je ale problém v té krabičce pro tažné zařízení :(

Odesláno (upraveno)

To jsem potřeboval vědět. V žádném seznamu pojistek jsem nenašel samostatnou na zadní blinkr. Bohužel, v popisu jednotlivých pojistek jsem ani nenašel, že by  některá byla určena pro blinkr + třeba něco dalšího a já nevím, za kterou pojistkou mám začít kábl prozvánět. Bude ta pojistka u řidiče, nebo v motorovém prostoru???

Ve skříňce pro tažné si nemyslím, že by byl problém protože:

1) na výstup z té skříňky k tažnému mám momentálně napojený ten nefunkční blink a sice rychle ale maká. 

2) po demontáži bočního obložení svazek od zadního světla nevypadá, že by šel do té skříňky

Upraveno uživatelem brixtr
necituj předchozí příspěvek
Odesláno

pojistka blinkrů bude u řidiče, ale když bliká všechno, kromě levého zadního, pojistkou to nebude :myslim, víc asi neporadím, nejsem přes elektriku nějak znalý

Odesláno (upraveno)

Ale i tak děkuju. Díky tobě už mám zase nějaký nápad, na co se ještě podívat. Před tím jsem byl v koncích. .:papa

Necituj předchozí příspěvky. Díky, Béďa

Upraveno uživatelem Béďa
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím mám úplně stejný problém v levém zadním světle . Vypálila se kostra, napojil jsem novou a všechno jde kromě blinkru. Dostal ses s tím někam dál přišel jsi na něco? Nebo mohl by nám tu poradit nějaký odborník co se v elektrice a v jejich zavadach u Peugeotu 307 vyzná? Děkuji.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...